Föräldragrupp

Idag när jag och Tilda vaknade 9.45 (!) första gången så gav jag henne mat och sen satt jag och funderade på vilken tid föräldragruppen var idag för att jag glömde pappret med tiderna där sist! Så till slut ringde jag dit bort på BVC och tog reda på det och den skulle äga rum 13.00. Så först tänkte jag att jag skulle hinna på stan en snabbis och lämna igen liet kläder på Åhlens men i sista sekund när jag stod nere vid busshållsplatsen ångrade jag mig och tog en promenad på 45 minuter istället när dte ändå var så jäkla fint väder ute. Snacka om att solen värmde! Rena rama sommar värmen ju! Nåja, förra året den 24:e maj var det snöfritt här så vi hoppas på samma sak i år igen ;).

Nåja, eftersom att prommisen bara tog 45 minuter så hann jag även väga pigan innan det var dags för att träffa alla andra bebisar. Den 16:e vägde hon 5290 gram och var 57cm lång och idag vägde hon 5410 gram och var 59cm lång så hon hade spurtat iväg på längden lite grann. Vikten oroade dock mig lite grann eftersom att hon knappt gått upp 200gram på 2 veckor! Men Inger tyckte inte att det var nån fara i och med att hon haft en släng av magsjuka förra veckan. Mitt i vägningen kom lilla Charlie och hans mamma och vägde honom och så surrade vi lite grann. Rätt kul och träffa andra mammor med barn som är lika gamla :). Efter vägning och mätning var det dags för babysång inne på öppnis, det var nånting som Tilda gillade! Gud så hon skrattade och tanten som sjöng och dom andra mammorna fick också njuta av hennes söta flin :). Snacka om att man blir ett par meter längre när man får höra hur sött ens barn är! Så även om jag tyckte att babysången var lite pinsam så ska jag för Tildas skull försöka ta mig dit varje gång det är, grejen är den att jag har glömt bort hur det var med tiderna! Tjock klistrig gröt i hjärnan som vanligt :p.

Efter babysången gick vi in i rummet där vi brukar vara och så fick vi lära oss lite babymassage, eller i alla fall del 1. Del 2 kommer nästa gång, synd bara att Tilda skulle bli hungrig mitt i allt så att vi inte hann testa! Tror faktiskt att hon hade gillat det. Men nästa gång skulle hon visa del 2 av massagen och så skulle vi upprepa hela alltihopat och då hoppas jag att Tildisen vill vara med på noterna :).

Och efter babymassagen fick vi träffa barndietisten! Snacka om att man fick en massa nyttig information med sig i bagaget. Synd bara att hon var tvungen att se ut som att hon hade sålt smöret och tappat pengarna. Kan ju skriva upp ett par punkter om det hon sa (minnesanteckningar, you know ;))
- Barn under 7år kan inte vara laktosallergiker för att deras tarm inte kan urskilja på bla bla bla och bla bla bla vad det nu var :p. Men det var ganska chockerande, men det finns alltså tester som bevisar det!
- Barn under 4 år har oftast ingen egen vilja (självklart finns undantag). Dvs att, dom ska ine ha en egen vilja. Till exempel; Man frågar inte vill du ha ärtor till maten? Utan man lägger upp ärtor på tallriken och säger att ät åtminstone 10 stycken i alla fall. Ett bra sätt och veta om ett barn har en egen vilja är att fästa en post-it lapp i pannan och ställa dom framför en spegel och så länge dom går fram till spegeln och försöker tabort lappen därifrån har dom ingen egen vilja den dagen dom förstår att plocka bort lappen från pannan har dom en gene vilja och kan styra sin kropp på ett helt annat sätt, enkelt men sant!
- Bästa märkena av ersättning och sånt är Nestlé NAN och Semper. Hipp är sämst i alla fall för att den innehåller så mycket mjöler och sånt.
- Man behöver nödbändigtvis inte gå över till 2:ans modersmjölksersättning för att 1:an och 2:an innehåller i princip exakt samma saker. Bara det att 2:an innehåller mer fibrer och det kan resultera i att barnet istället blir hård eller trög i magen. Man kan istället fetta till 1:ans ersättning med en tesked margarin istället fram till det att dom fyller 6 månader för när dom fyller 6 månader är det dags för välling.
- Laktos intollerans är inte ärftligt.
- Bor man här i Umeå behöver man inte koka vattnet innan man ger till barnet för att Umeå har bland det renaste vattnet i hela Sverige. Egentligen behöver man inte koka vattnet så längde det inte kommer från egen brunn eller direkt från älv, sjö, bäck osv.
- Man ska inte ge barn hel vegetarisk kost (vegan kost) för då slutar det till slut med att dom ligger på barnavdelningen på sjukhuset. Barn MÅSTE ha kött och sånt för att växa som dom ska och framförallt få i sig all näring och vitaminer och allt vad det nu är..

