En till ;)

Bara för att min karl är svintråkig och spelar nhl så slänger väl jag in en till lista :p.


Vad heter ditt barn?
Tilda Elsie Johansson

När var du beräknad att föda?
19 december 2009 (på fammos födelsedag)

Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?
Nix, den 14 december 2009.

Hur stor var barnet vid födseln?
2845 gram & 46 cm ren och skär kärlek ♥

Hur lång tid tog förlossningen?
Som sagt, från det att dom tog hål på hinnorna till det att hon var ute 7 timmar och 13 minuter :)

Tog du någon smärtlindring?
Lustgas & sterila kvaddlar i ljumskarna och ryggslutet.

Är du tillsammans med barnets pappa?
Japp och förlovad :)

Tog ni reda på könet?
Nix. Magnus vela göra det men jag sa nej på engång, nån spänning i det hela måste man ju ha :)

Om nej, vad trodde ni att barnet var för kön?
Jag velade lite grann hela tiden (men ville innerst inne ha en tjej) och Magnus trodde stenhårt på kille från början. Från hans sida var det totalt omöjligt att det skulle vara en tjej :p

Hur lång tid tog det för er att bli gravida?
Det var ingenting som planerades utan det bara blev. Men från allra första stund så funderade vi inte ens på abort, en halv sekund efter Magnus fått veta det så började han ringa upp all släkt och alla vänner :)

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta?
Njae, vi hade väl namnförslag. Några trodde att dessa FÖRSLAG var hugget i sten, så irro.. Man ser ju när bebisen kommer ut vad det är för en :). Nog för att det tog sisådär 2 veckor att bestämma namn :p.

Hade du en svår graviditet:
Dom första 24 veckorna var jobbiga när jag mådde illa hela tiden, eller det var ju bra så länge jag tog Postafen. Även fast apoteket sa att det inte var nån fara att ta dom så ville jag ändå inte "missbruka dom", tog knappt Alvedon under gravditeten. Så jag tog dom när det var som värst och sen tyckte jag att det var så jobbigt att man blev så trött utav dom :p. Andra halvan av graviditeten gick väl att stå ut med :). Men den som säger att det är underbart att vara gravid ljuger :p. Men å andra sidan sett visste jag ju att till slut skulle jag få våran efterlängde bebis :)

Kan du tänka dig att skaffa fler barn?
Tänka mig? Det är en självklarhet att vi ska ha minst 1 till :)

Har du fått några bristningar?
Som sagt, några små få hudfärgade på brösten men det kan jag leva med :)

Var du nervös inför förlossningen?
Jag var livrädd! Men sen när det väl satte igång så fanns det ju liksom inte återvändo och det var ju inte alls så hemskt som jag hade förväntat mig att det skulle vara :)

Hade du några cravings?
Fifty-Fifty klubbor, Caprisonne (apelsinjuice i små förpackningar), köttsoppa och där i början när jag inte visste att jag var på tjocken så hade jag dille på ostbågar. Minst en påse varje kväll haha :p

Hur reagerade du/ni när du plussade?
Fick ju reda på det via vaginalt ultraljud och jag blev lite förvånad och sen när jag kom hem och berättade det åt Magnus så tog han det som sagt med ro och började ringa runt till all släkt och de.

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid?
11 veckor plus 2-4 dagar nått sånt :p

Hur mycket gick du upp i vikt?
lite drygt 10 kg.

Hur länge ammade du?
Jag hel ammade tills hon var 2 månader och sen började vi med ersättning till kvällen och eventuellt nångång under dagen och sen blev det succesivt mindre bröstmjölk och vid 4,5-5 månaders ålder så la jag av helt.

Vem är barnet mest lik?
Alla säger att hon är jättelik Magnus, men samtidigt säger mamma och alla att hon är jättelik mig både til sättet och utseendet när jag var i samma ålder :)

Vad är det bästa med att ha barn?
Ord kan verkligen inte förklara vad dom är det bästa med att ha barn!

