Seriöst!

Jag föder idag.. Känns det som i alla fall! Mamma var bombsäker på att det var förvärkar, så jag har ringt barnmorskan och nu väntar jag på att hon ska ringa upp mig. Blir så orolig när man inte vet hur det ska kännas. För jag känner att jag har ischias, men sen är det nånting annat också. Det kan ju lika gärna vara att den fixerar sig eller nått. Men för att vara på den säkra sidan så är det lika att kolla upp vad det kan vara för något :). Som sagt, min barnmorska är den bästa! Hon har sagt ett flertal gånger att om det är nått jag funderar över så ska jag absolut inte tveka på att ringa henne! Men bebisen lever då om för fulla muggar, så jag oroar mig inte över att den inte mår bra eller så.. Ååh, jag hade velat vara gravid på prov engång så att man vet hur allting ska kännas när det väl är på allvar haha ;p

Nej. nu ska jag fortsätta med tvätten och städningen och så ska jag slänga i mig nått ätbart. Så att jag hinner med bussen till stan sen, ska till Ersboda idag och knalla till Rusta och kika på tapeter till köket :)

Hejsvejs!

Tips!

Titta INTE på förlossningskliniken om du oroar dig över förlossningen! Förut, typ i början av graviditeten har jag kunnat titta på det programmet hur mycket som helst men nu fick jag bara en stor klump i magen när jag glodde på det programmet. Jag är så himla duktig ibland alltså..

Hejsvejs!

Rubrik:

Jag har för dålig fantasi för en rubrik just nu :p..

Blev att jobba i natt och jag har precis glott igenom både Facebook & Farmville så undra vad man ska göra nu då? Äta kanske? Läsa lite bloggar? Kanske uppdaterar bättre sen, har inget mer på hjärtat för tillfället!

Hejsvejs!

Pucko!

Mina kära sambo har ju varit så lustig och lämnat en kommentar (som han själv har loggat in och accepterat här) om att han lovar att det är en kille MEN nu är det så att han ÖNSKAR att det är en kille. Men ingen vet vad det är som gömmer sig där inne, jag vet bara att om det nu skulle vara en tjej så ska jag aldrig sluta mobba lilla Magnus Johansson. Jag ska jävlar i mig terrorisera han livet ut i så fall haha :D. För mig spela det då ingen roll vad det är för nånting där inne, bara jag får träffa mitt lilla hjärta nån gång så är jag nöjd :)

Hejsvejs!

Vecka 32

Minnet sviker igen, något efter med att göra mina "vecko uppdateringar" om dom 10 sista veckorna.. Men magbild får läggas ut imorron, orkar inte gå till hallen och hämta grejen som man för över bilder från telefonen med :p.

Måste säga att på senaste tiden har jag varit ovanligt trött, fast det är väl klart.. Det börjar kännas ganska rejält överallt att man faktiskt ska föda snart, vill helst bara ha mitt lill hjärta utanför magen nu. Men det heter väl att "den som väntar på nått gott, väntar aldrig för länge?"Ditt Barn vecka 32

Barnets rutiner
Vid det här laget känner du säkert igen ditt barns vanor och rutiner. Du vet när det brukar vara aktivt, när det rör sig som mest och du känner igen rörelsemönstret. Du vet förmodligen också när det har sina sömnperioder. Mot slutet av graviditeten är det viktigt att notera förändringar i dessa rutiner och om du märker att barnets vanor ändras påtagligt kan det vara klokt att ringa din barnmorska och diskutera med henne. Din lilla akrobat kanske står på huvudet just nu. De flesta bebisar lägger sig i denna vecka i huvudändläge, d.v.s. med huvudet nedåt. I bästa fall stannar de kvar i detta läge ända fram till förlossningen. Men det kan hända att det ändrar läge flera gånger innan det föds. Du kan känna hur barnet tränger sig fram när det vänder sig, särskilt i slutet av graviditeten.


Större och större

Mängden fostervatten i din livmoder – ungefär en liter – gör att det är ganska lätt för ditt barn att vända sig upp och ner. Under de närmaste åtta veckorna kommer vätskan att minska allt eftersom barnet växer. 
Ditt barn väger nu mellan 1,5 och 1,8 kg och är ungefär 43 till 46 cm lång i utsträckt tillstånd.

Din Graviditet
Aj! Nu när det blir allt mindre plats i din mage kan du känna hur din bebis häl eller armbåge stöter till dig i revbenen. Ibland kan du känna vilken kroppsdel det är som. Prova att ligga på sidan eller byta ställning för att förmå bebisen att flytta sig. När du kommit in i 32:a veckan vill de flesta mödravårdscentraler att du kommer på kontroll varannan vecka. Din barnmorska håller utkik efter tecken på infektioner, för tidiga värkar eller preeklampsi (havandeskapsförgiftning), en sjukdom man kan drabbas av i samband med graviditet.

Studiebesök på förlossningen
De flesta förlossningsavdelningar har "öppet hus" då du och din partner får bekanta er med förlossningsavdelningen och där ni oftast kan diskutera de smärtlindringsalternativ som erbjuds. Vanligtvis går de flesta på detta besök under den sista graviditetsmånaden. Det kan vara klokt att boka in det i kalendern redan nu. . (Om du går på en föräldrakurs på MVC kan det hända att det ingår ett besök på sjukhuset, så kolla detta först.) På en sådan här rundvandring får du besöka förlossnings- och BB-avdelningen och bekanta dig med rutinerna för registrering, inskrivning och övrigt pappersarbete. Att veta i förväg vart man ska gå och vad man ska göra betyder att man slipper onödiga stressmoment i sista minuten, precis innan man ska föda.

Föräldrautbildning
Din föräldrautbildning startar ungefär vid den här tiden.En bra förädrautbildning går igenom de olika förlossningsstadierna, smärtlindring och de vanligaste sjukhusrutinerna. Var aktiv på din föräldrautbildning – ställ frågor och våga prata om dina förhoppningar och bekymmer. Det är viktigt att ni båda går tillsammans på föräldrautbildningen så ni båda är lika förberedda och din partner kan hjälpa dig på bästa sätt när det stora ögonblicket kommer. Om du redan har fött ett eller flera barn kan det ändå vara klokt att gå en kurs för att friska upp minnet.

Så säger experterna
Sex är något naturligt, och mycket mer än bara en fortplantningsmetod. Men under graviditeten kan sex bli ett bekymmer för en del par. "Din livmoder drar ihop sig när du får orgasm", säger Elaine Zwelling "Men dessa lätta sammandragningar är inte farliga, och de är heller inte ett tecken på förlossningsvärkar".

Bla bla bla..

Idag har jag vaknat typ 20 i 7, och av vad vette fan!? Ringde i alla fall mamma och dom eftersom att jag hade bett dom ringa och väcka mig halv, dom sov :p.. Så ringde mamma igen när hon hade kört pappa och sa att hon skulle duscha och sen skulle vi fara iväg och lämna igen bilen till Hertz, samt att jag inte behövde följa med till Skellefteå och hämta bilen om jag inte ville. Men vad gör man inte för familjen liksom? Så jag försökte vakna till liv än en gång men jag somnade om igen och så ringde mamma och väckte mig efter att hon hade duschat och så plockade hon upp mig och så for vi iväg och käkade frulle på Subway och efter det iväg till Skellefteå med bussen. Och jag som inte brukar kunna sova på bussar somnade som en stock och vaknade i Skellefteå.. Nåja, hämtade i alla fall bilen och sen bar det iväg hemåt igen och väl hemma sprang jag på stan med Ronja, Rebecca och Jonas (som var hur söt som helst för den delen, jaa Jonas alltså haha :p) en stund och sen bar det av hem och nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar..

Ikväll blir det nog en tidig kväll, är så trött att jag kan somna ståendes ungefär.. Funderar på att ta en femma medans jag väntar på maten men då vet jag ju att det är kört sen ikväll när jag ska sova, så vi får se. Har lust att se en film och mysa med hjärtat, men är jag inte piggelin så är det ju inte speciellt kul för honom, Jag menar, kul att titta film med en snarkande söt liten sambo höhö ;p.. Nej, nu ska jag snoka runt lite grann och fundera på den där femman samtidigt ;)

Hejsvejs!

Hemma!

Då var man hemma igen! Känns som att jag och mamma har stressat sen i Fredags när vi fick hämta hyrbilen.. Var framme i Kiruna första halv 2 på natten typ, så vi svängde bara förbi Eve en sväng och lånade toan. Haha jag måste ju berätta! Kom på vid Nilles att jag var kissnödig, så jag tänkte be mamma stanna på en p-ficka så att jag fick kissa, men jag glömde helt enkelt bort det. Så sen när jag kom på igen att jag var kissnödig och precis skulle be henne stanna så tittar jag upp på vägen och ser att vi är i Mänttyvaara (eller hur det nu stavas). Och i helvete heller att jag stannar där och kissar, det var ju för tusan där dom hittade Caroline! Så jag beslöt mig för att jag minsan inte tänkte kissa förens vi var i Kiruna och så blev det haha :p. Är man fjantig så är man!

Nåja, klev upp kring 11 igår och så började rännandet. Först till Lola och hämta alla bebisgrejer och träffa Axel. Egentligen var han hos sin pappa, men Lasse var snäll och lät oss låna han ett par timmar :). I alla fall, blev kvar där i flera timmar och Lola & Johnny bjöd på lunch som bestod av fårahedens paj (köttfärs i botten på en gratängform och så pottimos över det). Och det var så jävla gott! Lola skickade med mig 2 matbackar också, men mamma får ta ena. Pappa äter ju inte sån mat säger han.. Evelina kom också till Lola och blev bjuden på mat och sen vid 17 tiden så var vii tvugna att fara till Coop, skulle handla suovas där men vi sket i det så jag köpte i alla fall ett grattiskort till Erika och 2 lotter och efter Coop bar det iväg till mommo för middag. Slängde i oss den snabbt som ögat och sen bar det ner till Kurra och gratta Erika, kika på sockersöta Ellen och surra lite grann och var därifrån först efter 20 så då for vi vidare mot Eve och kikade körslaget och efter det var mamma så trött så hon for till mommo och sov och jag och Eve satt och surrade ett bra tag och vid 12 for vi ut och kollade läget på stan. Var ute och snurrade och surrade ända till 20 i 4 när hon ville fara hem och sova. Eller egentligen var ju klockan bara 20 i 3 men det tänkte jag inte ens på haha :p.

Så idag väckte mamma mig halv 10 trodde jag.. Mamma hade glömt att ställa om klockan så egentligen var den ju bara halv 9, men hon hoppade i alla fall in i duschen och sen bar det av till moppa för att säga hej och efte det började vi äntligen fara hemåt! For förbi i Gälka en sväng och hämtade mina vantar och lite annat från Kullen, och sen var vi en sväng på Dollar och efter det for vi en snabb sväng till Therese och dom och lämnade lite kvarglömda kläder åt gossen och sen var det raka vägen hem. Inlandsvägen är skit bara så att ni vet! Kom hem vid 22, lastade ur bilen och så for vi på 7-01 och hämtade mat, for hem till oss och käkade och sen till mamma och dom en sväng och nu ska jag sova. Ska upp typ halv 7 och följa mamma till Skellefteå och hämta deras bil och sen blir det stan en sväng med Ronja och dom. Så nu ska jag sova! Sorry för ett konstigt inlägg men jag måste ju uppdatera mina fans haha :p.