Ja, det var en massa grejer hon sa och jag har redan hunnit glömma bort hälften. Typiskt! Hädanefter ska jag börja ta med mig anteckningsblock till sånna där träffar. Nu ska jag lägga mig ner och sova eller glo en film, Magnus och Tilda sover sen 1,5 timme tillbaka. Tilda vaknade för ungefär en halvtimme sen och var supermysig och efter kanske 5 minuters mys var hon nöjd och somnade som en stock, men hon var ändå tvungen att ligga vänd mot mig så att hon in i det sista kunde kika på mig, mammas älskling! Och jag har inte kunnat somna, men ibland är det faktiskt skönt at sitta uppe alldeles själv i tystnaden. Känner mig elak som säger det, men det är faktiskt viktigt att få vara bara Emelie ibland också :)

God natt med er!


Hmm?

Såg på mailen att Ida hade kommenterat mitt inlägg "Magsjuka". Men här på blogg.se syns inte kommentaren nånstans? Tydligen så går det icket att kommentera något tidigare inlägg och jag har letat igenom varenda liten inställning som går att ändra och allting är som det ska vara. Så jaa.. Om det är någon annan som har kommenterat dom senaste dagarna eller till och med veckorna så är det då inget jag ser i alla fall :p. Skumt..

Jag och pigan sover ännu en natt här hos mamma och dom, idag (Fredag) var det Magnus tur att bli magsjuk. Typiskt. Han hade ju nå skit här för nån vecka sen men tydligen så fick han det igen. Lät då inge mysigt inne på toa imorse när han kom in med hundarna :s. Så jag tog Cillit Bang flaskan i ena handen och handspriten i andra och först sprayade jag hela tossistolen med Cillit Bang och rengjorde ordentligt och efter det skrubba med wc rent inne i tossistolen och efter det gick jag lös med handspriten. Oh ja, jag är rädd för magsjuka. I helvete heller att jag tänker få det igen! Och efter det duschade jag mig själv och så rymde jag och pigan fältet hemifrån. Jag vet att om vi nu är smittade igen så har vi redan blivit det. Men jag inbillar mig alltid att så länge jag håller mig borta så slipper jag skiten.

Nåja, mamma hämtade upp oss hemifrån då så skulle jag pappa och pigan knata på stan men vi ångrade oss i sista sekund och så följde jag med mamma till Bjurholm och mötte upp Jennie så att mamma skulle få sängen hit till gästrummet. Eller mitt rum som jag brukar kalla det för hihi :p. Pigan fick vara med hennes älskade moppa under tiden, även om det bara var för en timme så (jag skäms för att säga det) var det rätt skönt att få komma iväg själv en stund och lufta hjärnan och bara få vara Emelie. Missförstå mig rätt, jag är med henne så gott som 24/7 och jag älskar det över allting annat och jag skulle aldrig i mitt liv byta ut det mot något annat här i världen men ibland kan det faktiskt vara skönt att bara få vara en liiiiten stund. Nog för att jag vill ta med mig henne överallt, men det kommer ju faktiskt en dag när hon (hemska tanke) ska börja dagis så det är väl bara att vänja sig. Så det är faktiskt mot min vilja jag lämnar henne med någon en stund för att få vila hjärnan mellan varven, jag skulle mer än gärna ha henne i en bärsele resten av livet men då skulle man ju sluta fungera helt och hållet och för den delen så skulle nog hon bli rätt less på mig också :p. Sen jag har blivit mamma så har hela hjärnan blivit till gröt. Man är helt vimsig och har alltid sitt barn i hjärnan samtidigt som man ska komma ihåg allting annat. Om jag tänker att jag ska skriva ner till exempel gurka på handlingslistan och inte skriver ner det på engång så har jag glömt bort vad det var jag skulle skriva ner precis när jag ska skriva ner det på listan! Nåja, summan av kardemumman. Jag är mer än gärna med Tilda 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. Men för att man själv inte ska gå in i väggen så måste man få lufta hjärnan ibland.

