Julskyltning

Jag och mamma har varit på julskyltning. Världens mysigaste julskyltning jag någonsin har varit på, det var inte svinkallt som det oftast och alltid har en tendens till att vara i Kiruna till exempel. Och sen var det en häst och slädåkning (var verkligen en såndär häst som man förknippar med jul, kan det ha varit en nordsvensk eller isländsk häst?), ett jättebra band som spelade musik på rådhustorget, korvgubbar, marknadsknallar, brandbilar, scoutar, eldar, granar, mysig julbelysning och ja allt möjligt! Så himla mysigt och julkänslan infann sig för ett ögonblick i kroppen och själen men sen när man kommer hem och börjar tänka på allting annat runt i kring julen så tappar man den känslan lika snabbt igen..

Och så lite gravidsnack som vanligt.. Förvärkarna håller i sig, trodde att jag skulle slippa dom idag för imorse så kände jag inte nånting alls. Men tji fick jag så sprack jag! Satte mig ner och åt en macka och skulle luta mig fram till bordet för att ta O´boy glaset och då trodde jag verkligen att jag skulle dö skrek "aj!" rätt ut och både mamma och pappa såg skräckslagna ut :p. Ärsch, tror inte att det är nån fara. Det är typ som mensvärk med stickningar och jag tänker verkligen inte hålla på och ringa förlossningen i onödan. Det är bara det att man aldrig har varit med om sånna här smärtor nån gång tidigare och då blir man lite sådär att man inte vet vad man ska göra för att lindra det och så får man bara ännu ondare när man sitter och är orolig så jag försöker ta det lungt och inte stressa upp mig i onödan. Har även lite foglossningar, men det känns ganska bra ändå för då vet man att kroppen håller på att rusta upp sig inför förlossningen :p. Hur som helst bebis lever om för fullt där inne i sitt lilla hus så helt allvarligt är det nog bara jag som är en liten vekling!

Nej, nu blev jag sådär akut trött igen så jag ska faktiskt lägga mig på soffan och ta det lungt. Egentligen så vill jag inte lägga mig ner och känna mig slö och det, emn jag har inget annat val. Barnmorskan tjatar som fan på mig att jag måste börja lyssna på min kropp! Nåja, soffan var det.

Lite av gågatan, mysigt va? :)Hejsvejs!

En fågel viskade i era öron..

.. Vad var det jag sa?!

Haha tur att jag sitter ner för annars hade jag ta mig tusan trillat baklänges! Vill inte skriva allt för mycket, man kan trampa på måååånga ömma tår. Ni vet, sanningen svider!


Vecka 37

Ojoj, tror jag tar världsbästa just nu i att lägga in magbild. Jag brukar ju ha en tendens till att glömma bort det, men jag har hört att man kan bli rätt virrig när man är gravid. Frågan är bara, vad ska jag skylla på sen när ungen väl har kommit ut? Ärsch, då kan jag skylla på att jag har så mycket att tänka på för att mammarollen är så ny! :). Fast så kommer det ju säkert vara på sant också haha :p. Nej, ska sluta svammla nu och gå och lägga mig. För imorron måste jag minsan vara pigg & trixig när vi ska på julskyltning!

Har förresten haft förvärkar idag och jag har ännu lite känningar av det. Förut har jag aldrig haft såhär mycket förvärkar, men det är nog ingen fara. Det lär vi ju om inte annat märka! Ringde i alla fall och informerade min älskling om det. Stackarn fick ungefär panik och lät ungefär såhär i telefon "Gumman jag kommer imorron, jag tar första bästa tåg!". Haha sötnöt, men det var så kul för tidigare idag när vi pratade med varandra så sa jag att om jag skulle åka in på BB nu vad skulle du göra då, för du tar ju dig liksom inte hit förens om ett dygn typ? Fick bara till svar att han skulle få panik. Skulle aldrig ha ställt han den frågan, för det verkade som att gud straffade mig när jag satt och småfnissade åt tanken på hur han skulle agera osv om det nu skulle hända att jag hade åkt på BB :p.

Som sagt, ska sluta svammla här nu och slänga in magbilden och sen är det dejt med kudden som gäller. Inbillar jag mig eller har magen växt mycket sen förra veckan?! Märkte det nu när jag såg vecka 36 & 37 bredvid varandra i min bildmapp..Hejsvejs!

Och så var det jul igen..

Mamma julpyntar för fulla muggar och fint blir det. Men pappa han tycker att man ska vara traditionell och ha samma julgrejer uppe varje år. Igår frågade han om nå gardiner med tomatr och snögubbar på, what? Dom har vi inte haft uppe på hundra år, tror min pappa lider av lite svag alzheimers sådär ;). Nog tycker han väl att det blir fint, "men man ska hålla i traditionerna".

Pappa har lite svårt för att förnya sig, det här med facebook är ju lite jobbigt. Myyyyycket bättre med mail och jag har försökt förklara för han att det inte är nån ids med mail när facebook & msn finns som man kan kommunicera "snabbare" med. Eller jag personligen är nästan aldrig inne på msn längre, tycker det är tråkigt där.. Men lilla pappsen är inte så high tech på det där med dagens teknik även fast han kanske vill vara det haha :p.Men det gör inget, min halvt förvirrade och gammeldags pappa är lika bra för de :)

Ja juste!

Skulle ju tacka moster Johanna och moster Irené och alla andra för kommentarerna om frillan och magen. Och en finne är på vänster sida under läppen, resten ligger gömda under luggen hihi :). Och sen har jag ju massa små kvisslor. Skitsamma, jag är väl lik pappa, men söt ändå haha :p!

Hejsvejs!

Hund snack..

Åååh Pasta är på väg in i löpet, vilket betyder att hon ignorerar en TOTALT! Det är knappt att hon reagerar när man säger hennes namn.. Hon vägrar lyssna på inkallning i princip, hon är sur och vresig mot andra hundar speciellt mot Carola & Merawins valp Nira hon behöver bara komma nära Pasta så säger Pasta ifrån så pass att Nira faller ihop som en fura på golvet haha :p. Och sen kommer vi till Ozzy, idioten tror verkligen att han ska få komma till skott! Vet inte hur många gånger Pasta har snäst ifrån åt han, men det skiter han fullständigt i, det är knappt att han lyssnar på sitt, ligg, plats osv, han är i röven på Pasta hela tiden han försöker jucka på henne hela tiden och jag säger till han ordentligt varje gång, om Pasta ligger på ett ställe och sen går därifrån så går han dit och slickar rent hela ytan som hon har legat på i princip, det värsta av allt är att han piper sjukt mycket. Om det är nått jag hatar så är det hundar som piper, det kan verkligen gå mig på nerverna! Och ja, vet inte riktigt hur lång listan kan göras. Men det enda jag kan konstatera är att bägge hundarna blir dum i huvudet när hon är på väg in i detta löp. Av den orsaken är det skönt att ha en han hund, men då får man istället stå ut med detta jävla revir pinkade överallt när man är ute och går med dom. Allting har sina nackdelar. Egentligen så hade jag ju kunnat gå hem och sitta där, då hade jag sluppit det. Men aldrig i livet att jag sitter ensam hemma!

Och nu är som sagt Merawin & Nira här hos morsan och dom och hälsar på när Carola jobbar natt. Hunden är oftast bara med dom och inga andra hundar så när hon kommer hit är hon så exalterad över att få busa av sig lite grann. Så pass exalterad att hon typ kryper efter golvet och piper för varje steg eller rörelse hon tar/gör. Som sagt, pipande kan gå mig på nerverna! Hoppas hon lugnar ner sig snart, sist dom var här fick jag till slut säga åt henne på skarpen och det känns så hemskt att säga åt en valp. Tycker heller inte om att säga åt Buddha, men det är både schäfer och spets i dom och redan nu märker man vilka envisa hundar det är. Buddha ska alltid ha sista ordet! Inte för att jag har nånting emot schäfer, men man måste visa vad som är rätt och fel trots att dom bara är valp än.. Spets, tycker jag inte alls om! Bjäbbiga, skälliga och pipiga hundar. Enda spetsen som jag har tyckt om var Lolas Tina. Men hon var ju inte bara spets, men ändå :). Alla har vi olika åsikter. Inte för att det är mitt ansvar och uppfostra nån utav dom hundarna, men Buddha är jag med så mycket så då ska han veta vilka mina gränser är också.

Vilken roman det blev igen om nånting helt ointressant men har man lite och göra så har man! Nu ska jag gå och blanda vitlöksdippen och sen ska jag sätta mig och se en film på min dator. Tog ju hit älsklingens externa hårddisk eftersom att jag ändå inte är hemma nånting nu när han är i Kiruna.

Hejsvejs!

Primadonnan Pasta!

Pasta är en riktig jävla primadonna ska ni veta! Var nyss ute med hundarna och Ozzy han sket i princip direkt vilket jag trodde att Pasta också skulle göra eftersom att hon har suttit och pipit vid dörren medans jag fyllde och tömmde diskmaskinen. Hur som haver, först gick hon in i skogen en bit och började så snurra runt och höll på sådär som hundar gör när dom ska skita, men nej det var inte tillräckligt bra för henne så gick hon till ett annat ställe och upprepade proceduren och fortsatte sådär typ 2 gånger till. 20 minuter har jag varit ute med dom och den där fisförnäma saken hittade inte ett enda bra ställe att sätta sig och skita på. Så nu gick jag in och då får hon fan vara nödig om hon nu ens är det. Helst av allt ska hon bära kopplet själv och gå iväg en liten bit eller så ska man gå låååångt in i skogen med henne, men varje gång hon får bära kopplet själv med mig så släpper hon det när hon sätter sig och gör sina behov och så måste man hämta det och jag har liksom inte så lätt för att böja mig ner just nu och lååångt in i skogen ides jag då inte gå för där var det blött och jävligt! Bortskämmda hund!

Vilket skitsnack det blev hehe :p. Ska ta och dra på mig ett par anständigare byxor och borsta gaddarna och håret och så ska jag åka upp på stan och göra lite ärenden. Bajs vad tråkigt, men det är ju sånt som måste göras. Förresten tack för kommentarerna :)Hejsvejs!

??


Är jag dum eller blind? Jag gjorde en kategori nyss -Magen. Så skulle jag flytta över inlägg med magbilder till den kategorin, men jag hittar inte vars man gör det? Någon som vet? Då vill jag ha era tips tack :)!

Vecka 36

Jag är sååå snabb på att lägga in magbilderna, men här har ni vecka 36 i alla fall :)

Lite pics

Nyfriserad och när man fotar med telefonen får man leva med lite halvkassa bilder. Det vill säga att den "blonda" slingan ser gul/orange ut på bilderna. Visst, helt blond är den inte men den är heller inte sådär gul/orange. Hade en tanke först på att sätta nå slingor i håret med nå utmärkande färger men då sa frissan till mig att om hon ska vara helt ärlig så håller det kanske 5 tvättar och sen måste man göra om det eller så får man hålla på med skumtoningar och grejer. Så hon tyckte att vi skulle försöka göra en nästan vit slinga i håret för det håller bäst och ja allt vad hon nu sa.. Sa att mitt hår är extremt svår blekt så hon slängde i den starkaste blekningen som hon vågade ta, det vill säga så starkt att inte håret trillar av hehe ;p. Och sen så ville jag klippa mig så att det syns att jag har klippt mig men ändå inte kapa fööör mycket på längden för nu är ju mitt hår långt igen och jag kommer aldrig att klippa det kort igen! Hon kapade luggen ganska mycket och sen klepp hon upp, toppade och gjorde en "polisong" på min högra sida. Så nu syns mitt lilla öra och det ser rätt fränt ut och jag är hel nöjd! Visst, jag har ju som samma koncept på hela håret men det känns ändå bättre :). Ska tillbaka i Januari och bättra på slingan, toppa håret, kapa det ganska mycket på ett ställe och klippa upp det.