Hejsvejs!

Pojke eller flicka?

Hittade en rolig lista som alla gravid kan göra ;)

FLICKA:
(X) Lite eller ingen halsbränna
(X) Du känner dej oattraktiv
(X) Babyn hickar mycket
(X) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
(X) Du har lättare att få urinvägsinfektion (när jag inte är gravid)
(X) Du har större risk att få svampinfektion (får jag alltid när jag äter antibiotika mot uvi)
( ) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
(X) Du är ofta irriterad
( ) Du är ofta arg
( ) Ni hade samlag sällan
(X) Samlagen är ofta långa
(X) Du sover helst på din höger sida (HELST sover jag på högra sidan, men jag har fått höra att det är bättre för bebis syreomsätning att ligga på vänster hehe)
(X) Ditt hår är tunnt och matt (tunt men inte matt)
( ) Du visar händerna med handflatan upp (har jag aldrig tänkt på)
(X) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
( ) Din mage är bred
(X) Du har en platå på magen
(X) Håret växer som vanligt på benen
(X) Bebisen ligger lågt i magen
( ) Du sover med kudden åt söder (åt vilket håll är söder haha?)
(X) Fötterna känns som vanligt
( ) Du äter gärna mackans mitt
(X) Pappan går upp under graviditeten
( ) Du o din mammas relation är oförändrad (bättre)
(X) Du var illamående i början (fram till vecka 20 var det som värst!)
(X) Brösten har blivit lite större
( ) Brösten är lika stora
( ) Ringen i tråden cirkulerar över magen (hur var det där mamma?)
( ) Du har grumlig och blek urin (olika)
(X) Du kan andas som vanligt (men blir lätt anfådd)
(X) Du är sugen på frukt och sallad (mer än vanligt i alla fall :p)
(X) Bebisens hjärtslag ligger över 140 (en gång har dom varit på 128)
(X) Du älskar citrus frukt och apelsinjuice
(X) Koppen greppar du runt om för att lyfta

POJKE:
(X) Koppen lyfter du i örat för att dricka
( ) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
(X) Du är sugen på kött och ost
( ) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
( ) Du har klart urin
( ) Ringen i snöret över magen pendlar
( ) Brösten är olika stora
( ) Brösten har blivit mycket större
( ) Du var knappt illamående i början
( ) Du och din mammas relation är sämre
( ) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
(X) Dina fötter är kallare än vanligt
( ) Du sover med kudden mot norr
( ) Bebisen ligger högt i magen
( ) Håret på dina ben växer ut fortare
( ) Din mage står ut
(X) Magen är klotrund och toppig
( ) Din pigmentrand är stark och markerad
( ) Du visar handryggen när du visar händerna
(X) Ditt hår är tjockt och glansigt (som sagt, glansigt)
(X) Du sover helst på din vänstra sida (hehe)
(X) Ni hade samlag ofta
( ) Samlaget var kort och snabbt
( ) Du känner dig ofta ledsen
(X) Det är synd om dej (när jag inte får massage när jag har jätteont haha :p)
( ) Du gick upp lite i början
(X) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(X) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
(X) Bebisen sparkar hårt och ofta (vet inte om det är sparkar eller om den boxas, men det känns rejält!)
( ) Bebisen har hicka sällan / aldrig
( ) Du har enorm utstrålning som gravid
( ) Du känner dig bekväm i din mammakropp
( ) Du har mycket halsbränna

Irriterande..

Som sagt, jag har ju tvättstuga just nu. Först gick jag dit ner, slängde på 4 maskiner och tänkte "vad skönt, nu har jag bara en maskin kvar att tvätta och första 4 maskinerna hinner bli torra innan den sista maskinen är färdig". Jo tjena! För det första så är det en maskin som är trasig, den verkar inte ha sköljt ordentligt och den verkar heller inte ha centrifugerat tvätten nånting alls. Och den som har tvättat före mig har inte felanmält det :@! Men jag tänkte att man kan ju alltid centrifugera tvätten. Jo jajjemen, centrifugen var OCKSÅ sönder! Så jag slängde in kläderna igen i en annan maskin utan tvätt/sköljmedel och så slängde jag in den andra maskinen i stora torktumlaren och så gck jag in i andra tvättstugan och tömde dom 2 andra maskinerna och ska precis slänga in tvätten i torktumlarna som finns där (finns 2 stycken), så ser jag att ena torktumlaren är trasig ÄNNU! Den har varit det sen vi flyttade in och jag eller mamma har tvättat i deras tvättstuga dom senaste gångerna. Nåja, slängde i alla fall in det som gick i ena torktumlaren och hängde in tröjorna i torkskåpet och så slängde jag in resten av maskin nummer 3 i stora torktumlaren och så gick jag upp. Så gick jag ner igen alldeles nyss. Hänger upp sängkläderna som har sköljts och centrifugerats ordentligt i torkskåpet och så ska jag tömma stora torktumlaren och upptäcker att värmen inte har fungerat i den! Var med mamma i telefon samtidigt så då bad hon mig trycka in nån röd knapp bakom tumlaren för att nått överhettningsskydd kanske hade gått igång. Mycket riktigt, det kom till slut värme i torktumlaren efter att jag hade tryckt på den där knappen. Så går jag in i tvättstuga nummer 2 igen och ska tömma torktumlaren där med, kläderna hade inte ens blivit lite torra där heller! Öppnar torkskåpet där inne och känner att det sprutar kall luft! Jag i ett jävla nötskal har tryck fel på knapparna på torkskåpet. För att få full värme i det så ska man trycka NER knapp 1 & 2 och jag hade tryckt UPP bägge knapparna. Så det var bara att göra om och rätt. Så nu fungerar allting där nere i tvättis, hade god lust att bränna upp bägge tvättstugorna alldeles nyss! Ska ringa till kvartersvärden imorron och kräva att dom fixar till bägge tvättstugorna omgående!

Och det känns som att det inte är meningen att jag ska tvätta idag. Konstigt va? Lalalala, ska ner till tvättis igen om 10 minuter. Ska ta ett glas Cola och några bloss innan det.

Hejsvejs!

Vart har min ork tagit vägen?!

Idag har jag i alla fall orkar dammsuga hemma och sen tog jag en paus och gick hit till mamma och dom för att äta en macka eller 3 och snatta lite skurmedel av dom. Och sen hade jag tänkt knata hem igen, men det tog liksom stopp? Nu kom pappa hem med middag också, så jag ska väl äta den efter det så är jag väl så mätt att jag inte orkar röra mig en meter som vanligt. Nej, idag ska jag skura! HELVETE! Kom på i skrivande stund att jag har tvättis exakt precis just nu, måste alltså slänga i mig middagen och kuta hem. För jag måste ju faktiskt ha rena kläder tills imorron. Emelie, vars har ditt minne tagit vägen?!

Tror nästan att jag ska börja käka mina järn och vitamin tabletter igen, för när jag åt dom så var jag relativt pigg och orken fanns där. Men jag har sånt fruktansvärt dåligt tablettminne, jag är verkligen värdelös på att komma ihåg sånt! Men nej, nu ska jag rycka mig i örat och ryta lite grann åt mig själv och se till att vara duktig med tabletterna!

Jaja, som sagt. Måste slänga i mig maten och pallra mig hem till tvättis, för efter 18 får dom sno tvättis av mig och då är det kört för min del..

Hejsvejs!

Sego nummer 1!

Hoff, har tänkt dammsuga hela dan. Men jag finner inte orken till det, får säkert nå ryck ikväll som vanligt och börjar då :p.. Fast jag har en plan och det är att jag dammsuger mattorna idag och slänger ut dom på balkongen och så blundar jag till imorron och låtsas att det är jättefint här hemma och så tar jag tag i det imorron? Finner verkligen inte orken till att städa.. Funderade tidigare idag på att anställa en städerska, 150 spänn för varje gång och då är jag ju sjysst för våran lägenhet tar max en och en halvtimme att städa så tänk vad mycket personen skulle tjäna i timmen :D. Någon som känner sig manad? Kom igen nu! Sjyssta? Och nej, min lillebror räknas inte in haha..

För övrigt så sitter jag i min absolut slöaste position i soffan och lyssnar musik. Orkar inte ens ta mig till fläkten och röka och dessutom så är jag less på min musik, någon som har någe bra musik förslag? Förresten, magen har blivit en ganska bra "kaffehylla" nu. Men jag får kalla det för thé hylla för jag kan ju inte dricka kaffe just nu, så fort jag dricker kaffe så spyr jag som en gris. Måste väl betyda att bebis inte tycker om det? Samma om jag dricker Early Grey, då spyr jag också som en gris. Men håller jag mig till Lyckliga Stunder & Tropical Fruits så går det hur bra som helst :). Intressant fakta va? Nu ringde min mor och frågade om jag skulle gå med henne från bussen till dom, så jag ska sega mig ner till busshållplatsen och möta upp henne.

Puss & Kram

!!!!!!!

Ååh vad less jag blir! Ska bli skönt att komma iväg i helg, hade dock kunnat vara någon annanstans än till just Kiruna.. Fan vad skönt att Magnus har börjat jobba, märks att vi har krypit innan för varandras skinn alldeles för länge! Tror det är typ andra gången jag är ensam i lägenheten nu. Visst, jag hade kunnat vara ensam hemma när Magnus har varit i Gällivare/Kiruna men egentligen så hatar jag att vara ensam och framförallt sova ensam. Så då har jag inkvarterat mig hos mor och dom. Nåja, nu ska jag i alla fall studsa in i duschen och efter det ska jag börja städa. Kim var precis och hämtade Buddha och Ozzy härifrån, han slutade tydligen tidigare idag? Men det passade ju perfa nu när jag ska städa, för både Ozzy & Buddha har någon speciell kärlek till att jaga dammsugaren. Normala hundar brukar ju faktiskt vara rädd för den, men ve, har sagt att dom är normala hihi? :p

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen för annars så kommer jag aldrig komma nån vart från den här jäkla datorn..

Hejsvejs!

Dream on bruden!

När vi skulle gå hem från mamma och dom tidigare idag så träffade vi på Luna (belgisk schäfervalp) och hennes matte och så träffade vi Rex (en väldigt stilig och väluppfostrad rottiskille) och så hade vi ju med oss Ozzy självlart, mamma var där med Pasta och Buddha. Först kunde man tro att vi befann oss på en kennel, när en hund började skälla så skällde alla andra också. Såg att en granne till och med kom ut och kollade vad vi pysslade med haha :p.