Nå! När vi kom hem igen så hade klockan hunnit bli strax efter 17 så jag pussade och kramade på mig piga och busade med henne lite grann och klädde på henne och så for jag mamma pappa och Tilda till Jysk och Rusta. Trodde att jag kanske hade kunnat hitta en billig byra på Jysk, men icket. Så jag måste helt enkelt till Ikea. Det funkar inte att ha enbart 4 småa byrålådor till henne, hon har mer kläder än vad jag och Mange har tillsammans och för den delen mer än vad vi någonsin kommer att äga.. På Rusta där emot fyndade jag tandborstar, skurmedel, tandkräm och 2 skit snygga tavlor! En med Marilyn Monroe och en med Elvis. Nu fattas bara min skit snygga spegel från Ö&B som är i samma stuk. Och efter Rusta bar det av till Willys för att handla. Men för tusende gången i raden så lyckades jag glömma handlingslistan och att fråga en handlingsförlamad karl vad som behövs hem är lika med noll. Ungefär så här.

Jag: Har vi pålägg hemma?
M: Jo, vi har ju skinka.
J: Men har inte den legat i kylen länge?
M: Jo det har den.
J: Fel och kolla om den har gått ut innan du säger nått, hade jag inte vetat att den hade legat där skit länge så hade jag ju trott att vi hade haft pålägg hemma och då hade jag stått där utan pålägg till min macka sen när jag väl ska ha en!
M: Ja men köp en ny förpackning då..


Hoff KARLAR! Jag behöver nog semester hemifrån. Nästa månad drar jag på lyx semester till *trumvirvel* exotiska Kiruna! Line ska ju döpas och mamma och om bli bara där över helgen och jag vette tusan hur länge Magnus blir där. Men jag måste i alla fall få komma upp och träffa kompisar och släkt och surra sönder öronen på Eve och så ska Tilda & Line få hitta på hyss under tiden ja och så måste vi ju självklart hålla ett öga på ungarna men vafan vi är ju tjejer och vi kan ju liksom det där med att göra 2 saker samtidigt :). Nu vet du vad du gör från den 23:e april till ungefär 3:e april eller nått sånt Eve, då är du min haha :D.

Nej, hoff ska sluta svamla nu och bädda ner mig bredvid pigan. Ska till Ö&B imorgon och köpa ramar, betong krokar, små spik, eventuellt en tavel list och så ska jag kika på spegeln. Och imorgon när jag kommer ut från Ö&B så har jag väl på min höjd med mig ramarna ut. Det är så det brukar vara, man glömmer så lätt..God natt!

Älskade vännen ♥

Våran piga hade lite feber imorse så vi är kvar hos mamma och dom. Jag tänker inte gå utanför dörren med henne så länge hon har feber.. Vid 2 i natt var jag så trött att jag somnade sittandes så resten av natten fram till 5 i 6 har jag legat sådär i halv dvala. Typ med ena ögat och örat uppe. Så från 6.30 har jag varit vaken ungefär och legat och tittat på Vakna! Med the voice och efter den somnade både jag och pigan i sängen och sov från typ 10 till 13 och sen har hon tagit mikro vilor hela dagen. Så nu på kvällen verkar hon ha mått bättre.

Hon har bara velat stå och sitta hela tiden och hon har skrattat åt allt i princip, mammas älskling ♥. Hon börjar bli så himla duktig! Och så fort man sätter henne på golvet så ska hon knalla och sen när hon blir trött så ska hon ligga ner och försöka krypa. Hon verkligen älskar när man sjunger åt henne! Ronja satt förra veckan och sjöng massa olika barnsånger åt henne (bra och känna en barnskötare, sa att hon kan få 50 spänn i veckan om hon sjunger en liten stund varje dag för pigan haha) i alla fall så direkt hon slutade sjunga så skrek Tilda. Så hon fick väl sitta och sjunga typ oavbrutet i en halvtimme kanske? Och jag som är så kass på att sjunga och knappt kan nå barnsånger gör verkligen mitt bästa, och hon verkar ju gilla det i alla fall hehe :p. Det säger jag till er som väntar barn, plugga in massa massa barnsånger och visor för det lär behövas. Jag skulle vela ha en bok med massa sånger och visor i och jag har kollat på varenda bokrea som jag har varit på men jag har icket hittat något :(.

Nåja, sen så har hon tittat tv som vanligt. Hon är helt besatt av tv:n och ändå så har vi inte kollat onödigt mycket tv, men det är väl det när det är ljud ljus och rörelse i ett och samma svep :p. Filmade henne när hon stod och snackade åt stjärnkockarna, ska slänga in filmen senare här :). Men nu är det i alla fall lugna puckar igen och hon nappar en stund. Snart är det dags för nattmålet och sen är det god natt för hennes del.

