Memories..

Kan inte sluta tänka på Anneli och hennes anhöriga, det svider i hjärtat att en sån ung människa väljer att avsluta sitt liv. Alla som man pratar med frågar "varför?"..

Visst att det blev som det blev när Mange & hon hade sin lilla fling. MEN jag har aldrig varit särskilt arg på henne, jag resonerade mer som så att det var han som gjorde ett val. Och jag ska inte sticka under stolen med att hon inte varit min stora favorit sen dess. Men nu när hon är borta och valde att avsluta sitt liv på detta sätt så kan jag inte låta bli att tänka på alla minnen som jag har med henne. För er som inte vet så är min gudmors son första kusin med Anneli. Jag & Anneli har varit i deras stuga i utsikten på sommarlovet och härjat, vi bodde i princip hos Lola & Lasse på sommarlovs helgerna när dom flyttade till Laxforsen och vi fick den stora äran att stå brudtärnor på deras bröllop.

Kommer så väl ihåg den dagen när Lola och Lasse skulle gifta sig. Vi 7 och 8 år gammla hade likadana ljusblåa klänningar med små broderade blommor på, vita "klackeskor" som man sa då, vi fick dagen till ära lite smink på oss och lite parfym, vi fick håret fixat och dessutom med hårspray i :), och sen som pricken över i:et fick vi jättesöta blomkransar med små blåa och vita blommor i. Sen fick vi åka till fotografen och fota oss och jag kommer ihåg att Lola och Lasse hade ett jäkla sjå med att få oss att stå, sitta och ligga på ett visst sätt. Sen fick vi åka ner till Jukkas kyrkan och lika fnittriga bägge två tågade vi in i kyrkan och stod sen där framme hela vigseln och sen när den var över så tågade vi ut och folket kastade ris och jag kommer ihåg att vi bägge två tyckte att det var väldigt besvärligt med en massa ris i hårbotten :p. Sen var det dags för middag på förmansklubben och sen fick vi följa med några vuxna ner till Laxforsen på bus och smula ner deras säng med hårdbröd och klantig som jag var så glömde jag min blomkrans där! Så när vi kom tillbaka var det dags att fota bilder utomhus och Lola undrade vars jag hade lagt blomkransen och jag kunde ju inte säga vars så både jag och Anneli fnittrade lite och sa att det kommer dom nog att märka sen :p.

Sen finns det en massa mer minnen från Laxforsen och utsikten. Minnen jag jag trodde att jag glömt bort, men tydligen så fanns dom långt där inne.. Men jag hoppas att hon funnit ro där hon är nu. Och att hennes nära och kära en dag kanske får veta varför det blev som det blev.

Sov i ro ♥

Bättre sent än aldrig ;)

Jag och mitt imorron..

Jaja, under veckan har det inte hänt allt för mycket. Förutom att julen hunnit passera smärtfritt. Jag fick 1000:- av mamma och pappa och nit lotter :p. Mange fick också lotter utav dom och av mig fick han Jay Smiths skiva, Matti fick ett sånt där paket med en Axe duschkräm av oss och parfym, Kim fick en tröja av oss, mamma fick en is skrapa som är som en vante med en bild på en drömbubbla som det är en solstol och vit strand på och så står det summerday på den (svårt att förklara). Kunde fasiken inte låta bli att vara liiiiite "jävlig" hehe :p. Och pappa fick glöggmuggar. Trodde hans hade gått sönder, men det var kärlet som man värmer glöggen i som var sönder. Så det var ju ett mindre misslyckande :p. Jaja, han får det nästa år istället hehe :p. Och Tilda då.. Hon fick en trehjulig eldriven motorcykel från Biltema av mamma, pappa och Kim, leksaker av oss, en laban dagsi ryggsäck och en massa kläder. Julen var helt okej förutom att gravade laxen fattades på julbordet! Det bästa av allt ju :p..

Nåja, annars så har inget utav värde hänt. Och idag är det nattjobb som står på schemat igen, 3 dagar på raken. Hoff.. dom där 3 och 4 dagars nätterna är så jävla dryga. Har inte så mycket mer på hjärtat. Känns som att det bara är en massa problem just nu med allt!Pigan som har blivit så duktig på att gå själv ute :). Där är hon överlycklig och springer typ fram och viftar på armarna hehe :p. Där har hon förresten på sig sin nya jacka & täckisar som hon fick i julklapp :)

Utvecklings uppdatering 1 år

Som vanligt så är jag värdelös på att uppdatera här. Men jag finner faktiskt vare sig tid eller ork till att göra det och dessutom så sitter jag knappt framför en dator nå mer..

Hur som haver så har mycket hunnit hända sen sist..

Magnus var och jobbade stopp i Gällivare och Onsdagen när han var där tog pigan sitt allra första steg och sen har hon succesvit under cirka 1 månads tid utvecklat det till fler steg och nu går hon som aldrig förr, bara den senaste veckan har hon blivit hur duktig som helst. Hon böjer sig ner och plockar upp föremål från golvet och rätar upp sig igen och knatar iväg. Påminn mig att anteckna detta i hennes först året bok, samt vilken följd hennes tänder kommit i :p.