Nåja, det jag skulle komma fram till var att jag är så jäkla sugen på att skaffa en rottis! Tycker att dom hundarna är så förbaskat stiliga! Men nu finns det ju tyvärr inte tid för just en sån hund, eller det finns inte tid för nån valp överhuvudtaget! Magnus har sagt att vi KANSKE kan skaffa en rottis om typ 2 år när man har tid och sånt för den. Men 2 år är ju såååå länge! Visst, jag håller själv med om att man ska ha all tid i världen när man skaffar valp men jag har velat ha en rottis så himla länge och nu måste jag vänta ännu längre. Hade jag och Magnus fått eget i Gällivare så hade jag skaffat en rottis då. Och jag ville inte skaffa en egen hund när vi bodde i huset med Kerstin och dom, lite hänsyn kan man ju faktiskt visa åt dom andra.. Får väl hoppas att 2 år går snabbt, och vem vet? Om 2 år kanske jag inte ens vill ha en till hund. Men jag är ändå avis på dom människorna som har sådär stiliga hundar ;)

Från det ena till det tredje, jag och mamma åker ju upp till Kiruna på fredag (hoff, ångest!) så på vägen upp hade vi väl tänkt svänga förbi Ikea en snabbis och Kalix för att hämta skötbordet från min farbror. Men först måste vi slå en pling till Tobbe och höra hur dom är hemma och sådär. Hur som helst, sen fortsätter färden uppåt med ett stopp på Dollar i Gällivare förhoppningsvis och sist men fan inte minst så är slutdestinationen Kiruna. Hoppas att 3 dagar går snabbt! Får väl se det positivt, jag får träffa mina vänner och allt det där. Men ändåååååå! Har för den delen suttit och roat mig på Ikeas hemsida med att skriva upp vad jag ska ha därifrån så att man slipper glömma hälften som sist när vi var där..


Känner mig halvt handikappad utan telefon också. Jag ska ALDRIG mer uppnå min beloppsgräns, hatar att jag ska vara en sån slösa! Fast som jag sa till mamma idag, jag har haft det här abonnemanget sen Januari och det här är absolut första gången jag uppnår min beloppsgräns. Så jag har ju faktiskt varit duktig alla andra månader! Snacka om att man märker hur jäkla hur beroende man är av telefonen sånna här gånger, visst det där Halebop kortet som jag köpte har ju dugit (vad säger man??) bra. Men man får hela tiden tänka "vem har telia & vem har halebop?". Och sen om man ska ringa nått viktigt samtal så blir hela samtalet till en enda ordspya för att man får så bråttomt när man vet hur snabbt pengarna tar slut med ett refillkort.. Och med Telia så ringer jag ju gratis till både Telia & Halebop så då behöver man inte tänka på att viktiga samtal kostar så mycket när alla andra samtal kostar i princip ingenting. Det som har kostat är ju som sagt bussbiljetterna, skit också att dom ska ha kontanstopp på bussarna. Nu till lönen blir det i alla fall att investera i ett busskort!

Bebis har förresten varit helt galen i magen nu på kvällskvisten, den har sparkat/boxats och rört sig där inne så himla mycket! Nu har den däremot tagit en paus, men vänta bara tills jag lägger mig ner. Då jävlar är det full action där inne! Det är nånting den gör vissa gånger som gör att det killas i magen, och sen har den träffat nån nerv eller nånting som har gjort att hela jag har hoppat till och kippat efter andan. Det är så häftig, för nu när man känner utanpå magen så kan man nästan känna vars dom flesta kroppsdelar ligger :). Men mest av allt så hade jag ju velat ha bebisen utanför magen och inte inne i den! Den som väntar på nått gott ;).. Bara för att jag skrev det här så började den ju givetvis leva om haha :p

Ärsch, nu ska jag sluta surra skit och gå och ta några bloss och efter det är det sängen som gäller. Jag ska ju som upp och jobba imorron, måste kliva upp senast halv 10 men det är bara att börja vänja sig! Nej, NU ska jag göra natt!

Hejsvejs!

Graviditets Gadget

Här har ni min lilla graviditets gadet (gjord i paint och OTROLIGT snygg!), har döpt den till Littl Nikky för att jag gjorde den när jag var i kanske 12-13 veckan och mådde piss hela tiden och då kändes det verkligen som att en liten djävul bodde inne i mig haha :p.. Den lilla versionen till höger är som ni kanske förstår hur gadgeten ser ut när man stänger den där lilla info rutan som är uppe på gadgeten till vänster. Och bilden på bebisen ändras hela tiden, från början såg det ut som ett litet frö och sen som sagt så har den blivit större och större :).


Hejsvejs!

It's the final countdown!

Förra veckan när det var exakt 10 veckor kvar till förlossningen tänkte jag lägga in en sån där grej som förklarar vad som händer i magen under vecka 30. Men jag glömde så jag slänger in vecka 31 nu, är rätt kul och läsa faktiskt. Ett tips till alla er gravida är att ladda ner Pampers graviditets gadget, när jag kommer hem kan jag lägga in en bild på hur min gadget ser ut just nu. Ett annat tips är att gå in och läsa på Pampers hemsida om varje vecka. Jag personligen tycker att den sidan är bäst och stämmer bäst med vad barnmorskan säger så :)

Ditt barn vecka 31

"Det är ganska trångt här inne." Ditt barn kommer att verka vara mindre aktivt allt eftersom veckorna går. Färre rörelser betyder att det går åt rätt håll. Bebisens rörelser blir helt enkelt mer regelbundna, och dessutom finns det inte längre så mycket utrymme i livmodern som det fanns för några veckor sedan.

Din bebis är ungefär 28 cm från hjässan till rumpan (43 cm i utsträckt tillstånd) och väger cirka 1,5 kg. Den har legat i fosterställning, med benen uppdragna, i några veckor vid det här laget. Bebisen har fortfarande en bra bit kvar att växa – den kommer att öka ungefär ett kilo till i vikt den här månaden. Och om nio veckor är den redo att träffa dig för första gången!

Din graviditet
För några månader sedan kanske du började känna dig andfådd, och nu har du förmodligen ännu svårare att få tillräckligt med luft. Det beror på att din växande livmoder trycker upp mellangärdet mot lungorna. Om barnet ligger lågt kan du känna dig lyckligt lottad – om barnet ligger högt är det ännu svårare att andas. Om du märker att du flåsar och stånkar mycket, varva ner och ta några djupa andetag (så djupa som möjligt). Mot slutet av graviditeten (omkring vecka 37 eller 38) kan det kännas bättre när bebisen sjunker ner i bäckenet och trycket på mellangärdet och lungorna därmed lättar.

För tidiga värkar eller förvärkar?
Du har säkert letat efter
tecken på för tidiga värkar i flera månader. Nu när det börjar närma sig slutet på graviditeten kan det hända att din kropp börjar öva inför förlossningen. Dessa övningssammandragningar kallas förvärkar. De skiljer sig från för tidiga värkar och är inget att oroa sig för. Hur känner man skillnaden? Om sammandragningarna är oregelbundna och försvinner när du ändrar ställning eller går omkring är det förmodligen förvärkar.

Så säger experterna
Det är inte bara mammorna som oroar sig för graviditeten och går igenom förändringar. Det gör papporna också. "Forskarna säger att upp till 60 procent av männen upplever någon typ av kroppsliga symtom när deras partner är gravida", säger Lawrence Kutner. "Dessa förändringar beror troligen på att männen också vill ta del av graviditeten, som trots allt kommer att förändra deras liv."
Klicka här för att läsa mer av om vad Dr. Kutner säger om hur man handskas med de fysiska och psykiska förändringarna när man ska bli pappa. 


Tack tack :)

Tack än engång allihopa för kommentarerna om magen och lägenheten :).

Är på jobbet nu igen, slutar tidigare idag också så då slipper hela familjen vänta på mig för att få äta hehe :p. Nånå, för övrigt så är jag faktiskt relativt pigg för att ha vaknat så tidigt. Men det blir ändå en tidig kväll ikväll och idag ska Magnus på utbildning på sitt jobb, han kanske blir torr bakom öronen nu haha? Nej nu ska det göras morron här på jobbet.

Hejsvejs!

Fröken duktig!

Förresten..

Jag har ju faktiskt jobbat idag, så duktiga jag har klivit upp tidigt. Och dessutom har jag sovit 8 timmar i natt! Helt otroligt för att vara mig! Behövde inte stressa nånting alls och sen när jag kom på jobbet och lunchen var avklarad och så, så skulle vi till apoteket på NUS (Norrlands universitets sjukhus) och uträtta lite ärenden och efter det förbi på Ålidhem centrum och handla lite och så. Det hela resulterade i en promenad på 2 och en halvtimme i ganska bra tempo. Men det var skönt som bara den, solen värmde otroligt mycket och himlen var alldeles klarblå! Skulle ha haft mina vantar bara och en storlek större jacka så hade det varit perfekt! Men man kan ju inte få allt här i världen :p.

Så när jag kom hem från jobbet käkade vi här hos mamma och dom och sen knatade Mange och kim iväg för att fiska och dom har inte kommit hem ännu heller. Lär väl se när 2 ganska frusna grabbar kliver innanför dörren ;p. Nåja, efter käket kollade jag runt lite på facebook och sen satte jag mig med gott samvete i soffan och glodde körslaget. Och rätt kör åkte ju ut för engång skull! Efter körslaget hamnade jag här igen, tror jag ska gå och hitta nånting gott att tugga på och ta ett glas Cooooola! Farligt farligt ;)


Hejsvejs!

Inte sant?

Här får ni en länk av mig;
http://www.olzzon.com/gratis_sparaip.php

Och här har du "anonyma" och resten av er som tror er veta bäst att alla idiotiska kommentarer inte kommer från Kiruna. Så klicka nu upp en ny internetsida och använd länken ovan och sen börjar ni kopiera dessa ip nummer. Säg mig vars kommer dessa ifrån om inte från Kiruna? Varför skulle jag sitta och ljuga om en sån sak? Bongala bongala idioter!!!

Denna kommentar är inte godkänd.  IP: 217.208.159.3
Denna kommentar är inte godkänd.  IP: 85.226.50.41
Denna kommentar är inte godkänd.  IP: 85.226.45.89

Enjoy! ;)

Lättroade Emelie

Om min besöks statistik ska fortsätta stiga uppåt så här mycket så har ni ju snart gjort mig lika känd som dom där stureplansfolken hahahahahahaha! Eller så inte. Men hade det blivit så, så attans vad det hade stuckit i ögonen på er och attans vad kul jag hade haft det :D

Fantisera kan man ju alltid göra hihihihi :)

Trötter..

Att folk ids! Självklart är jag ju en inavlad snorunge, min mamma och pappa kommer inte ens nästan från samma stad. Det är just precis det jag menar med att Kiruna bor ska alltid veta allting och kunna allting bäst och fast dom egentligen inte vet ett skit. Undra vilka det är som beter sig som snorungar? Jo, dom som är full vuxna människor i princip.. Kan ju bara gissa att lilla jag är det stora samtalsämnet i Kiruna nu, det värmer :)! Innan alla folk har vridit och vänt på allting så slutar det väl med att mommo eller någon annan ringer helt hysterisk till mig och frågar om jag röker hasch. Typ. Saker blir ju alltid hundratusen miljoner gånger värre efter de har gått runt i allas käftar.