Voila, här har ni resultatet!
Bortse från ansiktet och min hy, har nog aldrig känt mig så här grå, blek, finnig och trist som nu när jag är gravid. Men det sägs ju att "om det är en flicka så kan mamman känna att bebisen i magen stjäl hennes skönhet". Så vi får väl se om det stämmer?Passade dessutom på att slå hål på 2 myter hos frissan!
-Det är inte farligt och färga håret när man är gravid och nej det spelar ingen roll om det är en toning eller en stark blekning. Hårfärgning kan inte på några som helst sätt skada din bebis!

-Vid blondering/blekning av hår så kan man visst det använda aluminiumfolie, håret blir inte mer åt det orange/gula hållet och det kan heller inte bli grönt på grund av aluminiumfolie. Där emot om man använder hårklämmor och snoddar som hålls ihop med hjälp av metallclips så kan håret råka bli nån färg, typ grönt på stället vars man använt det. Och om man nu ska använda aluminiumfolie så ska man se till att kolla det då och då och helst av allt ska man inte gå över verkningstiden för då kan det börja koka i "foliepaketet" och det är då håret i värsta fall kan lossna.

Nu ska jag göra en rostmacka med ost & kaviar och ett glas O´boy på det. Måste vara tyst som en mus, våran mami är inget att leka med när hon är trött (förlåt mamma hihi). Men det sägs väl att man inte ska väcka den björn som sover? :)

God natt!

....

Som sagt, jag godkänner inte anonymna kommentarer eller sånna kommentarer där personen i fråga inte kan stå för vem den är med antingen e-post adress eller bloggadress. Men nu är det andra gången denna "Anna" med ipnummer 90.227.146.222 är och kommenterar här. Tydligen så ska jag ha varit negativ i mitt förra inlägg, what? Skrev ju att det var skönt att rättegången gick bra! Tänker hur som helst inte sitta och lägga ner energi på det där, jag har räknat med att nu om nånting så lär man få "fina" kommentarer och så vidare. Sluta gnäll och passar inte galoscherna så skit i och ens sitta och läsa här! Huvudsaken är att vi vet vad som händer och sker och sen vad resten TROR sig att veta är inte mitt problem.

Från det ena till det tredje, nu ska jag hoppa in i duschen en sväng och sen vette tusan vad jag ska göra fram till halv 1 ungefär för då ska jag upp på stan och klippa och eventuellt färga håret i nån häftig färg men jag vet inte om dom färgar håret på en när man är gravid? För det är ju också en grej att inte göra när du är gravid. Suck.. Duschen kallar!

Hejsvejs!

Ojoj..

Mycket ska man då höra innan öronen trillar av!

Skönt att det gick bra idag i alla fall, nu återstår bara att se vad den slutgiltiga domen blir. Hojja, känner att tröttheten kommer och huvudvärken kommer smygandes. Men det är inte så konstigt, har suttit på helspänn hela dan och hoppats på det bästa och nu när man börjar slappna av så kommer det som ett brev på posten. Hjärtat var också trött och hade huvudvärk, tro väl fan det. Han har haft huvudet på spets och suttit och koncentrerat sig sen tidigt imorse och betydligt mycket mer än vad jag har gjort..

Nånå, nu ska jag farma lite och sen blir det bädden :)

God natt!

Andaaaas!


Nerverna är på utsidan och jag håller allt som bara går att hållas, lycka till nu älskling!

Som majoriteten av er som läser min blogg vet så har rättegången startat idag, hoppas för all del att allting går bra och allihopa kan få gå vidare i sina liv när det här är över. Har inte idas skirva desto mer om det, om inte rättegången nu är innanför lyckta dörrar så lär ju en hel del nyfikna och människor sitta där bara för att ha nått att prata om sen och då behöver man inte skylta om det ännu mer så att hela Kirunas befolkning sitter på första parkett. Men jag tycker att det bästa för alla efter det här är att lägga locket på, ingen tjänar nånting på att älta saker och ting. Det ska då bli skönt att få öppna upp ett nytt kapitel i sitt liv när allt det här är över.

Nåja, nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag se till att hålla mig sysselsatt hela dan. För annars lär jag gå runt och oroa mig helt i onödan. Jag är en sån människa som blir nervös för absolut ingenting. Men jag är jag och så är det!

Än engång, lycka till nu hjärtat.
Jag älskar Dig!

Andaaas!


Nerverna är på utsidan och jag håller allt som bara går att hållas, lycka till nu älskling!

Som majoriteten av er som läser min blogg vet så har rättegången startat idag, hoppas för all del att allting går bra och allihopa kan få gå vidare i sina liv när det här är över. Har inte idas skirva desto mer om det, om inte rättegången nu är innanför lyckta dörrar så lär ju en hel del nyfikna och människor sitta där bara för att ha nått att prata om sen och då behöver man inte skylta om det ännu mer så att hela Kirunas befolkning sitter på första parkett. Men jag tycker att det bästa för alla efter det här är att lägga locket på, ingen tjänar nånting på att älta saker och ting. Det ska då bli skönt att få öppna upp ett nytt kapitel i sitt liv när allt det här är över.

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen och så ska jag se till att hålla mig sysselsatt hela dan så att jag inte går runt och oroar mig i onödan. För egentligen finns det inget att oroa sig över, men jag är jag och jag blir nervös av minsta lilla grej. Nåja, önska min karl lycka till vettja! Och ni som hade tänkt fälla en spydig kommentar, bespara er den tiden och ägna er åt era egna bekymmer istället. Det här angår egentligen ingen annan än dom inblandade!

Och jaa, jag säger i förebyggande syfte. Men jag kollade min statistik och utan att jag ens hade hunnit uppdatera bloggen så är det ungefär 15 stycken fler som har varit in och läst min blogg idag. "Statistik kurvan" ligger realtivt jämt och fint och idag så är det värsta toppen haha :p.

Än engång, lycka till nu hjärtat!
Jag älskar Dig!

Nej men ojsan hoppsan!


Haha har ni märkt en grej här på min blogg som jag har märkt och varför har ni inte sagt nått i så fall? Det står ju i min header "Väkommen till min virriga värld". Jag har visst råkat glömma L:et i väLkommen! Men å andra sidan sett, det står ju inte "virriga värld" för inte :D. Men nu har jag sett det och jag kommer att störa mig på det, så när jag får ork att gå hem så ska jag rätta till det.

Isch isch.. Det närmar sig, fan vad nervös jag är. Men nu lilla Emelie så ska du se till att för engång skull ha nerverna på insidan och INTE på utsidan!Hejsvejs!

God morgon, god morgon!

Är vi pigga och trixiga idag? Tänker på Catti när jag ställer den frågan, ett litet internt skämt bara haha ;p

Men vad gör jag egentligen vaken nu? JA, jag har sovit! Tror ta mig tusan att jag somnade före 1 i natt och det ni mina vänner är inte illa pinkat för att vara jag ;). Jag har hunnit vara ut med hundarna och nu försöker jag väcka min lillebror som är totalt död. Fick nyss höra "JAAA, du är ju fan värre än morsan!". Grabben ska inte börja slira som jag gjorde i åttan, han ska gå ut med fina betyg och komma in på en bra linje. Så nu satte jag mig här i hans rum framför datorn och jag kan väl villigt erkänna att jag knapprar lite extra hårt på tangenterna så att han ska vakna hihi :D. Och i samma veva som jag skrev den meningen så sa han "börjar inte dina händer brinna av det där knapprandet!?". Bra, ungen är vaken och ligger och myser med våran hund. Ozzy, det är minsan en hund som kan ligga och mysa i flera timmar på morronen och han är då den sista som har bråttomt ut och göra morron behoven. Han tittade på mig som att jag vore från månen när jag drog ut han för typ 45 minuter sen. Nej, nu är ungen vaken så nu ska jag ta med min thé kopp till vardagsrummet och titta på Vakna! Med the Voice.

Hejsvejs!

Buhuu :(

Imorron blir jag ensam, eller inte riktigt. Jag sover ju hos mamma och dom, men ändå.. Magnus ska iväg och göra lite ärenden, men ids inte gå in så mycket mer på det. Finns så mycket nyfikna människor där ute som kan ta reda på saker själv om dom är intresserade. Men tack än engång Anki för att du smsade mig, undrar hur det hade blivit annars hehe :p?

Jaja.. Annars så har min dag flytit på otroligt segt, helt ensam tills Kim klev innanför dörren. Till och med internet är tråkigt! Imorron ska jag fortsätta rulla tummarna, vi ska sova här hos mami och dom i natt. Det blir enklast så för allas del. Jag har förresten gått och trott att jag ska till tandhygienisten (stavning!) den 24:e, imorron alltså. Så nu när jag kollade på pappret innan vi gick hemifrån så visade det sig att vi skulle ha varit där idag. fan också! Det var barnmorskan som erbjöd oss att gå dit, hängde inte riktigt med varför men det är nån ny grej som dom har eller ska börja med. Måste ringa till folktandvården imorron och säga att jag har råkat missa det.

Jaja, nu ska jag kolla facebook en sista gång och sen ska jag nog krypa ner bredvid min älskling och försöka sova.

Hejsvejs!

Rastlös till tusen..

Hojja vad rastlös jag är, fast å andra sidan sett så är det ju meningen att man ska sova den här tiden på dygnet. Men jag börjar ta fram det där som barnmorskan sa här för ett tag sen allt oftare "sov när du kan sova och tvinga inte dig själv att sova, många kvinnor sover ytterst lite på nätterna i slutet av graviditeten så lyssna på din kropp!". I och för sig så ska man ju alltid lyssna på sin kropp, men jag hatar att vara vaken på nätterna och sova hela dagarna. Så det resulterar oftast i att jag ändå kliver upp efter kanske 4-5 timmars sömn och så blir jag svintrött igen när eftermiddagen börjar närma sig och om jag har tillgång till en soffa eller liknande just då så slocknar jag på två röda. Om jag där emot ser till att hålla igång hela dan och ser till att inte "stanna upp" så kaaanske jag somnar före 00 med lite tur. Annars ligger jag och vrider och vänder på mig i flera herrans timmar. Jag måste ha en perfekt ställning när jag ska sova, lakanet får inte vara det minsta smuligt, kuddarna får inte vara för hårda/mjuka/knöliga, det får inte vara för varmt, Magnus kan inte ligga hur som helst, jag kan inte ligga så som jag vill ligga, kort och gott så måste allting vara perfekt när jag ska sova och sen om man väl lyckas somna så vaknar man igen efter en kort stund och är kissnödig så då är det bara att kuta upp på toa och med lite tur så lyckas man somna om igen. Och bara så att ni vet så har jag myrkryp i benen just nu, jag blir gaaaalen!