Vad är det sämsta med att ha barn?
Det finns inget som är sämst med att ha barn, jag älskar att se och vara med Tilda varje dag bara av att se på henne så smälter jag. Får nästan dåligt samvete av att skriva nått som vore sämst, tänk dom stackarna som inte kan få barn :(. Men man har ju sig själv att skylla att man får sova mindre (man väljer ju sina egna tider, men jag hade velat somna och sen vakna av mig själv bara en enda dag :)). Och ibland önskar man att man vore miljonär! Men det är ju ingenting som hänger på barnen :p

Är ditt barn döpt?
Japp, 5 juni 2010 :)

Hur gammal är barnet nu?
7 månader, 2 veckor och 2 dagar ♥

By the way!

Alldeles nyss när jag bytte blöja så satte sig pigan upp alldeles själv utan hjälp i sängen :D. Nog för att man kan stötta sig på ett annat sätt i sängen. Men ÄNDÅ! Här i förra veckan satte hon sig upp från halvliggande ställning. Men aldrig att hon har satt sig upp helt från liggande ställning. Får se om hon gör det fler gånger till veckan? Hoppas det för hennes egen skullm som sagt. Ni ska se hur hon kämpar sig alldeles röd i ansiktet hehe :p.

Nej, glass var det!

Dumt!

Promenerade till Ica fram och åter och givetvis somnade ju pigan i sin vagn! Så hon sov väl kanske en 20 minuter?
Hon är ju inte direkt trött just nu, eller hon ligger i sin säng men hon ger ifrån sig lite jämmer då och då :p.

Jag har just sett på Livet på BB, ganska underhållande serie :). Men jag tycker att i utlandet så verkar dom sätta in smärtstillande så fort? Och att allting annat också sker så fort :p. Nå jag vet inte, har alltid funderat över det när jag har suttit och glott på sånna där föda barn serier. Dom skrämde upp mig nå fruktansvärt innan jag skulle föda och det var ju inte ens nästan så i verkligheten. Men alla är väl olika antar jag..

Nej, ska lägga mig i sängen och käka glass och glo nån film. Beach 10, vad är det? :)

Puss & Hej!

Uppe med tuppen!

Nästan i alla fall..

Höll på att få en chock imorse när pigan vaknade och jag insåg att klockan var 7.44! Rutinerna har ju som sagt funkat bra men hon har vaknat allt mellan 3-5 varje natt och velat komma till våran säng. Eller rättare sagt, jag har varit för trött för att orka söva henne igen så då har hon fått komma till våran säng :p. Så ja, i natt har hon sovit hela natten i egen säng! Och jag känner mig utvilad (någorlunda i alla fall) som inte har behövt sova med våran lilla propeller ;p. Nog är det mysigt att ha henne i sängen, men kroppen är däremot mörbultad efter att ha haft henne en natt i sängen. Man kan vakna lite då och då av att man får en höger lite här och där. Vi klev i alla fall upp när hon vaknade så gav jag henne gröt och sen la vi oss i våran säng och tänkte busa men vi bägge två somnade om igen och sov till 10.30! Så då klev vi upp igen så fick hon springa omkring i sin gåstol lite grann medans jag fixade med lite annat och sen käkade vi lunch och så kom mamma förbi med telefonladdaren åt mig och så surrade vi lite grann och sen gick hon hem och så somnade pigan i vagnen så passade jag på att ta en dusch. Så nu har jag alldeles precis kommit ut från duschen och nu måste jag pallra mig ut med Ozzy. Känns som att hjärnan är utvilad men inte kroppen :/.. Ibland önskar man att man inte hade nån hund och jag kan då säga som så att efter Ozzy blir det inga fler husdjur på ett bra tag!

Ne hojja, blir bara ännu segare av att sitta och dra ut på det hela så ska hoppa i dojjorna nu och gå ut med byrackan och samtidigt ska jag knata ner till Handlar'n och köpa cigg och senare måste vi ta en promenad till Ica och köpa gröt. Nån som känner sig manad att betala mitt körkort? :)Så kan det gå när man morronmyser och stoppar in tutten själv i munnen hihi ♥

Puss & Hej

Trött mamma..