Nej, säkert är det många många människor här i världen som är emot rökning under graviditet, men just nu är fallet så att dom enda som verkar störa sig på det är dessa Kiruna bor. Snacka om att ni kan det där med att ta åt er och missuppfatta saker och elda upp er i 190! Bara att läsa nsd är ju roande, alltid är det i nån artikel som Kiruna borna hoppar på nån utflyttad Kiruna bo och ska tro sig veta allting bäst som vanligt. Nåja, nästa gång jag har lite och göra ska jag skriva nått upprörande här på bloggen så att jag har nått att roa mig med ett bra tag, för det där med och älta kan också ni kära små Kiruna pajsare :).

Sitter och skrattar för mig själv åt att hur folk kan vara egentligen. Helt otroligt. Och jag blir galen på mig själv att jag är så dålig på att bara ignorera saker, det kliar verkligen i fingrarna att skriva massa massa massa saker. Men nej, ska inte ge er mer nöje än vad ni redan har fått. Har ju skrivit punkt slut engång, och nu skriver jag det för sista gången. Punk slut.

Hade jag fått bestämma hade jag sett till att alla som jag behöver från Kiruna hade kommit och bott hos mig föralltid, men attans vad trångt det skulle bli..

Är så trött att ögonen går i kors snart, men jag ska hålla mig vaken ett par timmar till för om jag går och lägger mig nu så lär jag garanterat vakna mitt i natten och vara jätte pigg. Så nu sitter jag och funderar på vad jag ska göra för att inte somna? Har lust att kika idol men tv tittande är ju världens bästa sömnmedel.. Och nu ska jag in på facebook och glo lite och efter det ska jag umgås med mina föräldrar tills min karl och lillebror har tittat klart på Terminator Salvation hemma hos oss, hatar dom filmerna. Hatar alla filmer som är sådär överdrivna. Saw till exempel blir jag bara irriterad av att titta på för att det är så overkligt som det bara kan bli. Tacka vet jag komedier, verklighets baserade filmer och "tjejfilmer" som åtminstone har en handling. Visst antecknar ni det nu min lilla intresseklubb? :)

Hejsvejs!


Satans morron..


Alltså, idag är inte min dag kan ju börja med och säga att vi bor en halv minut från busshållsplatsen. Så för det första, kutade ner i spöregnet till busshållsplatsen när jag såg att bussen for och vände typ 2 minuter innan den skulle gå. Och så vid sidan av huset sa det bara tjopps och där stod jag på alla 4 med händerna och knäna i leran, det enda jag kunde tänka vid fallet var att "ramla inte på magen" haha! Ställde mig i alla fall upp och putsade bort leran från mina jeans och jackärmarna och funderade på om jag skulle gå upp och byta kläder och ta nästa buss. Men jag sket i det, var ju ändå bara mamma jag skulle jobba med haha :p. Jo juste, hade en ynka cigg kvar och givetvis följde ju den med i mitt lilla fall också.. Nåja, till grejen hör att Mange var ute med hundarna när vi skulle gå till bussen (han skulle till arbets) så han sprang upp och lämnade hundarna i lägenheten medans jag sprang iväg och sen ser jag att han också kommer kutandes i hundranittio och tittar på mig och frågar om jag har ramlat så skrattade jag och sa att ja det gjorde jag så säger han att han också hade ramlat fast på asfalten. Så där stod vi som 2 lodisar i busshållskuren med leriga kläder och såg ut som två dränkta katter, ni kan ju gissa om jag skämdes? Fast samtidigt kunde jag bara skratta åt mig själv som varit så seg och inte gått ner till busshållplatsen i tid istället. Hoho jaja. Och sen för det andra när vi väl var framme på stan och vi skulle kliva av bussen så kliver först Mange av och så ska jag kliva av, bonk sa det och så hade jag slagit huvudet i busstaket inne i bussen haha :p. Jag kunde ju absolut inte få en bättre morron idag hehe.. Och för det tredje så förlorade jag i yatzy men det är ju inte hela världen.

Så när jag kom på jobbet tänkte jag att "idag ska jag ta det lungt och stilla när jag jobbar för annars kommer allting gå åt helvete". Så det har väl inte direkt gått snabbt idag när jag har gjort något. Imorron jobbar jag förmiddag och börjar redan 7.30 och då jäklar ska jag vakna i god tid, gå på toa i lugn och ro, klä på mig, borsta håret ordentligt, äta i lugn och ro, ta på mig ytterkläderna i lugn och ro och sist men inte minst så ska jag gå i snigeltakt till bussen imorron haha :). Nej, nu ska jag göra nån nytta.

Och tack för kommentarerna om magen och lägenheten :)

Hejsvejs!

Ajabaja..

Glömde bort att jag skulle jobba imorron när jag började tjorva med alla bilder, men nu är det ta mig tusan snart morgon så..

GOD NATT!

Vecka 30


Jag är världens segaste människa!

Slänger väl in bilder på lägenheten..


Skrattretande

Som jag sa, jag godkänner inte fler kommentarer angående rökningen. Men hur kunde jag gissa att ip:t hörde hemma i idiotiska Kiruna? Undra sa flundra? Om man stör sig på det jag skriver så skit för i helvete att ens klicka er in hit. Det är ingen som har bett er att läsa min blogg och det är absolut ingen som har bett om eran åsikt. Ja, jag skriver offentligt. Men om jag läser en blogg eller en insändare i tidningen till exempel som jag stör mig på så ger jag fan i att ens kommentera, för ett jag har ingenting med det att göra och två jag behöver inte nödvändigtvis läsa just den insändaren i tidningen eller just precis den bloggen. Men som sagt, Kiruna i ett jävla nötskal. Skäms över att ens komma därifrån, skäms över att ha bott i lilla shity city i 17 år, visst finns det normala folk där också men jag tror fan att jag kan räkna upp dom på mina 2 händer. Hade det inte varit för släkt och vänner som finns kvar där uppe så hade jag aldrig någonsin återvänt dit, ALDRIG. Hoff, blir så jävla förbannad på folk som tror sig veta allt och kunna allting bäst. Men det är också Kiruna i ett nötskal, du behöver aldrig hålla reda på dig själv för det gör folk åt dig. Dom vet och kan allting bäst om just DIG!

Hade tänkt slänga in bilder idag när jag kom på jobbet, men får se om jag ids slänga in nå fler inlägg idag. Ska med spänning vänta och se hur många fler kommentarer som rullar in från shity city i alla fall. Nu ska jag däremot gå och lugna mina nerver med minst 14 paket cigg förstår ni små folk. Ska trycka in MINST 10 cigg i käften på en och samma gång så att jag skadar mitt barn ännu mer och så tror jag att jag trycker in en dosa snus i käften också (för en dosa snus innehåller minsan 75 cigaretter) och så ska jag nog blanda mig en grogg också. Börja kommentera nu då era fega och anonyma puckon.

Hejdå!

Sådär!

Nu har jag varit riktigt duktig och min karl med för den delen :)

Efter att jag borstade och fönade Ozzy så låg det miljoner med hårtussar överallt så då drog jag fram snabeldraken och drog ett varv med den och dammsög alla mattor samt slängde ut dom på balkongen och så drog jag ett varv med skurkäppen i hela lägenheten och så fick min karl hör och häpna nå ryck att vi skulle rensa skrubben som var full i saker som skulle ner i källaren vilket jag bett han fixa sen vi flyttade in för att det i princip bara var hans "bra-att-ha-saker" där så vi lastade in det i hissen och så for vi ner till källaren och slängde in det dit och nu sitter jag äntligen och tar det lugnt igen! Men det var skönt att få det bortgjort, skulle egentligen ha städat imorron men jag ska jobba och då känns det som att man får stressa hela dan om man ska hinna med städning och allt. Och sen är det ju rätt nice och komma hem och bara få känna att hemmet är rent och snyggt och att man med gott samvete kan sätta sig i soffan och bara ta det lugnt efter jobbet :)

Nånå.. Furminatorn är världens bästa borste till hundar men man kan även använda den till katter och hästar. Vi har den mellanstora gula, finns både mindre och större. Men hon på djuraffären tyckte att man kom åt bäst i alla veck och så med den mellersta så vi lyssnade på henne. Vi fick betala 450:- för den, vilket jag tycker är svindyrt för att vara en jäkla borste. Men som skrivet tidigare så är det värt varenda öre i slutändan! Hur som helst, vanliga kardor och diverse borstar tar oftast bara bort den översta pälsen som ligger "löst" på hundarna medans furminatorn tar bort dom där fina fina håren som ligger under den (den tar ju även bort den översta pälsen, men den är liksom avsedd för att få bort den där fina pälsen) och oftast är det tydligen dom hårstråna dom tappar när dom fäller som till slut ligger som fina dammråttor på våra golv. Det var i alla fall det kvinnan på djuraffären sa till oss. Sen så blir pälsen hur mjuk och fin som helst och jag tycker även att den blir glansigare av furminatorn. Nog för att Ozzys foder också bidrar en hel del till hur fin päls han har :). Men som sagt, vill man slippa dammsuga som en annan tok så ska man absolut testa furminatorn! Man kan ju söka på you tube på furminator och när man ser klippen så tror man inte att den är så effektiv som den är, det känns lite överreklamerat. Men man ändrar snabbt uppfattning när man får se i verkligheten hur effektiv den är :).
Den lila är till för katter om jag minns rätt, men om man har en liten hund typ Jack Russel eller liknande så funkar säkert den lila bra där med. Och sen tog jag ett exempel på hur den kan se ut om man borstar en relativt långhårig hund, respektive korthårig. Jag brukar sällan och aldrig idas sitta och borsta Ozzy en längre stund, men gör man det så ser det ungefär ut som på bilderna. Men Ozzy är ju heller inte lika långhårig som en golden, så sådär mycket kommer det nog aldrig lossna för han. Eller jaa, kanske om man borstar när han fäller? Magnus satt ganska länge med Ozzy första gången när vi testade borsten och då fyllde han en hel konsumkasse med hår!

Nånå, nu ska jag poppa lite popcorn och hälla upp ett glas dricka och så ska jag bänka mig i soffan. God natt med er!

Hejsvejs!

Tråkig dag..