Snälla söta rara bebisen kom ut till stora världen nu, din mamma är en klenis! Inte bara det att jag är en klenis utan jag är även otålig och nyfiken! Jag vill ju se vem det är som bor i min mage. Varför är inte vi som hundarna som bara är havande i ett par veckor? Tänk så skönt det hade varit! Nej, ska dricka ett glas vatten nu och så var det nått annat jag skulle göra som jag har lyckats glömma bort..

Hejsvejs och god natt på er som har den fördelen att kunna sova på nätterna!

Peekaboo!

Min statistik har dragit iväg lite grann dom senaste 2-3 veckorna. Vilka är ni som har hittat hit? Jag har funderat och räknat på mina händer vilka jag vet som läser men jag får ändå inte ihop det. Ni kan ju i alla fall lämna ett litet spår av er, och då menar jag inte en anonym kommentar! :)

Kom igen nu!

Mobba mig då!


På tal om och skämmas haha :p.. Jag har gjort en grej idag som man bara inte gör, tacka gudarna för att det är Söndag och lite folk i farten. I alla fall, hoppade på bussen först från jobbet och bytte sen på Vasaplan till bussen som går hit till Umedalen. Så skulle jag ringa mamma vid Backenhemmet och be hon komma och möta mig för att vi skulle gå hem till oss och hämta glassen som hon köpte för nån dag sen.

Nåja, jag satt där på bussen och glodde ut och så passerade vi Kungsänget (hållplatsen före Backenhemmet) så tog jag upp mobilen från fickan och skulle ringa mamma och så somnade jag PÅ BUSSEN! Jag var för fan inte ens trött, inte ens lite utan ett tu tre så sov jag. Hur som helst, mamma hade gått tidigare till busshållplatsen och väntat på mig och skrivit sms att hon stod där. Bussen kommer till hållplatsen och mamma står utanför med Pasta & Buddha och hon ser mig inne på bussen och funderar varför jag inte kliver av och upptäcker till slut att jag sover och får typ panik. Hon har inga pengar på kortet men gratis sms så hon bombar mig med sms och skickar sms till Kim vars hon skriver att han ska ringa mig men han var ju i telefon och reagerade inte så hon börjar springa efter bussen för att försöka stoppa den och så far bussen och vänder på på vändplan och mamma kutar för fulla muggar med 2 hundar mitt på vägen mot körriktningen och får till slut stopp på bussen längst bort på hela Umedalen. Busschauffören hade ju sett att mamma hade sprungit som en vettvilling och när hon väl stannade och frågade vad som stod på så säger mamma att hennes dotter sitter och sover på bussen och där satt jag. Alldeles ensam på hela bussen så mamma hojtade till och jag vaknade med ett ryck och gick alldeles groggy ur bussen och fattade ingenting. Var tvungen och fråga mamma vars jag var och så berättade hon hela historian för mig. Hahahahahaha, vilken jävla tur att mamma kom och mötte mig annars hade jag väl förmodligen vaknat upp på Vasaplan eller när det började stiga på folk igen. Och vad vi har garvat åt det och vad jag har skämts! Allt ska man då vara med om, men det läskigaste av allt var ju att jag inte ens var lite trött när jag tog upp mobilen ur fickan och skulle ringa mamma. Utan jag bara slocknade utan någon som helst förvarning. Åååh, jag ska sluta åka buss eller i alla fall om det är hon som kör och tänk om jag har suttit där och snarkat när det fortfarande var folk på bussen hahaha? Jag är gravid, det känns bra att skylla på det! Haha och nej, vi hämtade aldrig glassen för vi var närmare dom än oss och hade fullt upp med att skratta åt min lilla tabbe. Undra hur länge mina när och kära kommer att leva på detta då?

Nu däremto ska jag äta glass :D

KUL!

Jag har ångest.. Jag har jobbat mitt sista skift idag på gud vet hur länge, känner redan nu hur det kryper i hela kroppen på mig. Tiden kommer att gå så sjuuuuuukt sakta nu. Fan.

Sitter och glor runt lite på nätet och jag har hittat en julklapp åt min kära lilla sambo, givetvis kan jag ju inte skriva vad det är för han är ju in och läser här lite då och då. MEN, ett stort men. Jag står i valet och kvalet mellan 2 olika modeller, priset skiljer typ 40 spänn och det är frakt fritt på bägge sidorna. Jag hatar att han ska vara så jävla kräsen. Man vågar liksom inte köpa vad som helst åt han, men jag har tänkt som så att om han inte gillar det så får vi skicka tillbaka det och så får han beställa i samma prisklass från nån annan sida? Har även hittat en eventuell andra julklapp åt han, och även till Kim. Men det kan jag säga att jag hade tänkt köpa en varsin ny keps åt dom, men sånt beställer jag ta mig tusan inte själv. Storlekar hit och märken dit och färger hit. Dom är fan värre än kärringar när det kommer till sånt! Men sen kommer vi till svärföräldrarna, mamma & pappa, Emil, Emilia och såklart min ögonsten Axel! Men jag har sagt att det blir MAX för 100 kaaaanske 150:- var åt dom. Det är inte värdet som har betydelse, utan det är faktiskt tanken bakom presenten! Egentligen så behöver dom vuxna inga julklappar men det hör ju liksom till julen så :p. Magnus har nämligen den förmågan att köpa julkappar för flera hundra och till hundra personer ungefär typ farbröder, fastrar, farmor, kusiner, systrar och jaa gud vet vad. Eller hans gulliga farmor funderar vi på att skicka blombud till, hon älskar nämligen julstjärnor. Ni vet dom där blommorna? Och en sån är ju inte så dyr, så det ska hon faktiskt få :).

Bajs bajs.. Har även suttit och glott runt på diverse sidor och kollat på udda/häftiga barnkläder. Alltså, vad mycket roligt det finns men sen finns det ju även sånt som man aldrig i hela sitt liv hade slängt ut pengar på. Men smaken är som baken och tur är väl det? Hur hade världen annars sett ut? Mer då? Sitter och längtar efter att den dagen ska komma då jag får ringa till mamma och säga att vattnet har gått eller att det är dags nu. Jag är så less så less. Men det måste ni ju ha förstått? Jag är tung, magen känns sprickfärdig, jag blir anfådd av att klä av mig ungefär, jag får gå i snigeltakt och då menar jag snigeltakt. Till och med Magnus går snabbare än mig och dom flesta som känner han vet ju hur "snabb" han är när han ska förflytta sig från punkt A till punkt B.. 

Vafan ska jag göra i min ensamhet i eventuellt sex fucking jävla veckor?! Pilla navelludd? Från en navel som inte ens existerar längre. Mamma tyckte att jag kunde öva lite vardagslydnad med Buddha, det är ju säkert kul dom 5 första gångerna och sen har både jag och Buddha hunnit lessna en miljon gånger om. Och jag kommer att vara så noggran vid varje moment att det kommer att sitta efter andra gången typ och då kommer han ju att kunna allt från sitt till trippel bakåtvolt haha :p. Eller inte. Städa är inte ens att tänka på för då står jag där med en jävla ischias sen. Någon längre promenad mer än till handlarn och barnmorskan är nog inte att tänka på om vattnet eller vad som helst skulle hända. Stan kommer jag inte heller att våga gå på, tänk om vattnet skulle gå bland alla 100 människor? Faaan vad jag skulle skämmas!


Nu ska jag i alla fall snatta lite glass av min mamma som har råkat glömma den här :D. Förresten, Magnus har tagit världsbästa. Han somnade typ direkt när vi kom hem, klockan kanske var 23-23.30 nått sånt. Men det är bra, han börjar ju faktiskt utbildningen imorron. Hoppas det går bra för honom :)

En udda overall som jag hittade på Sweetfunky.se rätt frän och priset var också rätt fränt, endast 349 svenska kronor!Hejsvejs!

Gnäll..

Återigen så ska jag gnälla..

Det är ungefär nu som livmodern intar sin högsta punkt för att stanna där ett tag och sen sjunka ner. Och jag säger bara fyfan. Det går inte att sitta normalt, ligga normalt, stå normalt, duscha normalt, promenera normalt och ingeting går att göra normalt utan att det känns som att man inte kan andas. Och jag är ju verkligen en sån som hatar när kläder knölar sig och nu knölar det sig inne i min mage. Vilket jag inte kan göra nånting åt och det är inte speciellt kul!

Sen så kan jag inte sova i våran underbart sköna säng för att jag inte hittar en bekväm ställning så dom senaste nätterna har spenderats på soffan i min ensamhet och jag känner mig så jäkla elak mot Magnus. Men vad ska jag göra åt saken? Dessutom är det som MAX 6 veckor och som minst när som helst typ kvar nu och har han stått ut med mig och mitt gnäll i 36 veckor så tycker jag att han kan stå ut den lilla tiden som är kvar. Jag ska gå och köpa en blomma eller nått åt han när lönen kommer för att jag som sagt känner mig så elak..

Och visst. Det är jätte mysigt när bebisen lever om. MEN inte när den kickar eller boxar mig på diverse nerver. Och ni ska veta att det är fasiken inte härligt när den liksom borrar ner huvudet ännu längre ner i bäckenet. Då om nån gång så kommer den åt en massa härliga nerver som går rätt ner i underlivet och då känns det verkligen som att den ska ploppa ut på direkten. Ajaj..

Och sen när livmodern står så högt så stängs ju inte magmunnen ordentligt, vilket i sin tur resulterar i en härlig halsbränna dygnet runt ungefär. Hoff, det finns så mycket annat att klaga på men jag vill bara ha min bebis här och nu. Och nu ska jag försöka sova för jag ska faktiskt upp och jobba mitt sista skift på gud vet hur länge. Buhuu..

God natt!

Latmask..

Alltså! Det går fortfarande inte att publicera mina kommentarer och jag kan ej heller lägga ut bilder, fan vad jag hatar blogg.se ibland!

Jobbar nu mina sista 2 skift innan det är dags för mig att ta det lungt inför förlossningen och sen är det ju mammaledighet som gäller. Men jag vill inte. Vafan ska jag göra dessa 4 veckor som det är kvar till förlossningen?! Jag kommer ju att bli knäpp av att gå hemma, kommer att vanka av och an i lägenheten så att det til slut kommer att vara stora hål i golvet ner till grannen. Jag hatar att bara dra fötterna efter mig och inte göra nånting vettigt och tiden kommer ju att gå så sjukt sakta nu när jag inte ens får jobba. Dessa 4 veckor ska vara fullspäckade av saker att göra, tiden ska abar svischa förbi! Slutar väl med att jag sitter här på jobbet och häckar med mamma och dom, Magnus börjar ju utbildning nu på Måndag. Pernilla kommer först den 20:e december och då har jag ju till och med passerat bf datumet..

Nej, nu ska jag vara lite social innan det är dags att fara hem.

Hejsvejs!

Gaaah!

Kommentarerna till förra inlägget blir helt enkelt inte godkända! Har suttit och tjorvat med det i typ 10 minuter nu, även kommentarerna som jag har godkänt igår har "återkallats". Fattar inte vad som är fel?! Fast å andra sidan sett så är det ju inte helt ovanligt att blogg.se tjorvar! Får se om det här inlägget ens blir publicerat? Nåja, nu ska jag äta upp mina mackor och kolla facebook en sista gång och sen är det sängen som gäller. En annan ska ju upp och jobba imorron :)

Hejsvejs!

Kaos..