Jag är så jäla trött hela tiden, måste vara nån vitaminrist eller nått. Å andra sidan sett så är det ju inte heller helt omöjligt att jag går och lägger mig för sent. Men det spelar liksom ingen roll om jag lägger mig tidigt eller sent. Jag är ändå svin trött när jag vaknar och hela dan.. Kanske borde börja med "Mitt val kvinna" igen? Dom belv man jäkla pigg utav och så kostar dom inte skjortan.

Pigan kämper febrilt för att ta sig framåt i kryp position, hon har inga som helst problem att ställa sig i den men sen när hon ska ta sig framåt så faller hon ihop. Pladask! Hon förstår att benen ska röra sig och likaså armarna, men sen att komponera ihop det rätt går inte riktigt ihop :p. Hon testar att stå och gunga på alla fyra och blir lika sur varje gång när hon upptäcker att det inte händer nått. Hon försöker sätta sig upp, som hon kämpar! Det går framåt för varje dag som går men för henne ska det hända NU eller helst igår! Hon kan i alla fall åla sig framåt och bakåt i sakta mak men det går för sakta för hennes del. Gåstolen trivs hon i, där går det undan hehe :p.

Nej, nu är hon så jäkla tjurig. Ska ta upp henne och ge lite mellis och efter det knata till Handlar'n och skicka iväg ett usb minne och ett minneskort till Therese..Fick med dom 2 små risgrynen på kortet ♥

God natt!


Nu har ni fått ett gäng nya bilder all släkt och alla vänner där uppe i Kiruna och övriga Norrbotten :). Har en massa mer bilder men nu orkar jag verkligen inte lägga in mer. Fan, blogg.se borde ha så att man kan lägga upp flera bilder på en och samma gång! Det tar ju sån tid när man måste sitta och lägga in dom en och en..

Nåja, nu ska jag gå och joina mina två hjärtan i sovrummet.

God natt med er!

Lite mer färskingar från Juni & Juli

Line fixar frillan på Tilda haha :pFörsta gången på stranden som hennes mamma inte fick följa med på, morr..Röjer i gåstolen :)Mini Tyke haha :pSå kan det gå när mobbo & mamma är i farten ;)I love You ♥Glader ♥


Haha "mhmmm" ♥Så kan det gå när mobbo & pappa är i farten (med mobbos luftpistol som var oladdad! :p)Inte nog med det så satte dom en gnuggis på henne, tydligen var hon en ganster :pEn Tilda i ett soligt festival Kiruna!

Färskingar från Juni & Juli

Magnus kämpar med näbbar och klor för att göra henne till en motor tjej haha :pPigan med en stolt farbror och gudfar :)Pigan med sin farfar :)Pigan med sin gammelfarbror (från pappas sida) :)Bus med pappa ♥En suddig dagens outfit (från förra veckan) till dig Johanna ;)Past out!Lek tajm!Vatten och lite tv paus :)Hehe sötnos ♥Kikar lite barnprogram och försöker få av sig blöjan, skitkul ju!Svammelfia ♥

Färskingar från Maj & Juni

Den berömda "läppen" :)Svin lycklig, inne på Godis Gruvan :)Polarna i Lines lektält :)Tilda och Therese (äldsta fastern) :)Fullt påpälsad i varmar Kiruna ;)Inandas adrenalin på akuten i Kiruna.Busar med pappa sin :)Fikar på Café Oskar :)Tilda & pappsen ny bastade ♥Första bastun :)Ny bastad och påklädd :)Tar en femma på gammelmommos (från mammas sida) soffa :)Redo för sin första båtfärd :)Pigan med sin gammelfammo (från pappas sida) :)Tokunge ♥

Det gav resultat!

Ni vet rutinerna som jag snackade om att börja med? Dom gav resultat! Det tog sin lilla tid, men nu så..