Idag var det Magnus tur att kliva upp och gå ut med Buddha på morronen så jag drog en sovmorron! Men det behövdes, eller egentligen så var det väl inte sovmorron. För herr Buddha tycker gärna om att busa när han kommer till oss på morronen så han ger järnet i 1 timme oftast och då är det verkligen omöjligt att sova. Och sen dör han alldeles utmattad på bädden med att tugga i nån leksak och så sover han till 10 ganska bra precis men då när han vaknar så är det inte till ett lugn man vaknar utan man vaknar av en bokstavligt talat skrikande hund, han är så häftig på morronen, ni sk se han haha :)! Nånå, strax före 10 kom Kim och knackade på dörren och skulle ha sin cykelnyckel så då var jag vaken en stund efter det också och så somnade jag i sängen igen efter 10 nån gång. Hörde i mitt undermedvetna när Magnus pulade på med disken och blommorna och vad han nu gjorde. Och sen kom han och Buddha och väckte mig vid 13 efter att han hade borstat igenom lillen med Furminatorn. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, DET om nånting är guds gåva till människor med hundar som släpper mycket hår. Den kostar multum och det kan kännas onödigt att köpa en sån dyr borste till sin vovve, men vill man slippa dammsuga varenda dag och samtidigt ge sina hundar en mjuk och fin päls så köp en sån. Den är värd varenda liten svensk 5 öring som du slänger ut på den! :)

Hur som haver, när jag väl klev upp från sängen så var lilla marodören hungrig så då knatade jag hem till mamma och pappa med han och Pasta och gav han mat och kikade runt på nätet lite grann. Så efter en stund kom Magnus och Ozzy och så duschade jag Pasta. Hoff, den hunden ska man ha en ängels tålamod med när det gäller duschning, kloklippning och ibland även borstningen. Vet inte, men hon måste ha dåliga erfarenheter från sånt från det att hon var valp. För mamma och dom tog ju henne när hon var 2 eller 3 år tror jag och när vi skulle göra dom där grejerna första gången på henne så tyckte hon inte alls om det :(.. Men annars är hon ju världens finaste hund, bara dom där grejerna som är lite tricky tricky.. Nåja, efter duschningen av henne var det tänkt att jag även skulle bada Ozzy men min rygg mådde inte så bra efter att ha stått lutad över badkarskanten och hunden med tjockmagen i lite drygt en halvtimme. Så Magnus fick duscha Ozzy istället här hemma, som han faktiskt håller på med i skrivande stund :)

Till middag blev det i alla fall tomtegröt med mackor och massor av goda pålägg. Sånt kan också vara gott ibland! Och sen efter middagen svepte Magnus en kopp kaffe och så gick vi hit hem så att Ozzy skulle få bli duschad idag. För min tanke är som så att jag ska dammsuga och skura här hemma imorron, så det hade väl inte varit nån vidare hit med en blöt hund som släpper tonvis med hår när han börjar torka i ett nystädat hem.. Förresten, hundar släpper ju en hel del hår när man badar dom. Och vi har inte köpt en sån där vante som jag har sett att vissa använder när dom badar sina hundar och jag vet ju att det är en hel del hundfolk som läser min blogg. Har inte ni nått tips på hur man kan få bort lite mer hår under själva duschningen utan en sån där vante? Eller man kanske måste ha en sån där vante för att få bäst resultat, jag vet inte.. Brukar i alla fall torka han med hårtork och samtidigt dra med Furminatorn efter duschen, men man får ju hålla på i dödagar till hans päls är helt torr..

Ni får ursäkta om mina inlägg blir osammanhängande och slarviga, men den senaste tiden har jag haft så mycket annat som snurrar runt i min skalle.. Men jag försöker så gott det går att bättra mig! :). Min karl är tydligen handikappad och kan inte torka och borsta hunden så nu måste jag göra det..

Hejsvejs!

Och för den delen..

Angående min rökning..

Jag vet att vissa folk tycker att jag rent utav är dum i huvudet som röker under min graviditet. Och jag har fått höra det, från det att min graviditet blev offentlig och jag vet alla risker med det och blaha blaha. Men helt ärligt så ids jag inte ens lyssna nå mer vad folk säger, jag är less på tjatet. Har jag inte slutat hittills så lär jag förmodligen inte göra det nu heller med 9 veckor till förlossning. Som sagt jag vet riskerna och det är dumt och egoistiskt och allt vad det nu är av mig att göra det. Men ingen förutom mina närmsta vet hur mycket och hur ofta jag röker. Herregud, om jag hade rökt 1 paket om dan så hade jag förstått allt tjat men nu är inte fallet så! Och jag ska heller inte behöva sitta och försvara mig för någon som jag känner eller som jag inte känner. För som sagt, ni vet inte om jag har försökt sluta, hur mycket jag har dragit ner, varför jag inte har slutat och så vidare. Och för den delen så vet jag väl inte om barnmorskorna direkt avråder en från att sluta, där emot så har 2 barnmorskor frågat mig hur mycket jag röker, hur mycket jag har dragit ner, om jag har försökt sluta och sen har dom sagt att "Okej, men så länge du har dragit ner så mycket så är det bra. Bäst är det om man slutar helt, men du ska veta att av att bara dra ner på rökningen så minskar man alla risker drastiskt". I foldern som jag fick senast igår stod det ordagrant att "Om man trots försök inte kan sluta helt är det viktigt att veta att riskerna för barnet ändå miskar drastiskt."

Sen ska ni veta att under den så kallade största risk tiden från vecka 0-13 så har jag för det första: Jobbat och slitit som ett djur uppe på Dundret. Jag har burit läskbackar, pommeskartonger, diskbackar, hamburgerkartonger, jag har stressat som en idiot vissa gånger när jag har jobbat (som ska vara så farligt under den tiden), jag har jobbat 12 timmarskift, jag har blivit "tacklad" i magen av fulla människor på alla dessa after-skier och rock n roll kvällar och allt som hör till att jobba på krog. Jag har dessutom ätit fruktansvärt dåligt under den tiden för att jag helt enkelt inte hade matlust och dessutom har jag under den tiden sovit som mest kanske 5 timmar per natt för att man kom hem sent och började tidigt visst jag har haft någon ledig dag här och där. Dessutom har jag jobbat på pizzan lite då och då också. För det andra: Magnus var otrogen som ni alla vet, jag var orolig förbannad och ledsen (som också ska vara så farligt för barnet). Och för det tredje: Magnus blev misshandlad och jag var mer orolig och ledsen än vad jag har varit på länge. Jag har druckit en enstaka gång och jag har rökt så som jag alltid har gjort (tills dess att jag fick veta att jag var gravid) och dessutom har jag snusat för att när jag har jobbat så har man inte hunnit röka på flera timmar ibland. Och allt detta har hänt under den perioden av graviditen som det ska vara störst missfallsrisk på och det har inte ens funnits en liten tillstymmelse till att jag har haft ont i magen eller så. Alltså mars och april har jag jobbat som en idiot och samtidigt haft det fruktansvärt jobbigt hemma. Så det känns som att, har jag inte fått missfall då så är det ganska menat att detta barn ska komma till oss.

Egentligen ska jag inte ens behöva skriva det här, men det kändes som att jag ville dela med mig av det till er. Så nu tänker jag ignorera alla kommentarer om min rökning, för jag vet riskerna med det och jag orkar inte höra tjatet om det längre. Mitt liv, mitt val!

Edit: Ni ska veta att jag på något sätt inte förespråkar att röka under graviditet, nästa gång jag är gravid så hoppas jag att jag ska kunna sluta. Och jag står för att jag röker, annars hade jag inte ens skrivit eller gjort det offentligt.. Punkt slut!

God natt!

Promenad

Idag tog jag, Magnus och Kim med oss en kaffetermos och några bullar och gick på en lååååång promenad som varade i 2 timmar. Fasiken vad skönt det var! Solen i ögonen, klarblå himmel, typ 5-6 plus och vindstilla. Och 3 hundar som var alldeles fulla i energi, Pasta tyckte att det var en alldeles utmärkt idé att bada och när hon ser vatten så försvinner allt som heter öron för henne. Så Kim hämtade henne från nacken första gången och sen fick hon många fler chanser som hon sumpade så till slut åkte hon i koppel medans Buddha och Ozzy fick springa lösa. Så går det när man inte lyssnar! Nåja, vi gick en bra bit efter en mysig skogväg och till slut kom vi till Baggböle där vi stannade för fikapaus. Grabbarna med varsin kopp kaffe och jag med min Cola. Jag är så jäkla kaffesugen, men så fort jag dricker kaffe blir jag illamåeende!

Efter fikapausen började vi knalla hemåt igen, Kim visade oss en ny genväg. Skitfint! En äng som var hur stor som helst på våran ena sida och en liten mindre på våran andra sida. Där fick Pasta spinga lös igen med tanke på att det inte fanns vatten i närheten. Trodde vi ja! När hon och Ozzy skulle springa upp på den stora ängen så var det ett dike mellan skogsvägen och ängen och det såh torrt ut, men tji fick vi så sprack vi! Först hoppade Pasta och Ozzy rätt i diket som visade sig vara ett vatten/lerblandat dike. Och innan vi hann reagera så hade lilla Buddha också kutat ner i diket så Kim fick bråttom som bara den och plockade upp han. Och Buddha har ju vita partier i ansiktet, så när Kim väl fick upp han därifrån så såg vi att det var en slags röd lera. Haha, stackarn såg ut som att han hade fått blod i ansiktet och Kims skor var lerfyllda. Så den sista biten hem fick vi öka tempot lite för att både Kim och Buddha frös. Men Pasta och Ozzy sprang då på i bra tempo tills vi var tvugna att koppla dom. Så imorron är det duschning som gäller för storhundarna, Buddha fick bada när vi kom hem. Dom blev ändå inte så leriga, men ni kan ju tänka er hur en 9 veckors valp ser ut efter ett litet lerbad hihi :).

Nåja, väl hemma hos mamma och dom så serverades det korvstroganoff som satt fint i kistan eftersom att man blev sådär kall när man var ute och gick. Ni vet, inte så att man börjar frysa utan bara att man blir kall helt enkelt :p.. Efter maten så gick Kim och Mange hit hem till oss och spelade och jag stannade hos mamma och dom för att få se Desperata. Nog för att jag hade fått se den här hemma, men jag var väl lite lat också! Så 22 kom Mange och mötte mig och så gick vi hem hit och när jag öppnar dörren så ser jag att han och Kim har möblerat i vardagsrummet, resultatet blev bra. Förutom att vi knuffade bak soffan, den stod typ mitt i rummet och sånt klarar jag inte av.. Så nu ser vardagsrummet mycket större ut och så ser det inte lika tomt ut på nått sätt, ganska konstigt men det känns så hehe :p..