Japp det är total kaos i min skalle. Hur kommer julen att bli? Vi kommer att ha huset fullt i folk och hundar och eventuellt en liten bebis vilket kanske inte rimmar så bra alla gånger. I varje fall inte det där med nyfödd och massa hundar.. Eller så blir det så, huset fullt i folk och hundar. Och vi ligger på BB, för jag har sagt att jag kommer att ligga kvar på BB så länge jag bara kan och får ligga kvar. Tänker absolut inte stressa hem och jag tänker vara väl försäkrad om att allting är bra med min lilla bebis innan jag ens tänker tanken på att åka hem :).

Men en sak är då säker och det är att, det blir inget julpynt i vårat hem (endast julgardiner, julstjärnor och en adventljusstake på bordet), ingen jävla jul mat, ingen gran och absolut inga jävla små tomtar och sånt krims krams. INGET SÅNT! På så sätt så skippar jag julen i år. Jag orkar inte börja julpynta hela hemmet som höggravid och jag tänker eller orkar verkligen inte börja städa undan alla jävla julprylar sen. Vårat hem är fint som det är. Och jag fullkomligt hatar när det är krimskrams ta mig fan överallt, sen får det vara jul krimskrams eller vad som helst. Det är jobbigt att dammtorka med en massa onödiga småprylar överallt. Jag låter som Grinchen, men helt allvarligt. Hur stor idé är det att börja förbereda och fira en brakjul i år? Ingen idé alls. Hade lätt kunnat bosätta mig i nått fint varmt land med ett fint sjukhus och BB såklart över jul och nyår, jag hatar denna jävla hysteri som råder över dessa två högtider. Allt ska vara så MYCKET, man betalar flera tusentals kronor för EN ENDA måltid som det alltid blir kvar kilovis av mat från som till slut blir förstörd för att man till slut håller på att spy vid bara tanken på julmat.. Och det är helt sinnesrubbat att det är samma sak år ut och år in. Lär sig folk aldrig?

Och så hade jag behövt ta tag i den där BB väskan. Läste idag på ett papper som jag har fått av barnmorskan vad man bör ha med sig. Bara ett problem, vi har typ INGA kläder i storlek 50 och det har slagit mig nu. Och större än storlek 50 kommer nog inte att fungera eftersom att den är så pass liten redan nu. Väger den 3000 gram till förlossningen så är det bra. Och så var det det där med kläder till en själv, förmodligen mjukiskläder men jag använder ju alla mjukiskläder nu. Och så måste jag köpa små förpackningar av tandkräm, duschkräm, schampo och såklart en tandborste. Ladda MP3:n med musik, tvätta alla sängkläder till spjälsängen och gaah!

Sover till och med oroligt på nätterna för att man har så mycket tankar som snurrar runt i skallen på en hela tiden. HELST AV ALLT så hade jag velat ha ett spikat datum när bebisen ska komma så att man kan släppa alla tankar om julen och massa annat tjorv som jag VET kommer att dyka upp när det väl är dags, hemmet kommer att se ut som bombade beirut och jag kommer att få ett frisläpp, hundar och folk kommer att svansa runt en 24 timmar om dygnet, helst av allt så hade jag velat slippa tänka på graviditeten ett tag men hur lätt är det när man står här höggravid? Och hojja snart exploderar min
skalle! För er låter det säkert som små små petitesser, men för dom dom vet lite mer så är det inte bara små små petitesser det handlar om..

Nej, ska försöka att för engång skull njuta av graviditeten och kanske finna lite julkänslor genom att baka lite pepparkakor. Vars är den där rosa gravidbubblan som alla snackar om? Jag har aldrig svävat runt i nån sån under hela min graviditet. Åååh, vill bara lägga mig ner i fosterställning med händerna över ansiktet och grina en stund! Och nej, jag kommer inte att vakna upp till en bättre värld imorron, alla jävla bekymmer kommer fortfarande att finnas kvar!

Hejsvejs!

Skrattar bäst som skrattar sist!

Var in och läste ett par bloggar tidigare idag och det är ju skrattretande att fullvuxna människor kan bete sig så fruktansvärt omoget. Tänker inte lägga ner desto mer energi på det där, det finns professionella människor som kommer att ta hand om det där och bedömma vad som är rätt och riktigt. Det behöver inga moralkärringar sitta och tro att dom kan göra på nätet. Eller rättare sagt, folk som försöker vara moralkärringar men som inte är ett dugg bättre själva!

Annars då? Har bara tagit det lungt, tog mig ork nu på kvällen att vira en ljusslinga på balkongräcket. Och så har jag roat mig med att sitta och titta på Ozzy när han försöker ta sig mellan vardagsrums bordet och soffan med sitt jätteben som är typ en halvmeter långt, slutade med att han gav upp och la sig nedanför mina fötter och har nu somnat där. Med sitt jätteben som kudde såklart :). Nej, ska ta en rök nu och sen efter det ska jag fortsätta glo på Beethoven filmen som jag började se för nån dag sen.

God natt med er!

Då ska vi se!

Nu har vi varit på ultraljudet, lill hjärtat hade hunnit vända sig rätt och så kollade hon flödet i moderkakan eller man mäter inte flödet i moderkakan utan flödet i navelsträngen är det som man mäter och det såg och lät jättebra ut. Och sen kom vi till vikten och den som gissade rätt var moster Irené, mer eller mindre så väger den 2200 gram :). Vilket är 17-18% under vad den egentligen ska väga och i gram är det ungefär 2600 gram den ska väga. Men det var inga konstigheter med det, utan hon som gjorde ultrljudet sa att det där emot vore konstigt om jag bar på en jättebebis i och med att vare sig jag eller Magnus är nå jättar. Så om bebisen väger mellan 15-22% under medelsnittet så brukar dom vela att man kommer tillbaka på ett tillväxt ultraljud efter 2 veckor för att se hur mycket den har gått upp och hur mycket den på ett ungefär kan komma att väga till förlossningen :). Spännande! Men hon sa i alla fall att det inte är nånting att oroa sig över när moderkakans flöde lät så himla bra, utan att det bara är en rutin grej.

Som jag har sagt tidigare, man såg då inte mycket nu. Det var verkligen tydligt med ryggraden, revbenen, så visade hon oss stora kropps pulsådern så sånna saker såg man skitbra. Men i övrigt så var det typ bara en mörk klump hehe :p. Nu ska jag äta gröt och sen ska vi till barnmorskan och efter det ska vi på stan och sen får vi se vad som händer :).

Hejsvejs!

Smarta jag :)

Jag vet mamma, jag ska inte vara vaken nu. Men jag kom på att idag är ett ypperligt tillfälle att vända på dygnet, jag kommer säkert bli trött om typ 1-2 timmar så då kan jag sova en kort stund innan jag måste kliva upp vilket är senast 7 eftersom att bussen går 7.38 till NUS. Eller egentligen kan jag kliva upp typ halv 7 och dra borsten genom håret och borsta gaddarna men jag ska ju inte stressa och så måste jag äta så att jag inte svimmar.. I alla fall, vi ska som sagt befinna oss på specialist mödravården 8.30 och så antar jag att ultraljudet tar max en halvtimme och så åker vi buss hem och så går vi och handlar lite pålägg och grejer och så går vi hem och äter en rejälare frukost och sen klockan 11.30 ska vi befinna oss hos barnmorskan och där tar det max 45 minuter och sen efter det tänkte jag att vi skulle fara på stan eller nått och om vi inte gör det så måste vi hem och röjja ihop lite grann här och så måste jag ta bussen som går 14.23 senast till jobbet så att mamma och dom hinner till personalmötet i tid. Och så antar jag väl att jag jobbar en sisådär 3 timmar och så åker jag och hem med bussen och så hoppar min kära lilla mamma på på Ålidhem och så åker vi och handlar och så kanske vi är hemma kring 20 tiden och då måste jag ändå hålla mig vaken minst 2 timmar till eftersom att Desperate Housewifes är då och sen efter det kan jag gå och lägga mig. Så mamma, erkänn att jag har lagt upp en perfekt strategi för att hålla mig vaken exakt hela dan? :)

Nu har jag dessutom fört över bilder från telefonen till datorn så jag tänkte ta fingrarna ur det berömda och lägga upp några här för engång skull :). Stora bilden är ju som ni ser magen i vecka 35 och den lilla klickbara är i vecka 32+4, var tvungen att fota när bebisen låg sådär konstigt. Det är förresten huvudet som putar, det har min barnmorska berättat åt mig :D

Hejsvejs!

Oh my..

Haha, snacka om att statistiken skjuter rejält när man skriver om nånting "dåligt". Efter jag skrev det där arga inlägget så har över 20 stycken varit in och läst. Det är ju en offentlig blogg så man ska ju inte klaga, men lite kul är det ju hihi :)

Imorgon smäller det!

Japp, imorgon är det dags för ultraljud. Jag är lite nervös, men inför vad? Jag har ju ingenting att vara nervös över, men jag antar att det blir så kanske :p. Hur som helst så ska det bli jätte spännande och se den, även fast man bara ser "delar" ska som sagt säga till den som gör ultraljudet att vi vill ha en ansiktsbild. Men det är ju inte säkert att vi får en sån, det beror ju helt på hur lill hjärtat väljer att visa sig :)

Dagen idag då? Var som sagt på dåligt humör tidigare så jag och Ozzy knallade hem till mami & company och så käkade jag lite älggryta och det var obeskrivligt gott! Sen efter 18 nån gång kom mamma hem från jobbet så surrade jag med henne en stund och så började jag känna mig så jäkla framtung (konstigt!) så jag la mig i Kims säng och tänkte bara ligga där en stund och smälta maten. Jo tjena! Somnade dit och sen vet jag inte om jag vilade en eller 2 timmar men jag vet i alla fall att jag vaknade klockan 21 så följde jag med mamma och guidade hennes bilköpare från Ica och å köpte jag en Cola och hämtade ut bilderna och musmattan samtidigt. Och sen for vi till dom igen och så har vi suttit där och spelat kort och yatzy till alldeles nyss :).

Måste bara berätta en konstig grej, när jag blir förbannad eller på dåligt humör så blir jag sugen på Cola. Alltid! Haha, det är ju helt sjukt men så är det. Intressant va? Nu ska jag ta en macka och så ska jag farma lite om det fungerar bättre nu och efter det ska vi titta på otecknade Inspector Gadget och så ska jag försöka sova. Vi har ju som sagt ultraljudet uppe på NUS 8.30 (Norrlands Universitets Sjukhus) så vi måste åka med en buss som går härifrån minst 7.45. Är alltid så sjukt mycket folk som ska med bussen på morgonen, men det är ju inte så konstigt. Massa studenter och universitet är granne med sjukhuset så.. Nåja, macka var det.

Hejsvejs!

Irriterad, arg, frustrerad, förbannad name it!

Ååh!! Tycker det är ganska fantastiskt att den människan som kan göra en på världens bästa humör även har den förmågan att göra en på världens sämsta humör! Inte ens mamma, pappa eller nån annan kan få mig på så pissigt humör som min sambo kan få mig på ibland. Men jag antar att det är så för alla?

Nej, jag tänker klä på mig och ta Ozzy och Buddha i varsitt koppel och så ska jag knata hem till mami & company och kolla om den där älggrytan från igår är god. Och sen ska jag sitta där hela kvällen, tänker fan inte gå hem och städa eller slipa nå stolar eller så mycket som ens lyfta ett finger här hemma idag. Bara därför att. Så nu ska jag klä på mig, hoppas ni har en bättre dag än mig.