Imorgon trillar lönen in på kontot och föräldrapenningen på fredag, jäklar vad nice! Förhoppningvis blir det en tripp till Ikea på lördag. Måste köpa matstolen åt henne och en till byrå. Skötbordet med 4 lådor räcker inte långt :p. Och så ska Magnus köpa ett skrivbord till sin jäkla dator så att skärmen inte behöver stå på vardagsrums bordet! Där i Birsta så skulle tydligen Hööks finnas också och då ska vi passa på att köpa en ny bädd åt Ozzy. Det var en bädd som såg ut som en bia bädd och den kostade 299:- eller 399:- och det är ju ingenting för en bädd och så slipper jag alla jävla filtar som han bäddar runt på golvet som nu är hans bädd..

Ärsch ska kolla ansiktet en sväng och läsa nsd och sådär.

Hejsvejs!

Magsjuka..

Vaknade imorse runt 10 av att jag mådde illa och efter en stund var det bara att kuta på toa och spy :(. Pigan stackarn fick ligga i sängen under tiden, fick tag på Magnus och jag vela att han skulle komma hem. Men han hade väldiga problem att ta sig från Homsund och då kom mamma som en räddande ängel och tog med sig Tilda. Så jag har legat och sovit ända från 11 ungefär till 16.30 när Magnus kom hem med pigan och nästan på engång när dom kom hem så knatade han iväg till Ronja & Putte med pigan för att dricka kaffe och var borta till 18. Hade ju sovit hela dan så inte lyckades jag vila nånting heller under den tiden trots att jag ville det pga av att jag mådde som ett utskitet äpple :(. Nåja, pigan käkade och jag försökte vila igen och stackars Magus har fått agera personlig assistent åt mig :p. Sen när pigan skulle ha kvällsmål nummer 2 så fick hon i sig ungefär 100ml sammanlagt och så kom det 2 fontänspyor och jag tror ta mig fan att allting kom upp. Hon var nerspydd, jag var nerspydd, hennes filt, typ hela min sida av sängen. Så förmodligen har väl hon också fått en släng av magsjuka, stackars liten ♥!

Så Magnus fick kuta ner till tvättis och slänga allt i maskinerna ( tur att tvättis var ledigt). Jag säger då det, det är helt sjukt att man kan vara så orolig för en annan människa. Var så orolig att jag till och med grät en skvätt :p. Tänk om spyan skulle fastna i halsen och hon inte skulle få någon luft och aldrig vakna mer? Hemska tanke! Det hinner gå tusen och en tankar i skallen på en kan jag lova er.. Ringde i alla fall sjukvårdsrådgivningen och frågade hur jag skulle göra, ge ersättning med en sked och om hon skulle spy mer så skulle jag ge henne vatten från en tesked var 5:e minut och så skulle jag rina BVC imorgon. Tänkte först göra egen vätskeersättning men man skulle inte hålla på och laborera och göra sånt hemma till så små, utan jag skulle köpa Resorb från apoteket. Varför har man inte bunkrat upp med Resorb och sånt hemma?

På Torsdag ska hennes sjuknesseär fyllas.
- Resorb
- Alvedon suppar (det har vi tack och lov hemma ifall hon skulle få feber)
- Rumptemp & vaselin (har vi också hemma)
- Plåster
- Sax
- Koksaltlösning (har vi också hemma, men måste köpa mer)
- Snorpetare (hårnålar som vi också har hemma)

Ska fråga på apoteket vad man bör ha hemma. För det är nog hur mycket som helst som man inte har tänkt på. Hur kan jag ha varit så virrig och inte sett till att köpa hem sånt? Jaja, om ni har förslag på vad man kan sätta ner i nesseären så är alla förslag välkommna.

Nåja, ska försöka hålla mig vaken all night long. Kan ju bli kul? Allt för min piga! Vågar fasiken inte somna om det skulle häna något och dom på sjukvårdsrådgivningen tyckte också att vi skulle ha en vakande natt. Tur att jag har tagit 2 alvedon så att febern håller sig borta i alla fall. Är hur som haver hos mamma och dom nu, Magnus ska ju på utbildningen imorgon och mamma kunde ta pigan på morgonen så det känns ju skönt i alla fall :).

Sov gott allihopa, vilket ni säkert gör redan..

Vad nu då?