Hmm? Mer då, joo jag fick lite smått panik hos mamma och dom! Jag var på toa och så torkade jag mig och såg en pytte pytte pytte pytte liten blodstrimma på pappret. Kan ju lika väl ha varit ett sår efter rakningen eller nått, men jag tror faktiskt att min slempropp har gått för den kan gå lååångt långt innan förlossningen. För det kan komma lite av den hela tiden och det har det på sätt och vis gjort och som avslutning pytte lite blod som min karl påminde mig om att barnmorskan faktiskt sa senast igår. Hur som helst, jag blev dö orolig och började känna och klämma på magen för att den skulle röra sig och mamma bara skrattade åt mig, men till slut så rörde den på sig och sen har den levt om utav bara den resten av kvällen precis som den alltid gör :). Ska i alla fall ringa barnmorskan imorron och fråga om man kan kolla på nått sätt för ibland så märker man inte ens själv att slemproppen går :). Går ju i alla fall in i vecka 31 på lördag och skulle det vara så att den kommer tidigare så har vi en fin neoantal (hur det nu stavas) avdelning här. Så jag känner mig faktiskt ganska lugn om det skulle vara så att den bestämmer sig för att komma tidigare :). Finns säkert dom som tycker att jag resonerar konstigt, men varför oroa sig? Det är inte bra att gå runt och oroa sig eller vara stressad för sånt känner faktiskt bebisen av, det om nånting kan göra att förlossningen sätts igång.

Nåja, nu blev det en hel roman igen. Ska gå och lägga mig i sängen och mysa med min karl, Buddha den vilde kommer ju i vanlig ordning på morronen och då är det bara att vara pigg..

Hejsvejs!

Oplanerad dag..

Ja idag visste jag ju att vi skulle till barnmorskan 11.00 och vi skulle vara hundvakt till Buddha. Men bm besöken tar max 30 minuter varje gång så då kunde vi ju lämna han här hemma hos oss med Ozzy. Peppar peppar, ingen av dom hade gjort nå bus när vi kom hem. Sen när vi sitter hos bm så frågar hon om vi ska komma på föräldragruppen idag eftersom att det som sagt var om förlossningen och så idag. Och jag svarar utan att tänka "Japp, vi kommer. Vilken tid är det?". 13.30 får vi till svar. Fan! Planering Emelie, planering!

Så det var bara att rusa hem, slänga i sig lite käk och trixa ihop det så att alla hundar fick vara ut innan vi skulle på föräldragruppen. Så 13.00 gick jag här hemifrån med Buddha så att han skulle hinna göra alla sina behov. Tur som var så hade Kim varit hem på lunchen och gått ut med Pasta för när jag kom till mamma och dom var klockan redan 13.25. Så kom jag på precis innan jag skulle gå från dom att jag hade världens trasigaste mjukisar på mig. Så jag slet snabbt fram från Kims garderob ett par av hans nya sköna mjukisar. Vilken tur att ungen har börjat växa till sig lite haha :p. Och efter det kutade jag till mvc och mötte upp Mange där, tur att mvc ligger nära!

Förlossningsgrejen var.. Givande?. Äntligen fick man lite klarhet i vad alla begrepp angående förlossningen betyder, eller lite mer ingående information kanske man ska säga. Och föräldragruppen kände vi väl oss kanske lite malplacerade i? Men det fattades 2 par och tydligen så skulle väl inte vi vara yngst, men det kändes som att man hade alla blickar på sig bara för att man är så ung? Eller så inbillar man sig bara för att man har det i tanken hela tiden. Vi fick i alla fall öva på andning och karlarna fick ge oss lite avslappnande massage samtidigt som vi tjejer skulle andas rätt. HAHA jag är värdelös på sånt där "rollspel"! Bara på skolan på yä:n när vi skulle låtsas ha föräldrasamtal och sånt så fnittrade jag bara och jag kom ihåg att Mimmi blev lite smått irro haha! Nåja fnittrade lite lätt för mig själv under övningarna och Mange mummlade att det var sista gången han var med på föräldragruppen haha :p. Nåja, men nu är det gjort. Och nästa gång ska vi på studiebesök på förlossningen. Det ska vi i alla fall på och det ser vi framemot. Framför allt så får man veta vars det ligger, hur det ser ut och säkert får vi veta massa andra spännande saker också :).

Nåja, det här blir en hel roman märker jag. Så nu ska jag ta med mig min portello och mina popcorn (mitt nya ha begär tror jag) in i sovrummet och mysa framför tv:n :). Upp tidigt imorron, Kim kommer med Buddha kring 8 och han kan konsten med att röjja som en tok på morronen!

Hejsvejs!

Handikappad?

Snart är det dags för föräldragrupp (13.30), idag är det tydligen förlossningsförberedelser som står på schemat och det låter ju spännande för förlossningen har liksom etsat sig fast i min hjärna på senare tid. Så innan det ska jag hinna förbi Kims skola och hämta hemnyckel till mamma och dom och så ska jag ge mat åt Buddha och efter det ska jag ut med honom så att han får skita och sen är det dags att gå till mödra igen. Så nu ska jag dra på mig ett par snyggare byxor och så ska jag sätta igång så att jag hinner med allt.

Känner mig för den delen handikappad när jag inte kan ringa och smsa med min telefon. Gaah! Hojja att jag ska vara en sån slösa, men så blir det när det är kontantstopp på bussarna och inte har pengar eller ork till att köpa ett busskort. Men den här månaden ska jag i alla fall köpa ett busskort så att jag slipper nå min beloppsgräns igen :p. Nåja, nu ska jag lägga på en rem.

Hejsvejs!

Strandad val..

Hoff.. Jag känner mig precis som en strandad val, magen känns ENORM och jag har lust att ta time out från min kropp! December var är du?! Igår fick jag en konstig känsla att vi kommer att få bebisen tidigare än förväntat, men det kanske bara är önsketänkande? Det trodde då i alla fall mamma och faster.. Buhu, jag vill bara sova dessa 10 veckor som är kvar. Jag vill inte vara med nå mer, och jag jag är nog en klenis. Men dessa svettningar, ischias anfallen, foglossningarna, ont i ryggen, ont i fötterna, sammandragningarna, ont i axlarna (pga att brösten har vuxit en hel del) och mycket mycket mer tar verkligen kål på mig! Jag ska aldrig aldrig aldrig mer i hela mitt liv önska mig större tuttar, ALDRIG! Det är bara jobbigt för kroppen..

Visst det ÄR underbart att vara gravid när man tänker att man bär på nånting alldeles speciellt. Men min kropp är alldeles för klen för en graviditet känns det som och därför känns det fan inte underbart nånstans att vara gravid.. Men alla kanske är lika less som jag när slutet sakta men säkert börjar närma sig, vad vet jag? Jag vill då bara ha min bebis nu, få detta överstökat och sen vänta ett par år tills denna någon ska få ett syskon. Nej, ska sluta gnälla nu och lägga mig på soffan och glo tv..

Hejsvejs!

Uppdatering

Nu ids jag uppdatera lite grann, även fast det känns jäkligt jobbigt haha :p. Just nu är huset fullt i folk, Carola och Merawan och deras hund som älskar att bjäbba och skälla (Buddhas syrra), Elina och Emanuel som just nu tjatar när maten är klar vilket är typ strax (stackarna är hungriga efter en hel dags bus), mamma och pappa (pappa vispar plättsmeten med elvisp som lever om) och så Buddha som gnäller ut, Kim och hans polare (Kim ryter att hundarna ska hålla tyst och sluta hoppa). Och här sitter jag, alldeles snurrig av alla ljud. Vars finns det månne öronproppar haha :p? Nej, men det är ju faktiskt frivilligt av mig att vara här. Jag har ju ett eget hem att vara i, men jag ids verkligen inte knalla hem när maten strax är klar. Och när jag hade kommit hem så hade jag blivit rastlös för att det är FÖR tyst där :p.

Så nu ska jag ta nått drickbart, sätta mig vid fläkten och avnjuta en rök och så ska jag ringa och väcka min karl (som har vakat i natt! :@) och be han komma och äta.. Det får bli en bättre uppdatering sen när det är lite lugnare miljö här :p. Ska även lägga in bilder på magen, förrsten är det någon som har haft problem med att publicera inlägg? För mammas inlägg blir inte publicerade, eller är det någon som vet vad det kan bero på? Har det månne nånting med lösenords skyddet att göra?. Åhå, nu kom min karl invandrandes här hos mamma och dom. Grabben kan ju chocka en! Nej, cigg osv var det ju..

Hejsvejs!

Bara för att jag inte ids skriva ett helt inlägg haha :p

PERSONLIGHET JAG ÄR:
Blyg: Njae, inte så värst nå mer.
Smart: Ibland kan jag minsan glänsa till haha ;)! 
Långsam:
Njae, beror på vad det gäller :D
Stressad:
Sometimes..
Tålmodig:
Till en viss gräns!
Positiv:
Ja, för det mesta. Men alla har ju sina dåliga dagar, eller?
Rolig: Hehe ja, fast kanske inte sådär överdivet mycket med dessa jävla gravidhormoner i kroppen :p
Ansvarsfull: Det är jag då i alla fall!

(VÄNSKAP) JAG HAR:

Förlorat en bästa vän: Ja, på sätt och vis..
Sagt att jag älskar en kompis:
Men jaa..
Sovit med en killkompis:
Japp, back in the days!
Sovit med en tjejkompis:
Men hallå? Det är väl klart!
En kompis som vet allt:
Evelina!

(KÄRLEK) JAG HAR:
Blivit sårad: Too many times..
Haft stadigt förhållande: Jag har ju liksom det nu :)
Krossat någons hjärta: Nae, hoppas jag väl inte ;)?
Sagt att jag älskar någon och menat det:
Men självklart!
Sagt att jag älskar någon och ljugit: Nej, sånt gör man inte tycker i alla fall jag!
Varit otrogen:
Nix nox!

FAVORIT:

Låt just nu: Hmm? Jag har knappt lyssnat musik på senaste tiden kom jag just på huhu ;p
Pryl: Snabeldraken och skurkäppen? Haha nej, men mobilen och min dator.
Film: Finns ju hundra bra filmer, men Dirty Dancing är ju alltid bra!
Bok: Kirre och andra boken om Kirre.
Lärare i skolan: Den har jag hoppat av för lääänge länge sen!
Plats: Kiruna på ett sätt, men ändå inte!
Frukt: Kiwi & vindruvor

(ÖVRIGT) JAG HAR:

Sytt: Men jaa..
Opererat mig: Vet inte? Om abort räknas som operation så :p
Cyklat omkull: Japp och en av gångerna bröt jag armen!
Sjungit i duschen: Haha jadå!
Hoppat bungyjump: Nej, aldrig i livet att jag skulle göra det frivilligt!
Fobi för något: Äckliga småkryp!
Sett någon dö: Nej och det vill jag heller aldrig behöva vara med om!
Varit på begravning: Ja, tyvärr..
Sagt att jag hatar någon:
Jajjemen!