P.S. Gud ge mig pengar i massor! D.S.

Hejsvejs!

Ozzy's val!

Haha vi kan inte sova och vi har ju inte lyckats komma på nått namn till bebisen än. Eller jag vill att den ska heta Alvina om det blir en tjej, men Magnus tycker inte alls om det namnet så jag får väl "glatt" ge med mig :(.

Så jag kläckte den smarta idén att vi skriver ner 10 namn var och klipper dom i exakt lika stora lappar och sen slänger vi ut dom på golvet och första lappen som Ozzy nosar på blir det! Sagt och gjort. Vi skrev ner 10 namn var som vi checkade av med varandra (så att det inte skulle vara något namn som nån av oss absolut inte vill ha) innan vi slängde ut dom på golvet och sen fick Ozzy som sagt nosa upp ett namn. Och han nosade upp Isabelle, men det kändes inte helt hundra. Så han fick nosa upp ett till namn men då började han äta upp lapparna, fyfan vad vi garvade så till slut när jag väl fick tag på en lapp från käften på han så stod det Lea. Men det kändes inte heller rätt så nu har vi sagt att Melissa och Engla är fina namn och det lutar väl åt Melissa, JUST NU.. Vi hade ändå rätt lika namn förslag, dom inom paranteser är Magnus förslag och som ni ser så har jag två mer namn än han men Ozzy hann som sagt käka upp 2 lappar haha :p

Flicknamn:
Melissa (Melissa)
Maya (Linn)
Alva (Isabelle)
Nova (Nova)
Saga (My)
Alicia (Mira)
Smilla (Smilla)
Engla (Engla)
Alvina
Lea
  

Om vi skulle få en kille så har vi där emot varit mer överrens. Vi bägge 2 tycker att Alvin är fint och sen kom jag på för ett tag sen att Kelian är fint. Men vi har som inte bestämmt nånting till 100% så nu när vi ändå höll på och fjanta oss så skrev vi ner 10 varsina pojknamn också. Och Ozzy nosade upp först upp Adrian men det kändes inte helt rätt, vi bägge 2 rynkade lite grann på våra näsor när vi började tänka efter. Så vi gjorde om det och först satte Ozzy tassen på Kevin och så sa vi att det var det han valde men sen så såg vi att han stod på många lappar så när han till slut nosade upp en så blev det ändå Kevin och då hade vi ändå blandat om dom och allt haha :p. Vi är punsch i skallen, jag vet! Pojknamnen käkade han dock inte upp, men vi valde följande namn. Magnus val är inom parantes här med.

Pojknamn:
Mille (Adrian)
Milton (Milton)
Kevin (Kevin)
Alvin (Alvin)
Albin (Charlie)
Liam (Casper)
Hugo (Hugo)
Melvin (Melvin)
Million (Hampus)
Kelian (Samuel)


Nej, nu ska vi sluta upp med våra konstiga påhitt och lägga oss igen. Kom gärna med namnförslag! Inga vanliga namn tack som till exempel Emma, Sara, Malin, Johanna och så vidare. Samma gäller med pojknamn inte nå Erik, Emil, Johannes, Oskar, Alexander och så vidare. Jag vill ha ovanliga men fina namn som ändå inte får vara FÖR ovanliga haha :p. Tjorven är nog mitt andranamn!God natt med er!

Långtråkigt..


För ett år sedan;
Hur gammal? - Ny fyllda 18
Vilken klass gick du i? -  Ingen
Vad hade du för hårfärg? - Mörkbrunt eller svart skulle jag tro?
Hur lång var du? – 155 KOMMA 5 :)
Vem var du kär i? – Magnus
Hade du någon pojk-/flickvän? – Yes oh yes!
Vad brukade du göra på fritiden? – Umgås med folk, uggla framför datorn som jag fick i 18 års present, busa med Ozzy m.m.
Vilka umgicks du med? – Magnus, hans familj, kompisar och arbetskamrater.
Hur såg du ut? - Som nu? Eller bortse från magen så är det väl samma och så har jag ju hunnit ta bort en piercing eller 2 till och med sen dess :)
Skostorlek? - 36-37
Var allt bättre då? - Njaae.. På sätt och vis, men en egen lägenhet hade inte varit fy skam då :)
Skulle du vilja gå tillbaka dit? - Nej, absolut inte. Man ska se framåt!
Har du förändrats? - Jo och ganska rejält också :)

Nu;
Hur gammal är du? - Ny fyllda 19 
Vilken klass går du i? - Ingen
Vad har du för hårfärg? – Det lutar mot det mörkbruna hållet i alla fall..
Hur lång är du?- 155 KOMMA 5 :)
Har du någon pojk-/flickvän? – Jajjemen, samma sen 4 år tillbaka..
Vad brukar du göra på fritiden? - Sover, äter, umgås, datorn m.m..
Vilka umgås du med? - Magnus så klart, min familj och Pernilla när hon väl behagar att vara i Umeå ;)
Hur ser du ut? – Som mig själv?
Vilken skostorlek har du? - 36-37


Har du;
Kysst någon? – Every single day
Sovit brevid någon av samma kön? – Yes
Sovit brevid någon av motsatt kön? – Varenda dag i princip.
Slagit ner någon? – Nix, jag är guds bästa barn :D
Ljugit för en bra vän? – Nej, det är mååånga år sen. Bättre och säga som det är istället :) 
Svikit någon? - Ja, tyvärr.. 
Fuskat på prov/läxförhör? - Hur hade jag annars klarat av skolan? Nej, skoja bara men visst har det väl hänt nån enstaka gång. 
Blivit kallad bögjävel? - Jadå, på skoj givetvis..
Kallat någon bögjävel? – Jepp!
Druckit alkohol? – Alkohol, vad är det för nått? :)


Vem;
Skrev du senast till på MSN? – Oj! Jag är nästan aldrig inne på msn så jag vet faktisk inte? 
Kramade dig senast? - Magnus
Sov du hos senast? - Mommo
Är den finaste personen som finns? - Magnus men sen finns det ju en massa personer som har en fin personlighet :)
Vill du vara med just nu? - Mina vänner i skit Kiruna! 
Ringde dig senast?
- Mamma, från Kim's telefon om det var av intresse :p 
Skickade ett SMS till dig senast? - Mamma
Skickade du ett SMS till senast? Mamma
Sov i din säng senast? - Jag, Magnus och Ozzy hade minsan smygit sig upp i sängen på natten! 
Pratade du i telefon med senast? - Magnus
Gick du på bio med senast? - En brukare och en av mina "chefer" på kontoret :)
Gick du på stan med senast? - Mamma! Vi var på Lindex och kollade på babykläder, ååh vad mycket fint som finns där. 
Skällde på dig senast? - Hmm? Länge sen jag fick skäll, men säkert Magnus ;p

Vad;
Drack du senast? - Mjölk :D
Köpte du senast? - Inte helt oväntat en Coca-Cola, den satt fint ;) 
Gjorde du igår? - Jobbade, diskade, kollade film, var ut med hunden, rökte, satt framför datorn m.m. I mitt roliga liv händer det mycket! :) 
Ska du göra imorgon? - Ringa lite viktiga samtal, vara hundvakt och göra något kul!
Vill du göra just nu? - Dricka Cola, men jag har ingen :'(
Åt du senast? - Pepparkaka :D
Är närmast dig som är rosa? - Mitt armband från Turkiet med det turkiska ögat.

Kärlek & Förhållanden;
Är du kär nu? - Jajjemen!
Du har sårat någon så den börjat gråta? - Yesbox..
Någon har sårat dig så du börjat gråta? – Mååånga gånger..
Du har haft ett förhållande som varade över 10 månader? – Ja, som sagt mitt nuvarande har ju liksom hållt i 4 år och 2 månader. 
Du har haft ett förhållande som varade över ett år? - Som sagt..
Du har haft ett förhållande som varade över två år? – Men vilket tjat! 


Klädsel;
Vad har du på dig idag? - Undisar såklart, långkallingar, lillebrors fantastiska mjukisar, ett petrolfärgat låååångt brottarlinne och min fejk Ed Hardy huvtröja :) 
Vad använder du just nu för skor? - Mina skateisar, dö sköna!
Favoritfärg på kläder? - Har ju typ bara svarta kläder, men även mycket rosa och brunt.

Senaste;
Låt du hörde? - Ööh? Nån låt med Celine Dion på jobbet..
Mat du åt? - "Hemmagjord" pizza, mumma!  
Kram? - Typ igår kväll kanske? Jag vet inte, Magnus brukar krama mig rätt ofta men idag vet jag minsan att jag inte har fått nån kram!  
Puss? - Igår?
Känslan? - Konstig, men det är för att jag är rastlös..
Ilska? - Kommer inte ihåg, men jag kan garantera att det var Magnus jag tog ut den på hihi :p 
Resa? - Kiruna med mamma <3
Glädje? - Idag när Magnus kom ner med matbacken åt mig så att jag slapp springa upp och hämta den. 
Dröm? - Har massa konstiga drömmar typ hela tiden och den senaste kan man inte förklara i korta drag huhu ;p
Boken du läste? - Började läsa Berny Pålssons andra bok (vad den nu heter) här för nån dag sen. 
Personen du träffade? - Förutom Magnus som jag är med nu så var det väl mamma, pappa och Kim :)
Gången du åt en 7-eleven korv? - Euhm? Kanske i sommras? Eller har jag ätit korv från 7-eleven nån gång? 
Gången du var utomhus? - En timme sen kanske, gick från mami och dom hit hem :) 
Gången du sov? - Imorse?
Gången hela din familj åt middag tillsammans? - I förrgår :)

Johan Falk

Ikväll har vi haft det riktigt mys, pappa tog med sig pizzabottnar och lite goda ingredienser från hans jobb och så for vi på Statoil och köpte en Cola och sen hem till mamma och dom och lämna bilen och så upp till dom en sväng och så knallade vi hit och så fixade pappa pizzorna och så diskade jag under tiden och sen satte vi oss och kollade på en av dom nya Johan Falk filmerna.

Har ju hunnit se 3 stycken av dom "nya" Johan Falk filmerna, GSI (Gruppen för särskilda insatser), vapenbröder och nu National Target. Fy satan vad bra dessa filmer är, SE DOM!. Det kom ju 3 stycken för ett par år sen och sen har dom haft ett uppehåll och nu har det kommit ett gäng nya. Dom kan inte liknas vid vare sig Wallander eller Beck, dom är mycket mer spännande och så vidare än vad dom film serierna är och som dom flesta vet så älskar jag Wallander filmerna. Men jag tror ta mig tusan att dessa filmer är snäppet bättre ;).

Men alltså, man ska nog kanske inte leva in sig i filmen så mycket och i alla fall FÖRSÖKA hålla nerverna på insidan haha! Både jag och mamma satt till slut med händerna (så att vi såg mellan fingrarna) och skrek 'nej nej nej, JA döda han då, kom igen då' och så studsar man som en annan duracell kanin i soffan för att man blir alldeles för uppspelt haha :p. Det är ju trots allt BARA en film, men ÄNDÅ!