Är våran dotter på väg att vända på sitt dygn? Hon har inte käkat sen 8 ungefär och hon brukar alltid vela ha ett sista mål kring 22-23.30. Hon var ju lite grinig vid 22.30, men det lät då inte som hunger grinig utan mer uppmärksamhets grinig. För så fort jag tog upp henne var hon nöjd och glad och sen när jag la ner henne i vagnen slocknade hon på 2 röda och så brukar det inte vara när hon är hungrig. När hon är hungrig så kan jag knappt ha henne i min famn för att hon blir helt hysterisk när hon känner matdoften av mig. Då är hon otröstlig :(. Måste nästan ta tempen på henne och se om hon har feber eller nått, för det är då verkligen nått som är galet :p. Hon har något i kikaren!

Jag har suttit på Ikeas hemsida och skrivit ner en handlingslista och tänkt att snart så vaknar hon och då är det bara att lägga allting åt sidan. Men icke. Till och med den fick jag skriva i lugn och ro :O! Nej hojja, börjar bli nojig. Har inte idas gå och lägga mig förens hon har ätit nattmålet, måste väcka henne och ta en temp..

God natt med er!

Bortskämda unge!

Jag rensar just nu bland Tildas kläder, men jag var tvungen att ta en paus. Min rygg krackelerar snart! Och dessutom är hon extra gnällig idag, skulle gissa på att det är för att hon inte har fått tömma magen. Fröken fräken är jätte känslig när det kommer till det, eller hon har blivit det på sista tiden. Får hon inte tömma magen minst engång om dan är det ingen nöjd Tilda här i huset. Ååh vad jag längtar tills vi får dom där finska dropparna och jag längtar ännu mer tills hon får börja äta gröt och sånt för då ska magen inte vara lika känslig tydligen och blir hon det så är katrinplommon puré värsta kuckelimuck medicinen :). Det finns ju en djungel av olika ersättningar och att hålla på och laborera med dom gör en ganska matt och speciellt gör det pigan väldigt matt.. Så jag gör ett gädje skutt över att det är ungefär 1 månad tills vi får börja med smakportioner och sånt.

På tal om smakportioner, måste ringa BVC sköterskan imorgon och be dom skicka hem pappret om när alla föräldraträffar är. Virriga jag lyckades ju glömma det där borta på bordet sist vi hade träff! Vi skulle nämligen få lite råd och sånt om hur man ska börja med smakportionerna osv. Nog vet man ju hur man ska gå till väga, men det finns säkert nå bra tips dom kan ge en :). Jag har förresten bytt BVC sköterska nu, den vi hade var inge bra. Så nu har vi en jätte trevlig och bra kvinna som heter Inger.

Nånå. Äntligen är all jävla tvätt invikt i garderoberna som jag har tvättat idag. Det var kläder till förbannelse och nu är det bara som sagt pigans kläder kvar att gå igenom. Jäklar vad hon växer ur allting snabbt. Det är lika och ha en kartong uppe i lägenheten hela tiden så att man kan stoppa bort för små kläder på engång istället för att dom ska ta en massa plats i hennes byrå.. Och Magnus har dammsugit och skurat hela lägenheten så nu är det bara kvar att plocka ihopa överallt. Det är ett evigt plockande, men så blir det med småbarn i huset. Det går inte att ha det tipp topp hela tiden..

Yeye, nu ska jag återgå till sorteringen för nu somnade pigan i sin vagn. Lika och passa på!

Gaah!

Just nu är jag väldigt irriterad på min sambo och hade han varit hemma hade han fått det hett om öronen. Under soffan ligger jordens kabelhärva, kablar som går till dator, tv, internet m.m. Under tv-bänken är det n jävla massa kablar som går till förstärkare, tv, högtalare, tv-spel m.m m.m. Och dessa jävla kablar samlar en massa dammråttor. Och sen funderar på hur fan vardagsrums bordet blev hans avlastnings bänk? Vänta bara, klockan 16 är han hemma och då jävlar ska han få organisera sin kablar snyggt och prydligt och få veta att vardagsrummet faktiskt inte är ett avlastningsbord för diverse räkningar, gamla snusdosor, tv-spels kontroller, chipspåsar osv. Och sen ska jag fråga han om hans kaffekoppar har fått vingar..

Nånå, ska fortsätta svära för mig själv här medans jag städar OCH tvättar medans pigan är med sin mommo på promenad.

Hejsvejs!

Minnesanteckning

Jag glömde ju..