Pigan fick ju sitt lilla matschema:
09.00: Frukost (Gröt gjord på 2dl vatten och typ 1-1,5dl pulver)
12.00: Lunch (En hel burk mat plus lite fruktpuré efteråt)
14.00: Mellis (Eventuellt nån majskrok eller nått lättare)
16.30: Middag (Samma som lunch, fast olika rätter såklart :p)
19.00: Mellis (samma som tidigare)
21.00: God natt mål (God natt välling, 220ml)

Men vi fick ju justera målen lite grann för att det förmodligen blev för mycket för henne för att hon inte signalerade att hon belv hungrig till oss. Så nu äter hon gröt på 1,5dl vatten, en halv burk mat och lite drygt en halv burk efterrätt till både lunch och middag och sen vill hon ha mellanmål vid 14 och 19 och så får hon sin god natt välling 21.00 och somnar när hon äter den. Så efter det är det bara att lägga henne i hennes säng. Utan skrik och gråt! Vet ni hur skönt det känns för oss och säkert för henne också? Och hon signalerar när hon börjar bli hungrig, wiho!

Det är skönt med rutiner och speciellt när man känner att dom fungerar! Det är skönt att få ha sin lilla egentid på kvällen, få surfa omkring eller bara titta tv och ligga och mysa :). Nog för att mys med henne slår allting, men iböand kan väl Magnus få sin beskärda del också hehe :p. Nej, nu ska jag gå och beställa linser och röka och efter det äta glass och sen borsta gaddarna och efter det är det hopp i säng som gäller! tydligen hade dom lovat 24-25 grader imorron. Hoppas att det stämmer för jag har verkligen inte hunnit få nå färg alls den här sommaren och det stressar mig lite grann :p. Nog för att jag får kämpa som en idiot för att få färg men i alla fall. Sol är härligt!

Puss & Hej

Graviditets Lista..

Jag har gjort en liknande lista förut, men det är ju alltid ett tidsfördriv haha :p