Nej, ska sluta svammla nu och lägga mig och läsa en bok eller nått så att man blir trött. För just nu är jag huuuur pigg som helst, jag HATAR att vara pigg på nätterna. Och jag har ändå somnat efter 4 nån gång igår och vaknat typ halv 11 och legat sådär halv vaken i sängen till 20 i 1. Sen har jag dessutom jobbat och på jobbet var jag sjukt trött men sen när man kommer hem så blir man helt speedad. En sista rök och sen blir det bädden!Hejsvejs!

Vecka 35

Alltså, jag ger upp det här med vecka för vecka information glömmer bara bort det hela tiden. Är man intresserad av det så kan man ju gå in på Pampers hemsida eller om ni föredrar nån annan hemsida så funkar ju det med. Hade tänkt lägga in bild från förra veckan och den här veckan nu när jag är på jobbet och har tid till att göra det i lugn och ro. Men jag glömde minneskortsgrejen hemma, mitt minne suger!

På tal om minne, JAG MÅSTE börja ta mina järn och vitamintabbisar igen. Har gått och funderat på varför jag är så jävla trött och orkeslös och nu på senare har jag fått en hemsk huvudvärk som inte ens försvinner med hjälp av Alvedon. Hade jag fått ta en Ipren hade det skert gett med sig, men dom tabbisarna ska vi gravidon undvika att ta för att dom har sånt där grejs mot anitinflammatoriskt bla bla bla i sig.. Hur om helst, började tänka efter och efter ett tag så kom jag ju på att det var såhär jag kände mig i början av graviditeten och min barnmorska är även på mig att jag nu i slutet måste komma ihåg att ta i alla fall minst en järntabbis om dan för att både min kropp och bebisen behöver det särskilt mycket till förlossningen.. Så som sagt, nu blir det en Niferex och Mitt val Kvinna om dan igen. Förresten ni andra som är gravida, köp en burk med Mitt val Kvinna för den innehåller både folsyra och lite järn och givetvis en massa andra nyttiga tillsatser och man känner sig faktiskt piggare med dom :).  Nej, orkar inte skriva desto mer just nu. Förbannade huvudvärk!!

Hejsvejs!

Nåjo..

Sorry för den kassa uppdateringen, så nu kommer det en hel roman igen :p. Men jag har vare sig haft tid, lust eller ork tidgare. Så kan det bli ibland!

Annars så har inte veckan bjudit på mycket, jobb för det mesta och sömnlösa nätter. Jag har skitsvårt och somna och sen när jag väl somnar så vaknar jag 20 gånger om ibland av absolut ingenting men de flesta gångerna så vaknar man för att springa och kissa och sen tillbaka till sängen. Man sover verkligen uselt nu så här på slut tampen, eller i alla fall jag. Man är stor, otymplig, hittar inte en endaste bekväm ställning och så vidare.. Säger bara, stackars Magnus. Jag är då ingen rolig flickvän nu. Kommer han och ska hålla om mig i sängen så knuffar jag bort han, inte nu alla gånger men jag måste väl villigt erkänna att det är så dom flesta gångerna.. Men det är för att han vill ligga på ett visst sätt, jag på ett annat och sen kan han inte hålla armen på magen hur som helst för då blir det obekvämt och ja en massa annat också haha :p.. Men det är faktiskt tack vare han också som jag ser ut och känner mig som en elefant, så lite smällar måste ju han få ta också! Längtar så grymt mycket tills bebisen är här och jag får återgå till mitt normala jag. Det vill säga, min normala kroppshydda. Eller jag hoppas ju på det i alla fall, men med tanke på att jag knappt gått upp nånting så ska nog inte det bli så svårt.

Jag kan då säga så här att dom där 12-13 veckorna när man går och väntar på att missfalls risken ska minska känns inte hälften så jobbiga som dessa sista 10 veckorna. Okej, nu visste ju inte jag att jag var gravid dom första 10-11 veckorna men det jag vill komma fram till är att passera vecka 12-13 känns inte hälften så lång draget som att komma frma till mållinjen.. Och ja, hela mitt liv kretsar runt denna graviditet just nu. Jag tänker på det dygnet runt. Bekymmrar mig om diverse saker, funderar på vad vi saknar till BB väskan och hemmet, funderar på att vi måste barnsäkra hemmet, funderar på namn eftersom att jag och Magnus inte är överrens för 5 öre om ett flicknamn, funderar på hur det ska gå med Ozzy och bebisen (dvs om allergi kommer att finnas), funderar på när den hade tänkt komma (före eller efter jul, efter årsskiftet?!) och jag en massa annat. Kontroll freak som man kan vara ibland så känns det väldigt jobbigt att ha noll koll på vissa grejer som. Jag hade gärna velat ha ett datum som den garanterat kommer att komma så att man kan förbereda sig bättre mentalt och så vidare och sen hade jag ju velat veta hur det kommer att gå med Ozzy och så där. Vi vill verkligen inte göra oss av med honom, våran lilla knasboll. Men man har ju inte så många andra val om det skulle visa sig att vi får en allergisk bebis, bara det hade det varit skönt att släppa tankarna ifrån. Hemska hemska tanke! Men det är ju bara att acceptera läget just nu..

Nåja, från det ena till det sjuttiofjärde. Jag har idag kommit på att jag aldrig någonsin kommer att kunna bli depressiv och låsa in mig i lägenheten och jag skulle heller aldrig kunna begå ett brott som hade kunna sätta mig i fängelse. Just för att jag hatar att se hemmets fyra väggar, det är så hemskt att bara sitta och sitta och sitta och åter igen SITTA! Idag har jag suttit hemma och gjort absolut ingenting, det behövdes egenligen städas men jag orkade fan inte och det behövdes diskas och jag började ta tag i det. Men just precis då så undrade mamma om jag skulle följa med och föra cigg till farsan och hämta ut tårta och sånt på Finas Bageri som jag fick av jobbet. Sagt och gjort, lämnade disken, kopplade Ozzy och drog på mig jackan och sen drog jag som en avlöning från hemmet. Magnus har ju varit "helt jävla matt av sprutan" därför har han varit världens sämsta sällskap idag som bara har legat i sängen och sovit! MEN hör och häpna! Och då menar jag HÖR OCH HÄPNA! När jag, mamma, pappa och Kim kom hit efter 20.00 igen så var det dammsugat, ihop plockat OCH diskat! Grabben kan det där med att chocka en :). Så nu slipper jag känna att hemmet håller på att förfalla och imorron när jag kommer hem från jobbet kan jag slänga mig rätt ner i soffan och bara slappa resten av kvällen :D.

För övrigt så har jag fyllt år idag, telefonen har pipit sen efter 00.00 igår och så har den väl slutat pipa kring 21 ikväll. Hojja vad man blir less på telefonen till slut haha :p. Men det är ändå kul att folk kommer ihåg en :). Och nu på kvällskvisten glodde vi en av Johan Falk filmerna med mamma och pappa. Dom filmerna är ju riktigt bra! Och när filmen var slut så knallade pappa och Magnus med Buddha och Ozzy hem till dom och jag och mamma tog bilen haha ;p. Och nu ska jag kolla facebook en sista gång för idag, röka och efter det sängen. Ska upp någorlunda tidigt imorron och ta en promenad till Ica med mamma och hundarna. God natt med er!

Hejsvejs!

Yeah right!

Jag som skulle sova TIDIGT igår, jag somnade på morgonkvisten.. Men jag fick faktiskt panik, var in och läste Kenzas blogg och så hade hon skrivit nånting om att nå mayaindianer hade förutspått jordens undergång år 2012. Och HALLÅ? Sen var det nån som hade kommenterat hennes blogg att man kunde gå in på Nasa och läsa om det och det gjorde jag ju såklart och enligt som där rymdnissarna så ska vi fortsätta leva ett bra tag till. Men ändå! Så jag fick en stor klump i magen och kände nästan för att böla en skvätt, men jag beklagade mig åt min kära pojkvän som fick lugna mina nerver lite grann haha :p. Och så pratade jag med mamma och då sa hon att dom har förutspått jordens undergång många många gånger, typ 80 nånting och 90 nånting och 2000. Kommer ihåg vilken hysteri det var inför millennium (stavning?) skiftet, många människor tog livet av sig för att dom fick panikångest typ. Yeye, men jag ska fan flytta in i en rymdfärja så att det bara är och dra iväg sen och alla mina nära och kära SKA också flytta in i min lilla rymdfärja :). Jag ska ha en likadan rymdfärja som dom där i den där julkalendern "Vintergatan" eller vad den nu hette hade. Så det så! Kan nån byta ut min hjärna? Jag kommer ju att få panik ångest och tänka på det där varenda dag. Jag ska fylla mina dagar med massa roligt så att jag inte har tid och tänka på det :)

Som nu till exempel ska jag väcka min karl som kom hem från lite ärenden för ett tag sen. Han är rätt rolig, kommer och lägger sig i sängen och så säger jag åt han att han inte ska somna och att vi vänder på dygnet för att det börjar liksom bli dags att göra det nu. Så får jag till av han att det inte är nån fara att idag känner han sig pigg som fan! Jo tjena, 10 minuter efter när jag satt och ringde lite viktiga samtal så sov han som en stock! Nåja, ska i alla fall väcka han nu och så ska vi fara in till stan och fixa lite grejer och sen hem och göra mat :D.

Hejsvejs!

Baka liten kaka

Håller just nu på att göra kärleksmums. Jag har blivit riktigt duktig på det ska ni veta ;). Men jag kom dock på efter att jag hade börjat göra smeten att vi inte hade kokos hemma men vi hade strössel så det får det bli, man tager vad man haver.

När jag ändå är igång så funderar jag på att börja slipa stolarna, men det känns så jobbigt. Har huvudvärk så det bara sjunger om det, men jag försöker som sagt att inte sitta och ta alla för mycket alvedon och sånt. Tror min huvudvärk beror på att jag har druckit lite dåligt plus att jag inte har sovit så många timmar. Men ikväll SKA det bli en tidig kväll, så det så! Nu ska jag ta ut kakan från ugnen och så ska jag börja göra glasyren.

Hejsvejs!

Märks det att jag är rastlös?

Hojja vad jag är rastlös! Och trött, men snart kommer mamma och avlöser mig och då ska jag fara hem och sova och sen ska jag försöka ta mig ork att åka in till stan och göra lite ärenden..

Jag har ett sjukt sug att åka till Kurra och bara vara. Bastu, film, mys, umgås med folk och som sagt bara vara. Men nej, jag lämnar inte Umeå kommun förens bebisen har kommit. I helvete heller att jag föder i Gällivares Kalle Anka sjukhus när jag kan föda på ett utav Sveriges bästa sjukhus! Och så är det med den saken!

För första gången i mitt liv så ser jag inte framemot julen.. Dels för att man inte vet om bebisen har kommit, dels för all jävla hysteri och dels för att jag har gått i strejk. Det vill säga, hemma hos mig och Magnus blir det inget julpynt och ingen julmat som man ändå måste slänga sen för att man ska envisas med att inte frysa ner den för att "man kan ju bli sugen". Jag blir spyfärdig av bara tanken på julmat efter att man har ätit själva julmiddagen. Det är väl på sin höjd att jag hänger upp julstjärnor och julgardiner och så kan jag ju bädda sängen i dom juliga sängkläderna vi fick av Lola och sen kan jag väl pyssla ihop eller köpa en adventsljusstake. Men mer än så blir det INTE. Kalla mig/oss själviska, men i slutändan är det ändå jag som står där och röjjer undan allt som har med julen att göra och det onödiga arbetet besparar jag mig mer än gärna! Hade jag varit rik så hade jag dragit utomlands och på julaftonen så hade jag gått ut och käkat och i ren protest hade jag beställt in kött och potatis. Hade även kunnat vara hemma i Sverige och bara skippat julen, käka typ pottigratäng och fläskfilé och sen på kvällen hade jag kunnat hyra film och käka godis..