Nu är pigan 3 månader och 1 vecka, REDAN! Och nu börjar hon blir stor :p. Hon var 57 cm lång, vägde 5260 gram i Tisdags när vi var till BVC. Och hennes nya grej är att suga på tummen, hon är helt fixerad vid den! Hon suger på den hela tiden, den är till och med bättre än tutten! Och nu nähr hon ligger här bredvid mig så ligger hon och suger på sin tunga haha .p. Men ni ska se vad sött det är! Mammas älskling ♥. Sen så har vi äntligen (förra helgen) fått ett någorlunda klart skratt av henne. Men jag väntar än på det där kiknande skrattet. Och bara under den senaste veckan har hon upptäckt sin röst ordenligt. När man surrar med henne så "surrar" hon tillbaka (svars läte kallas det för). Det var ju det jag skulle visa på det där you tibe klippet. Men det gick ju som det gick.. Hur som haver, snacka om att man blir stolt och att det värmer i mamma hjärtat när hon gör framsteg. Och det går verkligen fort nu, man märker nya saker i princip varje dag. Det är kul, men samtidigt så får jag ångest över att tiden ska gå så förbannat fort! Hmm? Hon griper tag i saker, till exempel hennes skallra och så ligger hon och håller i täcket och snutten när hon sover, hon ska utforska ens ansikte, hon ler så fort hon ser en, hon håller nacken i princip själv men man måste ändå hålla koll för hon blir trött i den efter ett tack och då slänger hon med huvudet eller hur man nu ska förklara det, hon följer en med blicken och pratar man bakom henne eller vars hon inte ser en försöker hon lokalisera vars ljudet kommer ifrån, hon vet exakt hur hon ska göra för att få uppmärksamhet, hennes händer är värsta grejen för henne hon är helt såld på dom! Hojja, det finns mycket mer att skriva ner men såhär på rak arm är det svårt att komma på allting..

Ska i alla fall gosa ner mig bredvid min lilla prinsessa nu, måste upp vid 10 för 12 nalkas tvättstuga och det är inte lite tvätt vi har! Dom senaste 2 eller 3 gångerna när vi har haft tvättis så har en utländsk familj snott (första gången snodde dom vårat sköljmedel också) våran tvätt tid! Och det är inte världens lättaste att få en tvätt tid mellan 17-22 (är som enklast ha ta det tvätt passet så Magnus kan vara med pigan när jag springer i tvättis eller tvärtom) när resten av huset också vill tvätta efter jobbet. Så vi har väl kanske 3 blåa Ikea kassar med tvätt och bägge tvättstugorna är bokade mellan 12-17, egentligen får man inte boka bägge 2 samtidigt. Men vad ska man göra då när dom snor ens tvätt tid? Jävlar om dom snor den imorgon, då bryter helvetet lös! Då kommer jag personligen att vänta i tvättis tills hon kommer för att ta ut sina kläder ur maskinerna. Det är heller inte lätt att veta vilka utlänningar det är, för namnet på tvättlistan är verkligen oläsligt. Det är därför jag aldrig har knackat på där tidigare.. Och imorgon kunde mamma vara med pigan under tiden så vi håller tummarna för att jag får ha tvättis för mig själv..

Nåja, nog snackat om tvätt nu ska jag sova så att jag orkar tvätta imorgon.

(Klickbara bilder. Bortse från mitt otroligt snygga barr och min finniga hy. Nog för att det är Tilda ni ska titta på..)

Mitt allt!

Tilda är verkligen mitt allt, vad skulle jag göra utan henne? Hon är det finaste jag någonsin fått och kommer att få. Det spelar ingen roll hur tungt allting annat är, jag behöver bara se på henne så är allting underbart igen!

En sak ska ni veta. Det är en prövning för förhållandet med småbarn, det är nu man märker vars man har varandra och hur starka man är. Hur det än är så blir det jävligt lite tid över till varandra och allt som har med det att göra. Men hur det än är så ångrar jag inte Tilda så mycket som en millisekund och man lär väl sig med tiden att kunna prioritera både varandra och henne. Tilda är och kommer alltid att vara prioritet ett, men som sagt man måste bara lära sig att prioritera på rätt sätt så att alla blir nöjda och glada. Men såhär i början innan man har kommit in i allting så är det inte en dans på rosor. Det är då inget jag ska sticka under stolen med! Det är svårt att skriva så att det inte ska missuppfattas, men Tilda kommer alltid före allting annat och resten kommer när det kommer. Hon är mitt allt och mitt nummer ett, min stora kärlek här i livet! Ni som har barn vet vad jag pratar om och ni som ska ha barn lär veta det inom en snar framtid :p.

Jag älskar Magnus och Tilda fruktansvärt mycket och jag skulle inte byta bort mitt liv mot nånting annat jag önskar bara att dygnet hade lite fler timmar.