LIVET:
Svart eller vitt: Beror på vad jag är mest less på för tillfället haha :p
Rött eller blått:
Hallonrött! :D
Skriva eller tala:
Beror på..
Vatten eller Cola: Beror också på.
Nagelbitare: Nej, inge mer faktiskt!
Mobil eller mp3:
Mobil
Lösgodis eller choklad:
Till och från..
Frukt eller grönsaker:
Grönsaker till maten och frukt efteråt, helst!
Film eller serie:
Film, men Desperata Hemmafruar varje vecka är däremot ett måste!
Festa eller softa:
Softa, men visst är det trevligt att festa då och då. Typ engång i halvåret haha ;)
Sommar eller vinter:
SOMMAR!
Fredag eller lördag:
Bägge, för man vet att bägge dagarna oftast betyder ledighet och sova ut!
Ljus eller lampa:
Lampa, fast på kvällarna är det mysigt med ljus :)
Övervikt eller undernärd:
Heller mullig och gullig än en ben get.. Och då talar jag av egen erfarenhet!
Kärlek eller vänskap:
Jag behöver bägge delarna!
Bio eller hemmakväll:
Bio kan vara mysigt, men hemmakvällar med :)

HAR DU:
Snattat mer än 3 ggr: Vet faktiskt inte?
Tagit pengar av dina föräldrar: Nej, sånt har mamma och pappa alltid haft STENKOLL på!
Gjort illa dig själv med flit för att få ha snygga plåster:
Hahahaha men naaae!
Tyckt att en lärare är het:
Njae, nu blev jag osäker? Har ett svagt minne av nån gympalärare på Högga som många av oss tjejer tyckte såg bra ut. Eller är jag helt ute och cyklar?
Tagit nakenbilder:
Nej nej!
Kysst någon:
Of course!
Skänkt pengar till behövande, hur mkt:
Snåla jag har väl kanske lagt nån krona nån gång i en sån där burk..
Hjälpt någon som har druckit:
Ohja, många gånger!
Koss hörlurar:
Nej.


BRUKAR DU:

Skolka: När jag väl gick skola, så visst förekom väl det också hihi ;)
Kolla på sexprogram, vilka:
Haha, räknas Fråga Olle dokumentären?
Lyssna på samma låt 36645 ggr:
Om jag hittar en riktigt bra låt så, ja :)
Sminka dig mycket:
När jag väl sminkar mig så är det sådär naturligt och lagomt som gäller.
Spela extra hög musik för att störa andra:
Haha, det har väl hänt ;)
Lyssna på hiphop:
Ibland.


VÄLJ:
Dator eller tv: Dator, man kan ju se tv på den med! :D
Kompisar eller flick/pojkvän:
Bägge, men jag kommer ALDRIG mer sätta kärleken före vännerna! Som jag gjorde när jag och Magnus precis hade blivit tillsammans..
Falukorv eller grillkorv:
Falukorv.
Sexnoveller eller porrfilmer:
Ser inget nöje i nått utav dom?

HUR:

Bra är du i skolan på en skala 1-10: Som sagt, jag är en dålig människa som hoppat av skolan för ett x antal år sen..
Flirtar du: Nej nej, sånt är ju överskattat ;)
Många gånger har du färgat håret:
Herregud alldeles för många i alla fall!
Dricker du te (mjölk, socker): Utan mjölk och med socker :)
Länge sover du på natten:
Heeela natten och halva dan :)


VEM:

Av dina föräldrar gillar du mest: Men bägge såklart!
Köper dina underkläder:
Va? Jag själv såklart!
Stör du dig mest på i din omgivning:
Allt för mycket ibland..
Tog på dig sist: GUD! Men Magnus såklart!
Tyckte du synd om senast:
En liten pojke utanför Kims skola här om dan. Stackarn såg alldeles ensam, övergiven och mobbad ut!
Fick du en kram av senast:
Mange Mange liten som trampade i skiten! :)
Är din idol:
Haha, Spice Girls såklart! :)


Det får bli en bättre uppdatering imorron, nu ska jag sova. Elina ville så gärna att jag skulle sova här hos mamma och dom med henne och så blev det. Så nu är det guys night hos oss, vilket betyder att vårat nystädade hem säkert kommer vara stökigt imorron haha :p. Visst märks det att jag litar på min lillebror och Magnus :)?. Hur som haver så lär dessa två huliganer (Elina och Emanuel) vakna tidigt imorron (typ 7) så det är väl lika att man passar på att sova medans dom gör det. Ska skicka iväg min mor från soffan till sängen också, där har ni hon som kan det där med att sova halva natten på soffan och halva i sängen. Ungefär så haha :p. God natt med er!

Hejsvejs!

Tråk..

Snodde en lista av Ronja :)

HAR DU?
Folköl i kylen:
Nej
Något husdjur: Jepp, Ozzy ju :)
Någon favoriträtt: Vet inte, det finns ju en massa gott! Men mammas mos är perfecto och pappas wooker :) 
Någon flick/pojkvän: Pojkvän
Puder på dig: Nix 
Några framtidsplaner: Djaa, en del..
Någon sjukdom: Nej nej :)
Gymkort: Nej, vad ska man med sånt trams till haha? Man kan ju motionera med sina två ben!
Några kärleksproblem: Nej, men visst har man ju sina små tjaffs..
Någon kompis som snarkar: Inte nån av mina kompisar tror jag, men Magnus däremot.. Hojja, säger jag bara!
Någon vän som spelar i ett band: Nix
Några mvg: Höhö i vartenda ämne såklart :D. Haha nej, men ett vg i alla fall!
Någon som förstår dig: Evelina och mamma förstår nog mig allra allra bäst! 
Tuff kompis som kan försvara dig: En hel armé såklart! 
Något beroende: Cigg, Cola, dator och mobil :)
Fikat idag: Yesbox! Nybakta bullar, kärleksmums och morronfika :D
Någon vän som bor i ett annat land : Nix

VEM ?
Avskyr du: Ett par stycken!
Hånar du: Ingen  
Delar du mest minnen med: Hmm? Min familj såklart och sen har man ju massa minnen med kompisar och självklart med Magnus!
Längtar du mest efter: Våran bebis, mina nära och kära i Kiruna (dvs vänner, Lola, Axel osv) och lill gossen (Emil)!
Stör du dig på: Oärlighet, överlägsenhet och massa andra småsaker..
Gosar du med: Magnus? Och Ozzy såklart då :D
Lagar mat: Jag det ska vara lite mer "avancerad" mat, Magnus när det är enkla maträtter :p..
Diskar: Varannan gång jag, varannan gång Magnus..
Tror att den är någon: Inte vet jag?

VILKEN ?
Tidning läser du: Vk & Nsd haha :p. Och vi föräldrar, solo, Vecko Revyn och Frida ibland.
Buss åker du oftast: Linje 1, här hemifrån till stan.
Frisyr har du: Min gamla vanliga?
Dag fyller du år: 13 november
Årstid föredrar du: Vår/Sommar
Stad är du uppväxt i: Kiruna

VAD ?
Gör du nu:
Sitter och lyssnar på Magnus tv-spel, snaaaark..
Gör dig till en bra människa: Att jag är en bra lyssnare!
Gör dig till en dålig människa: Att jag har väldigt dåligt tålamod och temperament! 
Vill du arbeta med: Människor, antingen hjälpa dom eller att man får träffa nya människor varje dag!
Är roligast just nu: Surret från datorn? Typ..
Har du på dig nu: Undisar, långkallingar, mjukisar, linne och munkjacka..
Har du för smink idag: Nada, nothing, zero..
Har du för storlek i skor: 36-38, beroende på vad det är för skor.
Läser du för bok: Ingen just nu, påbörjade däremot "Jag dödade mitt barn" för nån månad sen. Måste bara hitta läslusten igen :p..
Ska du göra nu: Testa om man kan gå in på Farmville igen och sen sova..

Idiot..

Vad gör jag vaken nu, EGENTLIGEN?

Hade ju planer på att gå och lägga mig för 2 timmar sen. Men då fastnade jag framför den här jäkla dumburken och sen fick jag för mig att fota nya bilder på lägenheten så ni får se hur det ser ut nu när det liknar ett hem :p. Först fotade jag den med min mobil ur alla de möjliga olika vinklarna för att jag skulle få med allt och EFTER att jag hade fotat klart och skulle börja lägga in bilderna så kläcker Magnus ur sig att "varför fotar du inte med min telefon?". Gaah! Jag som alltid annars tar hans telefon och fotar när jag vill ha skarpare bilder och nu tänkte jag inte ens på det. Men i alla fall, började fota om hela lägenheten igen och det ser ut som att alla foton är fotade i dagsljus för att han har sådär äckligt bra blixt i sin telefon, det syns knappt på bilderna att jag har ljus tända här hemma haha :p. Hur som haver så lägger jag nog in bilderna imorron, för nu känner jag att det börjar grusa i ögonen. Och jag brukar ju som sagt alltid ha problem med att lägga in bilder här på min blogg, och mitt tålamod är det absolut sämsta när jag är trött. Så gonatt med er!

Hejsvejs!

Dumma dumma..

När jag kom hem från mamma och dom så borrade vi upp ena lackhyllan. Par ska verkligen inte göra sånt tillsammans! Och helst inte jag och Magnus.. Sen blev jag irriterad för att när jag slet bort plasten från den nya lackhyllan så upptäckte jag att Ikea har ändrat lite.. Dom svarta lackhyllorna ser inte så "plastiga" ut längre utan dom ser lite mer träiga ut. Dvs att dom har lite struktur eller vad man kallar det för. Nåja, inte nog med det så är dom heller inte svarta som natten längre utan dom är lite mer åt det svart/jätte mörkbruna hållet. Och det upptäckte jag EFTER att vi hade skruvat upp den ena hyllan (ouppmärksam, jag vet..). Så antingen gör jag så att jag köper en till utav den nya sorten när jag och mamma far upp mot Kiruna (och Ikea hihi) eller så gör jag så att vi smäller upp hyllan på väggen och där får den hänga tills vidare och när det kommer folk hem till oss så släcker jag ner i sovrummet, eventuellt att lite ljus får lysa och så simsalabim så kanske man har lurat ögat lite grann haha :p? Eller om man bara låtsas som ingenting så kanske vårat främmande inte ser nånting haha :D. Nåja, får klura lite grann..

Nåja, klockan var ju efter 21 när vi började borra upp hyllorna så det var nån som knackade i väggen när vi hade borrat upp den ena hyllan. Och jag blev irriterad igen, EFTER klockan 22 ska det vara tyst i ett lägenhetshus. Innan det kan man leva om i princip hur mycket som helst utan att grannarna ska säga ett skit. Det finns faktiskt dom som spelar musik som låter betydligt mycket värre än en borrmaskin. Nåja, det hela slutade i alla fall med en irriterad Emelie, en irriterad Magnus och endast en hylla uppe på väggen. Så då blev jag ännu mer irriterad och bestämde mig för att städa lite till så jag drog fram dammsugaren och började dammsuga hela lägenheten istället, eller njae.. Sovrummet sket jag i eftersom att vi ändå kommer behöva dammsuga där igen imorron när man inte fick hänga upp hyllorna i lugn och ro! Och efter jag hade dammsugat så greppade jag skurkäppen och drog igenom ett varv med den också. Eller efter våran låååånga hall och köket så hade jag sån ischias att jag inte visste vart jag skulle ta vägen så Magnus fick glatt ta och skura i vardagsrummet och efter det så kände jag mig nöjd och belåten och gladare med ett rent och fint hem. Så då kunde jag slappna av och sätta mig ner och känna lugnet en stund :). Så efter jag hade känt lugnet en stund så satte jag och Magnus oss ner i köket med tända ljus för ovanlighetens skull och käkade en macka och drack lite yoggi och nyponsoppa, mysigt som bara den :).