Mer då? Har ju glömt och berätta att hjärtat äntligen ska få gå sin svets och mek utbildning! Är så glad för hans skull och jag hoppas verkligen att han satsar hel hjärtat på utbildningen och inte börjar slira efter en månad typ. Eller det är bara att han ser till och fixa den, annars får han med mig och göra haha :p! Han ska i alla fall på informations möte idag klockan 9 och han hade inte lyckats somna vid 4 ännu. Konstigt, för han somnade typ 5 igår och klev upp strax efter 13 och dessutom har han inte ens vilat middag på dan. Men jag antar att han är som ett barn på julafton. Uppspelt, förväntansfull och säkert lite nervös också. Nåja, jag håller tummar och tår för han!

Yeye, nu ska jag glo Vakna! Med The Voice.Hejsvejs!

Längtar!

Våran bebis är verkligen en liten fighter. Kan sitta och titta på min mage i flera timmar, ni ska se hur den rör sig! Känner mig verkligen som att jag vore från yttre rymden när jag ser hur min mage rör sig, som taget ur värsta science fiction filmen ju haha :p. Just nu känns det som att den har värsta träningspasset där inne. Den trycker upp huvudet på vänstra sidan så att hela magen ser helt knasig ut och sen ger den JÄRNET med fötterna på min vänstra sida. Hojja, jag längtar verkligen bara ännu mer tills den kommer ut när jag känner den dygnet runt i princip. Graviditeten tar upp hela min tillvaro känns det som, men det är ju liksom en ganska stor del av mig så det är väl inte så konstigt?

Har även kommit på att det kommer kännas dö skumt när magen helt plötsligt försvinner! Nog för att det ska bli jäkligt skönt att bli av med den, jag är verkligen en vekling. Eller min rygg är vek och nu när jag ber om massage av hjärtat så brukar han faktiskt ge mig massage. Tidigare i graviditeten så fick jag tjata på han en hel del, men nu ger han mig minsan oftast när jag ber om det :). Hur som helst, det jag tänte säga var att även fast han verkligen försöker massera mig så går det ju inte att göra ordentligt eftersom att jag inte kan ligga på mage. Jag får sitta typ framåtlutad mot ena armstödet på soffan och så får han massera, men man slappnar inte av på samma sätt. Knepigt det där.. Något som är helt jävla underbart är att få fotmassage! Magnus brukar ge mig det, man tror inte att man har så ont i fötterna som man egentligen har men jäklar när man väl får fötterna masserade!

Nej, ska nog sätta mig i massagefotöljen nån minut bara och hoppas på att det går över i ryggen lite grann. Hade gärna adopterat bort den just nu!

Hejvejs!

Hjäääälp!

Jag har fastnat för spjälskydden med mumin och laban på, men mamma Mia! Hur kan ett sånt vara så dyrt, 499:- för ett jäkla spjälskydd! Nej, då får jag sukta efter dessa spjälskydd och bara önska och drömma. Har kollat på blocket också, men där säljer dom bara i kombination med själva sängen. Och vi har ju redan 2 sängar och det behövs verligen inte en till :p. Och i ärlighetens namn är jag lite sådär allergisk mot begagnade grejer. Visst, vissa grejer kan vara riktigt fina men ändå. Jag har väl nån konstig fobi antar jag! Begagnat från slät och vänner är väl helt okej, men som till exempel på blocket. Man vet aldrig hur många som har haft sakerna innan man själv köper dom och vad grejerna har för historia bakom sig.. Hur som helst, vi får önska oss i dop present dom grejerna som vi inte har redan :). Eller vi får önska åt bebisen, för den kommer ju givetvis att älska mumin precis som sin mamma :D.

Har varit och glott på diverse sidor efter en ordentlig vinteroverall till lilla hjärtat också. Men dom verkar ju inte ha nånstans, inte ens på Lindex hemsida. Allt dom hade var en sketen fleeceoverall och om vi ska upp mot Kiruna till snöfestivalen så måste ju lill hjärtat ha en ordentlig overall så att stackarn inte fryser ihjäl! Eller jag har hittat en av nått fancy märke, jättefin! Och priset var miiiiinst lika fint, endast 1299:-. Samma där, aldrig i livet att jag köper ett sånt dyrt plagg till mitt barn. Tror jag ska försöka flirta med mamma och ta en tripp till Finland och köpa en reima overall. Här i Sverige så kostar dom ju allt mellan 1000-1300:- i Finko kostade en reima overall lite drygt 700:- svenska kronor.  

Och sen var jag in på H&M's hemsida och glodde, jäklar vad fina kläder dom har fått in. Men det är BARA för att jag ser ut som en flodhäst just nu. Sen när jag förhoppningsvis kan använda mina kläder igen så kommer det inte att finnas ett enda fint plagg nånstans. Det är ju min vanliga tur!

Nåja, mina planer med att komma upp till snöfestivalen har jag inte ens tagit med Magnus än hihi :p. Men han brukar ändå aldrig ha desto bättre framförhållning, så vad gör det om jag planerar lite grann utan honom hihi? Mamma tyckte att jag var fullkomligt galen som ska ta med mitt barn frivilligt upp till Kiruna när det brukar vara som kallast där uppe, hon tyckte att jag gott och väl kunde lämna lill hjärtat här hemma i Umeå med henne haha ;p.Gaaaah, går inte att ladda upp bilden på laban spjälskyddet! Ni får googla helt enkelt om ni är nyfikna :)

Hejsvejs!

Matt i bollen!

Som rubriken lyder, man blir alldeles matt i bollen av att jobba natt. Tycker jag. Spelar ingen roll hur mycket jag vilar innan jag går ut och jobbar natt eller hur mycket jag sover när jag kommer hem, nåja nu ska jag jobba en till natt och sen är jag ledig ett par dagar :)

Nu har jag lagt in dina gissningar på listan också Mia, ska bli så kul och se vilka som lyckas pricka in rätt datum och vem/vilka som kommer närmast hehe :p. Men vi får ju se, spännande! Från det ena till det tredje, tänkte börja slipa stolarna för hand och måla ett varv på dom men jag väntar tills det är dags att dammsuga nästa gång. Snacka om att slå två flugor i en smäll! Tror jag tar en glass tallrik med mig till sängen och glor tv istället och så ska jag ju givetvis vila lite en stund så att jag orkar med natten :). Och så ska jag fundera på vad jag behöver till hushållet, Lola ville veta eftersom att jag fyller år snart. Men jag kommer inte på nått.. En elvisp kanske? Bättre dammsugare?. Står helt stilla i skallen, jag får klura lite grann. Men nu ska jag faktiskt förflytta mig till sängen.

Hejsvejs!

Spääänky!

Måste bara säga, tack för alla fina kommentarer om lägenhet och magen och det där som ni har lämnat :)

Hur som helst, har inte orkat uppdatera nånting. Min faster och Stina kom igår så jag har faktiskt umgåtts med dom :). Hur trevligt som helst! Så igår satt vi i alla fall och spelade kort till kvart i 3 på natten och så gissade vi allihopa på vilket datum vi tror att bebisen kommer att komma och vad den kommer att väga på ultraljudet nu den 17:e. Så idag när Carola och Merawin kom till mamma och dom så gissade dom med. Siffrorna inom parantes är vad vi trodde först, men nu år vi inte ändra oss fler gånger! 

Jag 28 november & 2100 gram (1700 gram) -Flicka 
Magnus 28 december & 2000 gram -Pojke
Mamma 19 december & 1900 gram -Flicka
Pappa 5 januari & 3050 gram ( 13:e december)
Kim 24 december & 2150 gram -Pojke
Faster Carola 21 december & 2750 gram -Flicka 
Faster Eva 10 december & 2025 gram
Stina 16 december & 2300 gram
Merawin 10 december & 3000 gram
Mia 26 december & 2600 gram (2750 gram) -Flicka
Moster Irené 13 december 2200 gram

Ska bli spännande och se om nån av oss har rätt, ni får också gissa och se om ni har rätt. Det vi inte gissade var vad vi trodde att det var för kön. Men gissa det också om ni nu vågar gissa höhö ;p. Nånting måste man ju göra för att fördriva dessa 6 veckor haha.. Kanske slänger in en magbild sen också om jag har lite och göra, jobbar ju ändå natt så :). Men nu ska jag i alla fall gå in och läsa om det finns nå huskurer mot halsbränna, dom senaste dagarna har jag haft en fruktansvärd halsbränna! Har känt mig som värsta "buhuu-tyck-synd-om-mig-offret". Inte nog med att jag har gnällt på att jag har förjävla ont i armen som dom har gett influensavaccinet i så har jag också hunnit gnälla om vilken jävla halsbränna jag har och även ibland om att det gör ont i min rygg och att jag har ischias. Inget blir ju bättre av att gnälla, men ändå så gör man det och så kommer man på sig själv sen. Från och med nu så ska jag sluta gnälla så jäkla mycket!

Yeye, bota halsbränna var det. Och om det är ett F, ett mellanslag eller nån bokstav för lite nånstans så är det för att den här datorn på jobbet inte är riktigt kry men det får ni stå ut med om ni ska ha uppdateringar :)Hejsvejs!

Ja juste..

Lovade ju bilder på vårat nytapetserade kök också. Fast som sagt, kameran ger verkligen inte tapeterna ens lite rättvisa. Så på bild kan jag hålla med om att det ser för hemskt ut, men i verkligheten är det förjävla snyggt! Första bilden ser man ju ganska bra hur tapeten ser ut i alla fall..

 

Förresten, jag måste ha världens gulligaste mamma! För det första fick jag ett jätte fint tyg av Lola som mamma har sytt gardiner och paradhandduks grej av och idag när mamma hämtade mig från jobbet så sa hon att hon hade lämnat gardinerna hit men att hon inte hade idas hänga upp dom och att vi kunde göra det imorron. Och jag tänkte inte mer på det, så for vi hem till dom för att Magnus höll på att fixa deras dator. Och sen när vi kom hem så tittar jag in i köket och ner på golvet. Mamma hade både hängt upp och strykit gardiner och paradhandduks grejen plus att hon hade dammsugat och diskat åt oss! Tack mamma, du är världens bästa mamma! Och där stod jag först och frågade Magnus om han hade gjort allt detta och vad tror ni att han svarade? JA så klart! Där står han och tänker ta åt sig all ära för nånting MAMMA har gjort åt oss. Har han nån skam i kroppen haha? Eeh nej.

Ska fota köket med dom nya gardinerna och det imorron, men nu ska jag äta nattfika som Magnus faktiskt har dukat fram åt oss.

Hejsvejs!

Bättre sent än aldrig..