Skulle vara en bild här, men blogg.se är inte på min sida. Morr!

Ojdå..

Upptäckte att det inte går att se videoklippet om man inte är inloggad som mig, så jag måste göra om allting på You Tube. Men jag gör det sen för nu ska vi göra middag!

Tjing!

Ser ju hur det här går..

Testar lägga in ett klipp på Tilda idag när hon surrade för fulla muggar. Det roliga är att hon surrade för fullt innan jag började filma, men här har ni :p. Sen kan ni ju ignorera att vi surrar i bakgrunden :p.

Gnällfia..

Den här natten har varit den hemskaste på läääänge. Inte för att den har varit riktigt sååå hemsk, men man blir fort bortskämd. Hon somnade vid 23 igår och vaknade först gången för mat vid 7 och det händer typ aldrig att hon vaknar vid 7 nuförtiden och sen efter hon väl hade ätit så försökte vi vila men hon sov så jäkla oroligt så det blev inte mycket till vila och vid 8.30 ringde Evelina och så surrade jag med henne ett tag (trevligt som bara den, vi har ju inte surrat på säkert 1,5 vecka hehe :p). Sen började Evelina skola och då försökte jag vila med pigan igen men icket, jag försökte sova lite halvt om halvt men hon var klarvaken och hade jordens morgongympa där så vid 12 gav jag upp med att försöka sova och sen ringde Evelina igen och så surrade vi i telefon ca 2,5 timmar igen. Mycket och ta igen efter 1,5 vecka haha :p. Och pigan har varit vaken nästan hela tiden, gnälligare än gnälligast. Och nu tänkte jag att hon kanske var hungrig och så gjorde jag ersättning igen, men icket så somnade hon! Och jag tänker ta mig tusan inte väcka henne, hon behöver få vila för annars kommer hon att vara helt omöjlig i natt och mamma och dom ska vara med henne i natt för att jag ska jobba natt. Hur som haver måste det vara skönt att få sova för henne också för hon var så jäkla trött. Lilla hjärtat ♥

Nej, ska göra ett nytt försök med dessa dopkort nu när hon somnade igen.

Puss hejs!

Tji fick jag så sprack jag..

Skrev ju att hon var lite gnällig och små pömsig sist. Ha! Eller hur! Hon skrek stort sett från 20-22 nästan oavbrutet. Strax före 20 satte jag en Alvedon supp i henne och så käkade hon precis när Desperata började och sen var hon lite smågnällig och somnade till slut i mammas famn, så skulle mamma lägga sig ner i soffan med henne och la henne som dom alltid ligger men icke sa Nicke. Då var brandbilen igång igen så det var bara för min kära mor och sätta sig upp igen (jag sa att jag kunde ta pigan, men nej hon skulle minsan ha henne haha :p), nåja så somnade pigan om igen och sen tog jag henne och då sov hon lite sådär halv oroligt i min famn. Så skulle jag, Ronja, Putte och Magnus spela Uno efter Desperata men då var ingenting bra igen. Så hon skrek ytterligare lite till men sen lugnade hon ner sig och satt i Magnus famn och kollade på allting, alldeles röd rosig om kinderna och alldeles matt i hennes lilla kropp och sen efter 11 nån gång la jag henne i sängen och då låg hon och kikade tv en stund och nu (peppar, peppar..) verkar hon äntligen få sova. Jag ska väl inte säga att jag hoppas att hon får sova hela natten för då vaknar hon väl nu eller nått, nej men man brukar alltid få en sån osis när man hoppas på det bästa.

Men jag kan ju säga som så att nog har man hunnit bli bortskämd när det kommer till det där när hon nästan aldrig skriker. Nu när hon har skrikit så har man ju själv blivit alldeles skärrad och nästintill paralyserad. Man vet ju inte vad man ska göra när inget hjälper (konstigt :p).. Man testar prata lungt, man vaggar, man stryker pannan, man stryker ryggen, stryker huvudet, pussar och kramar, försöker ge tutte, tisse och flaska, lägga i vagnen, leka, låta och skratta och man gör verkligen allt för att hon ska bli lugn och ingenting har fungerat när hon har varit som mest ledsen och då blir man lätt lite ställd och orolig såklart! Man riktigt såg på henne och i hennes ögon "men hjäääälp mig då, det gär ju ont!!" och så kan man inget göra och det enda man kan göra är att finnas till.. Sen försökte både Magnus, mamma och pappa trösta henne men där ett tag blev hon en riktig mamma gris så jaa. Både för mig och henne är det rätt skönt att hom verkar få slappna av nu :)

Nej, ska inte sitta och spendera halva natten framför datorn. Som sagt, det har varit en tung kväll och det märks bakom ögonlocken också!