Hon babblar så det står det härliga till. Äntligen har hon börjat säga mamma! Eller ibland kommer det ett "mamamama" och det verkar som att hon förstår att det är jag :). Pappa, titta, tutte, där har hon sagt läääänge. Ungefär sen början, mitten av September. Hon säger däremot  "a de dä" = vad är det där?, "titta häää", "titta dää", "se häää", "ätaätaäta" så viskar hon lite grann när hon säger det haha, " se dää", "tatte" = vatten och ibaldn har jag hört nått vovve liknande ord. Men här om dagen när jag hade duschat med henne hos mamma och dom så satt jag med henne i famnen på toastolen och höll på att torka henne så pekade hon mot tandborstarna och sa "ta ta", så svarade jag att men här har du ingen tandborste. Så blev hon svinsur och örfilade mig ett par gånger och blev förbannad (typ), sa åt henne på skarpen att "så där får man inte göra!! Mamma får ju ont!" fast ändå med en "snäll" röst. Så då gav hon mig en kram och strök mig på kinden. Lill hjärtat hehe :).

Hon avgudar sitt rum! Har hon varit borta från det en stund så blir hon överlycklig redan när man står utanför ytterdörren och typ dansar i famnen och försöker åla sig ner från famnen, så får man klä av henne i 190 och sen går hon in på sitt rum och leker mer sina leksaker och visar stolt upp dom för oss och lämnar dom sen på köksgolvet haha :p. På tal om leksaker.. Hon har även börjat stapla saker på varandra, eller lägga mindre saker i större skålar och hon ger sig tusan inte förens hon har fått in eller på grejen dit hon vill ha den. Hon har en sån där boll som man ska sätta klossar i som är olika former, så tar hon en kloss så snurrar man fram rätta hålet åt henne och så stoppar hon in den i bollen så gott hon kan eller så får man hjälpa henne lite på traven :). Tog fram dockvagnen åt henne som hon fick ärva av sin minsta faster och den var väl kul, synd bara att hela vagnen är som ett rackel. Så i julklapp ska hon få en ny utav oss för hon tycker verkligen om att få köra runt på sin egen lilla docka :). Och hon visar stolt upp att dockan ligger i vagnen så fort hon får tillfälle till det. Då går hon fram till vagnen och pekar på dockan och säger nöja "Titta däääär" med en lagomt nöjd röst, så sött hehe :).

Hon leker även tittut med en, allt hon kan sätta framför ansiktet sätter hon framför ansiktet. Och hon blir jätte nöjd när hon får känna sig extra fin. Lindade min pashmina, palestina sjal (eller vad tusan det nu heter) runt halsen på henne och då blev hon sådär lagomt nöjd och satte händerna försiktigt försiktigt på den och gav ett nöjt leende tillbaka :). Hon älskar att titta på barnprogram & barnfilmer och hon äääälskar hundar, varje gång hon ser en hund så blir hon jätteglad :). Hon dansar så fort man slår på Mohombi - Bumpy Ride, pappa påstår att jag hjärntvättat henne men han bara svammlar haha ;). Och hon älskar barn i typ 2-3 åldern, hon kan inte sluta skratta när hon ser ett barn hehe :p. Hon älskar att vara ute och att följa med till stallet och kolla på hästarna är också en favorit, hon är grymt imponerad utav dom och hon verkar då inte ha nån allergi mot dom heller :). Hon avgudar sin mommo, moffa och mobbo. Stina är också en rolig prick tycker hon nog för dom går ihop som handen i handsken. Och Marie är nog också rätt rolig fast hon är lite lugnare än Stina ;p

Den extrema mammigheten verkar i alla fall ha gått över, nu kan jag i alla fall gå på toa utan att hon sitter eller står utanför dörren och bankar och "skriker" :p. Vi har fått börja med nya rutiner igen för att jag förra veckan höll på att slita av mig håret när hon var vaken till seeeeent på kvällen, senaste kvällen 02. Nog för att hon verkade ha lite ont i magen också men ändå.. så nu har vi kört med dom nya rutinerna i 3 dagar och idag är 3:dje dagen som hon somnar 20.30 eller nån minut senare. Kanske inte är så kul alla gånger att behöva måsta följa "mallen" men å andra sidan sett så finns det inga ursäkter till att inte göra det för man kan alltid på ett eller annat sätt ge henne mat, byta blöja eller låta henne vila. Hellre att jag har det så än att vi ska behöva söva henne i flera flera flera timmar.

Jaja, där var en liten update. Har sagt det förr, men eventuellt att det kommer upp bilder imorron för att jag måste tömma kameran och bägges mobiler och skicka in på framkallning :)

Puss & Hej!

Oj!

Det var ett tag sen jag skrev här, men jag har knappt tillgång till en dator så..

Nåja, allt för mycket har väl inte hunnit hända mer än att jag och pigan har hunnit vara upp till Kiruna i 1 vecka. Som vanligt så springer man som en skållad råtta mellan alla. Så mycket som jag promenerade förra veckan har jag nog aldrig gjort. Och pigan har nog aldrig använt sin vagn så flitigt :p. Kom i alla fall hem i Fredags och jobbade i lördags och skulle ha jobbat igår med men pigan ramlade och slog sig mot en stol så att hela ögonlocket svällde upp och så kom det nån droppe näsblod. Fyfan, vad hemskt det såg ut och fyfan vad jag grät! Tack och lov så såg det bättre ut idag och jag hoppas att det läker ihop snabbt så att vi hinner fota julkorten utan en blåklocka kring ögat :)

Känner mig lite sugen på att göra den där listan som alla pratar om men jag ska hålla mig. Jag är ändå så oflitig med denna blogg hehe :p. Nej, ska titta på julkalendern på svt play eller först ska jag ge nattinsulin. Alla säger att den är jättebra och jag skäms nästan och säga att jag som småbarns morsa jag inte har tittat på den i år :p

Hejsvejs!
RSS 2.0