När fick du reda på att du var gravid?
2 juni 2009 
Blev det en chock? Njae, lite grann :p. Där emot hade det varit väldigt struligt mellan mig och Magnus så tankarna började spinna iväg åt det hållet..
Hur gammal var du? 18 (fyllde 19 i november)
Hade du mycket halsbränna? Njae.. Inte överdrivet, nån gång ibland och lite beroende på vad jag åt.
Spydde du mycket? Ohja! "Endast" till vecka 24 ungefär. Fram till dess fick jag inte behålla nån mat i princip. Det finns nog en orsak till varför jag gick upp endast 10kg ungefär :p.
Var det någon favoriträtt som ändrades? Jepp, jag kunde knappt äta (eller känna lukt utan att bli illamåeende) av pizza och hamburgare. Och sen blev jag anti mot Cola! Och typ allting som var sött tills illamåeendet hade gett med sig ungefär..
Hade du mycket foglossning? Nån enstaka gång om jag minns rätt? Där emot hade jag ischias så det stod det härliga till..
Hade du sammandragningar? Från slutet på november fram till det att hon föddes den 14:e december.
Ditt sf mått som störst? Kan det ha varit 33-34cm kanske? Jag och siffror.. 
Har du fått bristningar? Inte en endaste! Där vars jag hade piercingen i naveln blev det lite rött men inte mer än så :p. Och sen när mjölken rann till när jag gick från stor c-kupa till e-kupa över en natt så fick jag lite små hudfärgade strimmor på brösten. Men det är ju ganska förståeligt med tanke på hur snabbt huden fick tänjas ut :p!
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Flicka, men sen blev jag osäker när typ alla i min närhet förutom mamma och några få till också trodde på pojke. Så ibland fick jag en känsla av att det var en pojke :p. Men hon fick heta "den" i magen haha :p
Vad hoppades du på? Att bebisen kom ut välbehållen med 10 fingrar och 10 tår :). Och i mitt innersta hoppades jag väl lite grann på en flicka eftersom att jag själv är så tjej tjejig, men givetvis hade det ju inte gjort nått om det var en pojke som kikade ut :).
Hade du mycket vätska i kroppen? Inte mycket. Mamma sa att där på slut tampen så var jag lite pluffsig i ansiktet, men annars var det då inget som jag märkte av :p.
Hur mycket gick du upp i vikt? 10kg ungefär.
Hur ser du på graviditeten idag? Jag saknar den, det var som så mysigt. Men självklart är det ju obeskrivligt mycket bättre att ha henne här utanför :)
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Jag vet inte. Tänkte faktiskt inte på den så mycket, mer än att jag var livrädd där ett tag.. Och att jag absolut inte ville ha ryggmärgsbedövning! Men annars så tänkte jag att jag tar den som den kommer :) 
Gick du över tiden? Nix. Dom satte igång mig 5 dagar tidigare för att jag var så slut, fick inte sova nånting knappt osv.
Födde du för tidigt? Men daah, jaa haha :p.
När började din förlossning? Dom tog hål på hinnorna 10.20 och vid 14 tiden började dom där jävulska värkarna komma.
Hur lång tid tog det? 10.20-17.33, 7 timmar och 13 minuter för att vara exakt ;) .
Hur mycket var du öppen när ni kom in? Allra första gången vi åkte in var i slutet på November och då var jag öppen 1,5-3cm nått sånt? Då hade tydligen min latensfas börjat som tog slut på mig helt och hållet i princip, det tar på en mer än man tror att gå med sammandragningar typ jämt..
Vad tyckte du var jobbigast? Att krysta ut henne var verkligen ingenting jämfört med dom hemska värkarna. Så lätt, värkarna!
Var du rädd för något? Jag var rädd för hela förlossningen, jag hade helt seriöst förberett mig på att dö haha :p. 
Grät du? Japp, när jag började förlora tron på mig själv. Satt där i sängen och snyftade att jag är så jävla töntig och bla bla bla haha :p.
Skrek du? Ja, fast sen sa dom åt mig att hålla inne "skrik energin" och ta den till att pressa ut henne istället. Men jäklar vilket mans skrik man had enär man väl skrek, snacka om att ta i för kung och fosterland haha :D 
Tog du nått smärtstillande? Lustgas & Sterila kvaddlar.
Blev du sydd? Jopp, 6 stygn. Fick bara några små sprickor men dom ville ändå göra det ordentligt :).
Dragen med sugklocka? Nix.
Hur många var inne i förlossningsrummet? Jag, Magnus och mamma och efter ett tag kom pappa för att Magnus ville ha ytterligare stöd. Stackarn ;). Och sen var det 1 barnmorska och 1 barnmorske studerande och sen hur många sköterskor och sånt som var in dit har jag absolut ingen koll på!
Hade du någon nära med dig? Mamma var nog den som pushade mig mest och sen satt pappa och Magnus på sidan om som moraliska stöd. Hjälpte med lustgasen och sånna där "småsaker" :)
Hur stor var bebisen? 2845 gram och 46 centimeter kort och cirka 34 i huvudomfång :)
Blev det en pojke eller flicka? Flicka.
Vad fick den heta? Tilda Elsie Johansson
Hur ser du på förlossningen idag? En häftig upplevelse som både var det värsta och det absolut bästa i hela mitt liv. Och det ska absolut göras om!
Var allting värt det? Vad är det för en fråga? Självklart till miljoners triljaders oändlighets procenter :pHerregud! 
Blev en gammal bild, sitter på jobbet :p. Men jag kan inte fatta att hon har varit sådär liten, mammas lilla groda ♥

Det kliade i fingrarna..


Läste på nån blogg igår att H&M hade fått in jättemycket fint i till sin höstkollektion och givetvis så kunde ju inte jag låta bli att kika in på deras sida. Givetvis finns det ju huuur mycket fint som helst och det underliga är att vi har flera H&M här i Umeå men jag hittar typ aldrig nånting där åt mig själv! Nåja, skulle ändå beställa ett nytt duschdraperi därifrån så då passade jag på att kolla in rea sidan och lite icke rea grejer hehe :p. I augusti kommer lite fint hem till oss (när jag får en dunder lön haha), jag unnar mig själv något för engång skull! I Kiruna unnade jag mig också ett par tunikor och nått par leggings och innan vi åkte dit köpte jag några nya munkjackor från Carlings åt mig själv så nu fattas bara ett par nya jeans och lite nya undisar och sen är min garderob komplett igen :p. Men jag ska väl inte sticka under stolen med att pigan inte blev helt lottlös, ett par skor fick hon och hemmet fick som sagt ett duschdraperi och på Fredag ska jag och shoppa lite kläder åt Tildusen :). Intresse klubben antecknar :p.
Och sen var det lite baslinnen och sånna grejer. Känner att jag är en fara för mig själv nu när butikerna får in en massa nytt. PLUS att det är sommar rea typ överallt! Nej, nu ska jag försöka fördriva tiden tills jag får gå hem.