Från vänster: 
- Vecka 31, 32 & 33Jag har liksom försökt förstå mig på att just nu bor det en liten människa INNE i min mage som är MINST 40cm lång. Hur jag än vrider och vänder, mäter och har mig så får jag det verkligen inte att gå ihop. Hur är det möjligt!? Okej, när den var sisådär 18-25 cm lång. Då kunde man ju liksom förstå hur den fick plats där inne, men hallå? Förstår ni andra gravida hur det är möjligt? Fyrtio centimeter människa inuti eran mage! Och hur är det möjligt att tvillingar, trillingar och så vidare får plats? Hur pass stark är våran hud egentligen som inte spricker helt och hållet? Och för att inte tala om hurdan stark kropp vi KVINNOR måste ha, männen kan slänga sig i väggen när dom snackar om hur mycket i vikter dom tar och fan och hans moster. Nej hur som helst, jag får det verkligen inte att gå ihop. Men ett som är säkert är då att våra små är förjävligt bra på att kura ihop sig :)!

Ska bli så kul att se hur vårat lilla hjärta har det där inne. Nog för att man som barnmorskan sa "bara ser delar" när det är så stort som det är just nu. Kan ju bara jämföra med hur det var att se den i vecka 11+2 och i vecka 18 vid rutin ultraljudet.. Jag ska fråga om dom inte kan försöka ta en ansiktsbild, men bara för att jag vill ha en sån bild så vänder den väl arslet mot oss haha ;p.. Och eftersom att dom ska göra en viktuppskattning så har ju jag och älsklingen slagit vad om vad den kan tänkas väga. Om man läser lite överallt så är medelvikten i vecka 35 (det är väl typ då vi får komma på ultraljud) omkring 2500 gram. Så jag har gissat på 2100 och Magnus på 2000 exakt. Först sa jag 1700, men sen kom jag på att om medelvikten är kring 2500 så måste ju 1700 vara aaaaalldeles för lite. Å andra sidan sett så är ju inte jag så stor så det kan ju heller inte bo en jättestor bebis inne i mig men samtidigt så har jag ju gått upp 6 kilo och det syns ju inte desto mer på mig, klurigt det där.. Så vi får se vem som har rätt, gissa ni också vettja! Man kan ju inte få annat än rätt eller fel haha :p.

Nu i Måndags när jag var till barnmorskan så frågade jag henne om man fick Mödrahälsovårds Journalen utskriven sen och svaret var ja och sen la hon till att hon givetvis kunde skriva ut en då och där om jag ville ha en. Och givetvis ville jag ju ha det! Jag har ju försökt skriva ner i almanackan efter varje gång vi har varit där vad alla blodvärden och så vidare har legat på. Men sen när hon började mäta magen och fosterljuden så hade man ju hunnit blanda ihop allt innan man ens hade hunnit lämna mödra.

Vid inskrivningen i vecka 15 vägde jag 48kg och idag väger jag 54.
Fosterljuden i vecka 19 var 145, vecka 24 var 143, vecka 27 var 130, vecka 30 var 144 och nu senast 142.
Magen i vecka 24 var 22cm, vecka 27 var 25cm, vecka 30 var 27cm och nu senast var det 29cm.

Nu vet ni det också och nu ska jag poppa popcorn, lyssna på min karls dåliga humor och sen ska jag nog bädda ner mig. Sov gott allihopa!

Hejsvejs!

Svammel

Nu har även jag vaccinerat mig mot svinis, eller jag måste ju ta dos 2 om 3 veckor. Skulle ju egentligen ha vaccinerat mig förra veckan men jag hade jobbat natt så då orkade jag inte gå och vaccinera mig. Men i alla fall, jag har inte börjat gå baklänges och jag har heller inte börjar göra nå volter eller andra cirkustrick. Jag som trodde att vaccinet skulle ge nån häftig effekt i alla fall men tydligen inte haha :p..

Nej, men allvarligt. De finns ju dom som har blivit lite matta efter att ha tagit sprutan så jag har då förberett mig på att jag eventuellt kan börja må lite dåligt. Och sen finns de som som har mått som vanligt efter den. Så vi får väl se vad som händer och hålla tummarna och hoppas på det bästa helt enkelt :).

Från det ena till det tredje, jag drömde en sån sjuk dröm i natt som jag måste berätta för er! Jag drömde att jag och Magnus fick komma på ultraljud och inne i ultraljudsrummet så hade dom en dubbelsäng så både jag och Magnus la oss på den och somnade dit och sen helt plötsligt var jag vaken och så började läkaren köra med den där grejen på magen och först så såg jag att det var en tjej och jag tänkte att jag inte skulle säga till Magnus vad det var för kön och allting annat var jätte suddigt och så sa han att vi måste få en ny tid för att bilden var så suddig och sen hips vips så började han om och då var det helt plötsligt en kille där inne i magen och jag tänkte fortfarande att jag inte skulle säga nånting till Magnus. Helt plötsligt så var Magnus vaken och så var läkaren borta och så kom Magnus på den briljanta idén att sno den där grejen som dom kör med på magen, alltså bara den. Inte själva ultraljuds apparaten haha.. Så frågade jag han vad han skulle med den till för vi kunde ju ändå inte koppla in den nånstans hemma. Och då svarade Magnus att vi kan ju koppla in den i tv:n hemma! Och efter det vaknade jag haha :p.

Jag har funderat mycket på vilken hårfärg bebisen kommer att ha och för nån natt sen drömde jag att vi fick bebisen. Bebisen såg ut som en kille men ändå så var det nått som tydde på en tjej, hel skumt :p. I alla fall när den väl kom ut så visade sköterskorna bebisen för mig och så hade den säkert 5 cm långt hår som stod snett upppåt och var oranget! Jag blev helt förkrossad och så sa sköterskorna till mig att det inte var nån fara att dom kunde färga håret på bebisen och så frågade dom vilken färg jag önskade och jag svarade svart. Men Magnus han ville ha grönt hår på bebisen och vi kunde inte komma överens alls. Så till slut sa sköterskorna att det inte var nån fara att dom kunde färga bägge färgerna, vilket både jag och Magnus gick med på. Och när dom kom tillbaka med bebisen så hade dom färgat en svart rund ring och så en grön rund ring och sådär om vartannat haha :p. Förstå hur det såg ut!

Hoff, jag som har haft ett uppehåll från dom där konstiga drömmarna ett tag men dom är ändå rätt underhållande haha :p. Ska lägga ut bilder på magen sen eller om nån dag när jag ids sätta mig ner och ta tag i det. Har 1000000000 bilder igen på telefonen.. Nej, nu ska jag göra lite nytta här på jobbet.

Hejsvejs!

Tralalalalala!


-Internet suger snopp och är tråkigt för att det aldrig finns nått roligt att göra här och ändå så kan man sitta och glo runt på absolut ingenting i flera timmar.
-Min karl glor nån dålig film om förintelsen i sovrummet, jag vill ju se "Djurpolisen i Phoenix" vilket jag ser varje natt och som han borde veta vid det här laget.
-Min dygnsrytm är helt åt helvete EGENTLIGEN så ska jag sova vid det här laget!
-Jag har myrkryp i benen och fötterna, less som bara den på att ha det!
-Jag vill ha min bebis nu, varför kan det inte räcka med att vara gravid i en månad typ?

Jag är en gnällfia, nu ska jag vänta på att min karl somnar så att jag kan se tv och inte nån skit film om förintelsen..

GOD NATT!

Läs INTE det här om du gillar mandariner, clementiner, whatever!

Nyss när jag skulle ta en clementin eller vad fasiken det nu heter så började jag skala den och sen helt plötsligt blev det helt mjukt och så kollade jag givetvis vad det var. Och det var ett hål, stort som min tumme och så tänkte jag plocka bort just den klyftan och så ser jag att inne i detta hål så kryper det en fet vit stor äcklig larv! Och det värsta av allt är att jag redan har hunnit klämma i mig en. Det är så äckligt! Jag spyr, jag spyr och jag spyr! Uäääääääk!

Jag var med om en liknande händelse för ett par år sen när jag hade köpt sånna på Rimi i Kiruna. Fast i den clementinen så KRYLLADE det av MASSA små äckliga larver. Och efter det käkade jag inte sånna där clementiner och de på ett jäkligt bra tag och när jag väl började käka sånna igen så har jag kollat hur noga som helst efter äckliga kryp. och bara för att jag hade börjat komma över det så ska jag vara med om en ännu äckligare sak igen!

Usch usch usch!

Jippie!


Idag har jag varit hos barnmorskan! Mamma följde med mig eftersom att Magnus jobbade. Men hur som helst! Hjärtat slog på så fint så, mitt blodvärde var nog det bästa hittills och mitt blodtryck och kiss var också jätte bra. Jag går upp i vikt som jag ska, det vill säga vare sig för lite eller för mycket och sf måttet (magen) var typ 28-29 där i kring. Och så skulle hon slutligen kolla hur vårat lilla hjärta låg där inne, om den hade tänkt fixera sig snart. Men icke, den ligger med fötterna mot min högra midja och tvärs över så det vill säga att huvudet hamnar på vänster sida. För dom flesta så ska bebisen ha fixerat sig nu ifall att den skulle komma tidigare eller vad som helst. Så nu skickar hon en remiss till specialist mödravården för ett ultraljud och så ska dom se hur lill hjärtat ligger och sen får jag en ny tid då dom ska försöka vända den rätt! Dessutom så skriver hon i remissen att dom ska göra en viktuppskattning. På grund av att bebisen ligger tvärs över och inte på andra hållet så är mitt magmått något under medelstrecket, men det säger ju sig självt också att magmåttet då blir mindre. Men så sa hon även att det är INTE för att hon är orolig över att bebisen inte växer, utan när jag ändå ska dit så kan dom ändå göra en viktuppskattning så att vi på ett ungefär får ett hum om hur stor (eller säger man liten?) våran bebis på ett ungefär kommer att vara :). Åååh jag längtar så himla mycket, men jag och även min karl SKA blunda när hon sätter ultraljudsgrejen på magen för något kön vill vi då inte se! Eller min karl vill, men det har jag sagt nej till från första början så :). Så ni kan ju gissa vem som kommer längta tills posten kommer varenda dag hehe?

Nej, nu måste jag jobba lite grann.

Hejsvejs!

Hoppsan Kerstin!

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade, men för det första så är min dator på semester hos mami & dom. Var snäll och lånade ut den till dom när deras dator crashade och för det andra så har jag heller inte haft så stor lust att blogga. Vette tusan varför, men det blir väl så ibland antar jag :p?

Under tiden har det i alla fall inte hunnit hända mycket. Mami var snäll och tapetserade vårat kök och fyfan och hans moster vad snyggt det blev! Men kameran ger inte tapeten rättvisa ör 5 öre.. Själva botten på tapeten ska vara metallic svart/silver och blommorna på den ska vara silver glittriga och sen är det lite andra mönster som tyvärr inte syns med den där jäkla kameran. Så jag ska väl fota här nån dag och lägga ut..

Mer då? har hunnit gå in i vecka 33 igår och nu börjar jag själv bli lite förvånad när jag passerar spegeln. Ser ut som att magen kommer och går med mig och inte som att jag kommer och går med min mage haha :p.. Fast ändå så säger alla att jag inte alls är så speciellt stor. Men om man tänker på hur jag ser ut i vanliga fall så känner jag mig enorm, det känns till och med som att ordet enorm inte räcker till för att förklara haha :p. Hur som haver så ska jag fota magen idag och sen får vi se vilken dag jag lägger ut bild.

Men nu kom Cissi innanför dörren, så nu ska jag gå hem. Eller gå, min bästaste lilla mamma hämtar mig! :)

Hejsvejs!
RSS 2.0