Magnus är trööööööög, han har snöat in på att köpa en tatueringsmaskin! Försöker övertala mig i skrivande stund, glöm det grabben. Det är verkligen en onödig utgift, KARLAR!! Bla bla bla, in genom ena örat och ut genom det andra på mig!

Nu ska jag dricka lite mer yoggi :D

Hejsvejs!

Duktiga jag!

Idag har jag fått mycket gjort, vaknade kring 1 av att mami ringde och sa att om vi har mycket tvätt såhar hon tvättstuga nu och att vi kunde komma och tvätta här om vi ville. Så sagt och gjort, hoppade upp ur sängen och fixade i ordning tvätten och så väckte jag Magnus och bad han hjälpa mig och sen har det varit full action i tvättis till halv 5. Då gick jag och mami hem till oss och så diskade min underbara mamma disken som jag skulle ha diskat för lääääänge länge sen men jag har helt enkelt inte orkat. Men det var guld värt, tack så mycket! Så kom hon på efter hon hade diskat att hon var tvungen att springa till tvättis igen för annars så låser den sig. Här är det elektroniskt system, är man inte i tvättis prick 17.00 när tvätt tiden slutar så kommer man inte in i den efter det. Men den snälla människa som hade tvättis efter oss hade ställt ut tvättsäckarna, tack tack :).

Nåja, så när mamma kutade till tvättis vek jag ihop alla våra kläder som vi bara har slängt ner i spjälsängen. Det är en nackdel med att ha den uppe redan, det blir liksom en jättelik tvättkorg :p. Så sen när jag hade vikt kläderna så fick Magnus hänga in våra tröjor i skrubben och så skrubbade jag inne i toaletten. Förstår verkligen inte hur fan det kan bli så dammigt inne i ett badrum av alla ställen? Så efter jag var klar med det pluggade jag in headsetet i öronen och knatade till Handlar'n och köpte lite grejer till middagen och så gick jag hit till mamma och dom, så gjorde hon mat och så käkade vi och alldeles nyss gick Magnus och Kim och Kim's kompisar till oss. Jag ska väl också ta och pallra mig dit så att vi kan borra upp lite hyllor och grejer på väggarna (Magnus vågar inte göra det själv för om han skulle råka hänga nånting fel så blir jag så sur, det kan ju inte se ut som ett jävla ruttet skithål där hemma hihi) och så ska det dammsugas och skuras. Och så hade jag tänkt torka av fönsterbrädorna..

Nu ska jag surra med Cilla i telefon..

Hejsvejs!

Yo mannen!


Varning för långt inlägg nedan!

Mys :)

Vi har det så mysigt här hemma nu, under våran lilla semester så var vi som sagt på Ikea och jag fick mina efterlängtade doftljus! Skulle ha köpt upp hela lagret istället för 3 ynka förpackningar för en förpackning innehåller 39st ljus och jag har 27st ljuslyktor framme nu och jag måste väl erkänna att ljusen tar slut rätt snabbt om man ska elda på så som jag gör, fast man kan ju göra så att man har några vanliga värmeljus tända och någa doftljus men då luktar det ju inte lika gott :p. Fast jag och mamma ska ju till Kiruna i slutet på månaden och då ska vi ju förbi Kalix hos min farbror och hämta skötbordet och attans vilken osis om vi skulle "rååååka" köra förbi Ikea. "Nej, men ojsan hoppsan hur kan vi ha hamnat på Ikea mamma?! Vi måste visst ha kört sååå feeeel!". Haha, vad störd jag är men man vet ju inte om BILEN skulle dra lite extra mot Haparanda hållet :)! Har förresten invigt våran nygamla popcorn poppare också som vi fick från Anki och Lasse när dom skilde sig, smidigt som bara den! Fast för mig var det väl ingen större nyhet Lola hade/har? en sån när jag bodde hos henne. Men fortfarande så är det rätt smidigt popcornen blir inte brända och man slipper hålla på med spisen och kastruller :)

Nånå.. Tror min lillebror har bosatt sig här hos oss, för ett tag sen satt han och Mange och spelade tv-spel och nu sitter dom och spelar nå jäkla klick spel som dom har hittat på nätet. Det vill säga, spel som Mafia Wars ungefär där man bara ska klicka och råna och härja och ha sig.. Pojkar små, pojkar små!

Mamma, pappa, Pasta och Buddha kom förbi en sväng nyss också. Dom satt här och surrade lite skit och var sociala ett tag och ganska nyss gick dom hem och skulle sova antar jag, mamma verkade inte vara så kry.. Och Kim den tur ungen blev hundfri så imorron ska han sova ut säger han. Hojja, ni ska höra Buddha på morronen när han ska ha mat. Han bokstavligt talat skriker, men det är bra. Då hör man han :)

Glömde förresten tillägga i mitt förra inlägg.. Hur ofta satt man fastbältad i bilen förr i tiden till exempel? Typ aldrig. Vet inte hur många gånger jag och Kim har suttit i bagaget under relativt långa resor speciellt mellan Älvsbyn och Boden. Nu finns det anvisningar hur du ska spänna fast dig när du är gravid, vars bältet ska gå, hur mycket kläder du ska ha på dig "innanför" bältet och sen finns det otaliga bilbarnstolar och vanliga förar och passagerar stolar med diverse inbyggda krockgrejer och fan och hans moster. Bara en sån enkel sak är idag värsta grejen och ha då i åtanke att dom har SÄNKT hastigheten på många av sveriges vägar från till exempel 110 ner till 90. Och jag tror att alla dessa airbags och inbyggda whiplashskydd gör mer skada än nytta i slutändan!

Så det finns många grejer som ska vara så livsfarliga för ens foster, men visst tänker jag ju också på vissa grejer som man inte bör göra under en graviditet. Men jag tänker långt ifrån på allt som man inte ska göra under en graviditet, för då kan man ta mig tusan inte leva normalt.. Barnmorskan sa att det man läser på internet om hur barnen växer i magen ska man också ta med en väldigt stor nypa salt. För nu för tiden finns det så mycket skit som står på nätet som inte stämmer. Och så sa hon att om vi funderar på nånting eller känner oss oroliga över nånting så ska vi ringa MVC och råd fråga och INTE börja söka upp egna svar på nätet och bli oroliga kanske helt i onödan och så har hon sagt att så länge jag själv mår bra i det jag gör (dvs äter, dricker, rör på mig osv osv) så ska jag inte alls jaga upp mig i onödan.. Och dom första 20 veckorna har jag mått SKIT, då när jag stoppade en cigg i käften så spydde jag i princip på engång och det resulterade ju i att jag rökte vääääldans vääääldans lite. Men det var inte BARA när jag rökte utan jag kunde knappt äta gröt eller överhuvudtaget på morronen, mat med för mycket smak och lukt fick mig att kräkas. Jag kunde i stort sätt inte äta ordentligt på 20 veckor. Men jag har försökt tvinga i mig maten så att bebis skulle få i sig det den behövde, dock hade jag inte behövt oroa mig över det för att bebisen har ändå "reserver" som den tar ifrån om det verkligen skulle krisa sig. Men så illa har det nog aldrig varit! Och jaa, det finns så mycket mer att skriva om min graviditet så herregud..

Och helt allvarligt så mår nog inte våran lilla krabat så dåligt i min mage, för den lever om i princip 24 timmar och dygnet. Och då snackar vi inte en rörelse nån gång då och då utan i stort sätt hela tiden. Nu till exempel har den snurrat runt och haft sig där inne oavbrutet i en timme säkert. Och nog finns det säkert fler som tycker att jag gör fel och resonerar konstigt, fine tyck det då. Men jag har läst på (böcker och faktagrejer som BM har proppat på en), pratat med barnmorskan hit och dit och allt möjligt så jag känner mig faktiskt jätte trygg! Sen så ser mina blod/pissprover så himla fina ut, lill vännens hjärtat låter helt perfekt säger BM och på ultraljudet tyckte hon som gjorde undersökningen att hjäta, lungor och allt det där såg så himla fina ut! Den har 10 tår och 10 fingrar, en hel ryggrad och jaa allting ser perfekt ut! Det enda som ser lite sämre ut är MITT järnvärde och blodtryck, men i princip 8/10 har dessa värden dåliga när dom väntar barn. Men så är det, barnet tar vad den behöver och sen får vi det som blir över! :)Nej, nu ska jag gå ut och röka och sen efter det ska jag dejta mr.kudde :)

Hejsvejs!

Häxjakt

Lilla Malin..

Nog vet jag riskerna med att röka under graviditeten, men förr i tiden till exempel så fanns det inget som hette att "man ska ABSOLUT INTE röka under graviditeten". Och se, generationerna före oss verkar vara friska och krya. Sen ska man ta det som står på nätet med en liten nypa salt, det säger till och med barnmorskan. Barnmorskan säger också att "så länge man kan dra ner på rökningen under graviditeten, så är det bra. Man kan eller har heller inte kunnat BEVISA att ett barn någonsin har dött på grund av att folk har rökt under en graviditet". Där emot så är det rätt vanligt att om man röker under graviditeten så KAN barnet bli mindre eller så kan det komma för tidigt. Det är ungefär det som OFTAST händer när folk har rökt under sin graviditet. Och det är vad min barnmorska här i Umeå säger. Och sen är det ju inte så att jag röker ett paket cigaretter om dan, hade jag gjort det hade jag förstått att folk hade blivit oroliga. Men jag brukar hålla mig till ungefär 5 cigg om dan. Visst har det väl blivit mer och även mindre nån gång ibland. Och sen så är det ju faktiskt så att nu för tiden så kan vissa barnmorskor rekommendera att ett glas vin om dagen inte är farligt för ens kommande barn. Och om dom anser att ett glas vin dagligen MED alkohol inte är skadligt så är det heller inte farligt med nån cigg om dan!

Det anses även farligt för barnet att dricka exempelvis mer än 3 koppar kaffe/thé/Coca-Cola om dan á 1,5dl. Man ska heller inte äta bananer, gravad lax, insjöfisk (abborre, lax, röding osv), choklad, mögelostar, opastöriserad ost, renkött, strips eller liknande som råkat bli lite brända, kina mat och jaa listan kan göras oändligt lång.

Man ska heller inte bära tungt (dvs mer än 5 kilo och du måste ha vikten fördelad i bägge händerna), ha armarna ovanför huvudet (hur ska jag då till exempel kunnat sträcka på mig på morronen), gå i för rask takt, VAGGA fram som en jävla anka när jag går, bada utomhus, sola, basta, och där kan listan också göras låååååång!

Och ska man följa allt som man inte ska äta eller göra under en graviditet så ska man i princip ligga på soffan och rulla tummarna och stirra upp i taket och äta hårdbröd och dricka vatten!

Hejsvejs!

RSS 2.0