Puss & Hej

Och förresten..

Tack för alla kommentarer, jag är verkligen världs sämst på att svara på dom :p. Ska försöka bättra mig på den biten nån gång hehe :p.

Jaja, nu ska jag baka!

Hemmafrun Emelie?

Fan, jag känner mig duktig!

Tilld middag idag blidde det kyckling, bulgur och hemmagjord currysås och den blev faktiskt bra för att vara första gången jag gjorde egen sås :). Och nu ska jag börja baka ostfrallor och sen om jag ids så bakar jag bullar också, jävla nice med nybakt bröd :).

Jaja, ska sätta igång nu innan jag slöar till mig helt och hållet :p. Michelingumman redo för båtfärd när vi var i Kurra ♥

Att jag ALDRIG lär mig..

Har suttit flera timmar nu och tjorvat med foton fram och tillbaka. Vad jag har framkallat och inte osv. Enklast hade det ju varit om jag hade slutat vara så jävla lat och kollade igenom alla foton vi har hemma. Men jag är latast i stan. Nåja, tack vare att jag är det så har det tagit halva natten att skicka in bilder på framkallning och nu sitter jag och väntar på att Fuji color ska ladda upp alla mina bilder på deras sida och efter det är klart är det bara att skicka in rubbet. Allt som allt blev det lite över 600 bilder att framkalla. Och nu har jag suttit lite drygt 1 timme och väntat på att alla foton ska laddas upp och det har bara kommit till hälften. Och trött är jag också..

Imorron står det i alla fall promenad till Ica på schemat för att köpa jäst och lite grejer så att jag kan baka bullar och bröd och om det är fint väder så vill jag ut till nån strand och sola också. Hoppas!

Nej, hojja nu ger jag upp det här. Lämnar datorn igång och går och lägger mig. Bilder kommer imorron nu när jag äntligen tagit fingrarna ur det berömda och laddat upp dom till datorn :p

Puss & Hej!

Nej men hej!

Jag måste vara sveriges sämsta bloggare men just nu jobbar jag rätt mycket och har dåligt samvete för att det känns som att jag är med henne för lite :( Nåja, efter det här skiftet så är jag ledig 2 dagar och dom ska jag verkligen njuta av! Eller ja, nog för att vi har delegering av ståbrädan imorron men det är ju inte hela världen :p.

Nåja, i veckan har det inte hänt mycket. Pigans andra tand kikade fram i Fredags tror jag att det var men mamma säger att hon har sett den tidigare :p. Jajja, jag är nöjd med att det var jag som upptäckte allra allra först tanden. Haha vad löjlig jag är!

Sen har min svärmor och yngsta svägerska åkt hem och i ärlighetens namn så är det skönt. Vi har faktiskt haft folk runt omkring oss i 2 veckor uppe i Kiruna och sen kommer man hem och så är hemmet redan "fullt" i folk. Nej, nästa gång jag reser bort så vill jag få komma hem och ta det lungt ett tag innan man ska vara social med nästa främmande..

Nej, ska ta och göra lite nytta här innan det är dags för mig att packa ihop och åka hem. Får slänga in en bättre uppdatering sen med bilder och hela kittet när jag är hemme :). Therese har ju skickat alla mina grejer som jag hade på mitt minneskort på ett USB minne och igår när jag satte mig ner och skulle börja att trixa med det så vaknade givetvis pigan. Nå men idag gör jag ett nytt försök :)

Puss & Hej!

7 månader!

Herregud! 7 månader, redan!? (Inte nu om man ska vara petnoga med att klockan är över 12 på natten och att datumet egentligen är 15:e. Men eftersom att jag inte har sovit än så räknas det som att 14:e inte är slut än :p)

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, vars tar tiden vägen!? Förstår ni att om 5 månader så fyller min lilla bebis 1 helt år ♥. Herregud, jag håller på att trilla av pinnen bara jag tänker på det haha :p. Längtar inte ens till jag fyller 20 för då vet jag att det är 1 månad och 1 dag kvar tills pigan fyller år.

Jaja.. Är så jäkla stolt över mig själv, gick både igår och idag ut på en promenad med Mange, mamma och pappa (och så var Emilia med igår, Manges minsta lillesyrra) och bägge dagarna har vi varit ute och knallat i över 2 timmar. Nåja, överflödet ska bort bort bort!! Ser ju för fan ut som att jag är gravid i 4-5 månaden igen, och det ogillas. Hårt.

Tog i alla fall en dusch när vi kom hem och eftersomatt jag har en sån pli på min man så fick jag han att göra 2 flätor i mitt hår så att jag sparar in kanske 2 minuter på hårborstningen imorron på morronen haha :p. Nej, hoff. Känner att jag börjar bli övertrött och bara svammlar så vi avrundar här och hörs när vi hörs!

För ovanlighetens skull får det bli en bild på Tilda och hennes moffa, som är en av hennes större idoler :). Haha, hon ser helt skeptisk ut på bilden och ärligt talat vet jag inte vad dom pysslade med för jag var faktiskt inne då och sen så snodde jag bilden från mamma och pappas dator :DKärlek!

Rockstar!

Waaah, kom igen då!

Mamma älskar dig över allting annat ♥

Pa-pa-paparazzi

6 dagar ung..
6 månader och 3 veckor ung ♥

Och så ett gnäll inlägg..

Pigan har fått vara med hennes mommo och moffa och säkert mobK (morbror Kim), det har hon säkert tyckt varit skönt. Stackars lilla hjärtat har inte haft en lugn stund sen vi kom hem. Uppe i Kiruna/Kurra var det lugna puckar. Och ville vi gå ifrån en stund så hade vi husvagnen som våran tillflyktsort. Mysigt som bara den att ligga och kolla tv och film där inne. Det var så hem trevligt i den :). Nåja, inte konstigt att det tar länge för henne att somna på kvällarna när det är 190 hela tiden. Hennes huvud får ju hur mycket som helst att bearbeta. Det är tur att hon har sin mommo & moffa :)

Nog är det kul med främmande hemma men det är jobbigt att ha folk tätt tätt inpå sig 24/7 när man inte är van vid det. Så nu efter jobbet gick jag också hit till mamma och dom. Och det är tyst här! Inget tjat, ingen tv som är på hela tiden, en piga som sover utan att skrika och vara ledsen. Skönt att få lite hjärnvila!

Och sen har jag inte gjort annat än och städa sen vi kom hem och det syns inte ens att jag har gjort det dan efter. Stora hundhårstussar på golvet, disk i massor, bördsmulor på bordet och köksbänken, grejer överallt. Och då ska ni veta att jag inte är den som är pedant. Men jag får hybris när 4 stycken bor i en och samma lägenhet och det ser ut som ett slagfält. Det gör mig bara irriterad och inåtvänd. Så nej, kort och gott. Jag behövde komma hemifrån för annars hade jag fått ett nervöst sammanbrott.

Nåja, har varit borta från pigan hela dan så jag ska ta och bädda ner mig bredvid henne nu. Älskade unge!

Hejsvejs!

Alldeles färsk ♥

Hittade en massa bilder på mamma & pappas dator. Här får ni en bild på en alldeles färsk Tilda, här är hon ungefär 1 timma och 40 minuter ung :p
Herregud, mammas älskling! Fast det där ser knappt ut som Tilda, man kan ju tro att det är en helt annan unge :p. Förut har jag aldrg riktigt förstått vad folk har menat med att "nu har min bebis börjat få sitt eget utseende". Nu förstår jag! I början så är dom ju så ihop pressade.. Och om 2 år när jag tittar på foton från hur ung hon är nu så kommer jag säkert säga samma sak då också :p. Bara att titta på Emils dagisfoton från det att han var 1,5-2 år. Det ser knappt ut som honom! Therese mmsade nå bilder här för nån dag sen på Emil från det att han var under året och det såg inte ens nästan ut som han, typ :p.

Hojja, jag får fetingångest när jag inser hur snabbt tiden har gått. Stopp, stanna, vänta! Jag vill hinna med i min dotters utveckling liiiite grann i alla fall, går det bra tiden? Hon har växt så mycket och verkligen skaffat sig en personlighet som växer för varje dag som går. Hon är en tjej med otroligt mycket humör, hon vet vad hon vill och får hon inte det hon vill så gör hon sig hörd med ett bokstavligt talat vrål! Hela hon är så fantastiskt underbar. Jag älskar henne så mycket att det gör ont i mig, när jag tittar på henne och tänker på hur mycket hon betyder för mig så blir jag tårögd. Bara tanken på att något hemskt någonsin skulle hända henne ger mig ångest och blöta ögon. Mitt älskade hjärtegryn!

Bättre sent än aldrig..Från vänster:
Matti (Gudfar), Mange, Jag, Tilda och Sandra (som hällde upp dopvattnet).

Synd bara att vare sig Mange eller Matti vet vars dom ska titta :p. Och sen hade det ju varit kul om Tilda kunde skratta istället för att gäspa haha :p. Men jag har bättre bilder hemma, är bara för lat för att orka ladda upp dom :p

Rekord!

Oj, nu är det 2 veckor och 3 dagar sen jag skrev. Så länge har det nog aldrig gått mellan uppdateringarna hehe :p.

Men jag har inte riktigt haft tid när vi har varit i Kiruna, för när vi var i Kurra så ides jag inte börja. Kollade bara facebooken lite då och då :p. Och sen kom ju festivalen och jobbet och då fanns det verkligen ingen tid över för datorer. Och nu när vi har kommit hem så har jag hunnit bli dyngförkyld! Plus att Kerstin och Emilia är här..

Nåja, nu börjar jag känna mig som en människa igen efter den här jäkla förkylningen och imorron hade jag tänkt gå och och jobba igen. Får se om jag blir ännu mer sjuk, för alla som var med upp till Kiruna från jobbet (förutom Cissi) tror jag hade blivit förkylda :(. Plus att Mange och Tilda är förkylda :(.

På tal om Tilda! Hon har ju hunnit få en liten tand, den har ju inte kommit fram helt men den har spruckit fram genom tandköttet i alla fall och man känner den. Vass som tusan är den :p. Så det är ju säkert lite därför som Tilda är snorig och sådär, stackarn. Hoppas att det ger med sig snart! Hon är så snorig så att hälften vore nog, tog nyss nässugen och det kändes och såg ut som att jag skulle suga ut hela näsan på henne :(. Fy tusan! Sen har vi hunnit vara in med pigan på akuten en sväng i Kiruna för att hon fick nå andnöd av nå slag, eller det verkade som det i alla fall. Fick prata med en allergi expert uppe på NUS (Norrlands universitets sjukhus, stora sjukhuset här i Umeå :p) och hon tyckte inte att det verkade som nå hundallerig. Utan mer som bronkit, så får hon samma sak igen ska dom kolla upp om det kan vara så. Men det var hon inte heller riktigt säker på, utan det kunde lika väl vara lite slem som satt fast i halsen just då. Och sen har bebisar lite ojämn anding för att deras organ inte är fullt utvecklade. Nå, vi håller i alla fall tummarna för att allting ska vara okej med pigan :)

Har väl inte så mycket mer på hjärtat, utan jag ska äta upp mina mackor och sen hoppas på att det spricker upp på himlen till klarblå himmel och sol så att vi kan fara och pressa i solen! :D

Hejsvejs!
RSS 2.0