God natt med er!

Vaccination


Ojdå, är ett par dagar sen jag skrev men jag har haft fullt upp med annat..

Igår var det i alla fall återträff med föräldragruppen. Ganska kul och se vad alla fick för bebisar, när, höra förlossningsberättelser, hur det är nu och sådär.. Kan ju säga som så att Tilda tog alla pris i att sova längst, kortast förlossning och allt sånt där. Tilda sover mellan 22.30-9-10 på morgonen ungefär. Eller det är ju alltså om vi lägger henne då. Men oftast och alltid sover hon ungefär 10 timmat i stöten.

Nånå, idag var det dags för första vacciationen. Hojja vad hemskt det var! Jag ville att dom skulle ge bägge sprutorna på engång så att all smärta kom engång istället för 2. Nåja, hon satt i min famn och så märkte jag att jag spände mig och höll henne lite väl hårt så jag andades engång och tog ett nytt tag och slappnade av. Allt gick bra och hon verkade avslappnad, men sen kände jag att hela hon spände sig och satte sig i brygga typ och gallskrek. Och jag fällde en tår! Tur att mamma var med mig för annars hade jag aldrig klarat det! Hojja, vad det sved i mamma hjärtat. Helt galet.. Hur ska man/hon klara av ytterligare 2 sprutor!?Nej, ska ta min dotter nu. Hon är lite gnällig och små pömsig efter sprutorna. Mammas hjärta ♥

Duktiga familjen :)

Kom hem från våran lilla promenad/utflykt för kanske en timme sen. Riktigt skönt att komma ut! Och på vissa ställen är det låååånga sträckor med asfalt, vet ni hur skönt det är att knata på asfalt? Helt plant underlag, vagnen gick jämt och fint och man själv kunde knata på normalt utan att halka omkring ;p. Gick ner mot kyrkudden och tänkte fortsätta mot Notvarpsbron men stigen mot den var så jäkla smal så vi (läs: Magnus) testade släpa barnvagnen kanske 10 meter och sen gav vi upp och vände mot kyrkudden och ner mot själva udden var det en bred och fin stig så då knatade vi dit och där hade det precis arit nå folk och grillat så det var kvar glöd i eldstaden så Magnus plockade ihop lite ved och plankor som var slängda runt omkring där (garanterat nå "tuffa" ungdomar som varit där innan oss för det låg bråte och massa skräp slängt överallt) och till slut fick han igång en ordentlig brasa. Pigan sov gott i vagnen, Ozzy var alldeles överlycklig när han fick springa av sig och det var riktgt mysigt att bara umgås med varandra och njuta av tystnaden en stund :).  Nåja, drack the och åt kakor och så kom mamma och lämnade Nira och Buddha till oss så fick hundarna härja på en stund och sen gick vi hem igen :). Och nu sitter vi här hos mamma och dom och vaktar hundar och Kim. Första helgen sen Tilda kom som mamma och pappa ska vara utan henne en heeeeel helg, undra om dom kommer att ha Tilda abstinens på Söndag? Ska ta och klä av pigan nu och hoppa in i duschen med henne :).

Puss hej!

Härligt!

Tänkte bara meddela att jag just nu sitter på våran balkong i vårsolen, plusgraderna och fågelkvittret och njuter! Vet ni hur underbart det är? Jag älskar våren och snart är det faktiskt sommar! Det spöregnade till och med här igår igår, ska det fortsätta så så är snön borta på ett kick :D. Nej, nu ska jag och älsklingen klä på Tilda, ta med oss en termos varmt vatten och cookies och gå på en promenad och sätta oss nånstans och dricka the och äta cookies.Hoppas ni får en lika bra dag!

Jag önskar mig..

Jag önskar mig en nappburk eller jag kanske önskar å Tildas vägnar så att hon får behålla sina nappar? Den kostar 270:- sammanlagt och det tyckte jag var lite vääääl dyrt för en jäkla porslinburk. Men jag funderar allt mer på att gå och köpa den. För napparna försvinner på något mystifisikt sätt nånstans, HELA TIDEN (att jag är virrig har ju ingenting med saken att göra *visslar och tittar upp i taket*)! Jag ägnar mina dagar åt att i första hand ta hand om pigan och i andra hand söka nappar. Men alltså.. När jag får pengar blir nog burken min, då kan inga nappar rymma längre! Se bara vilken fiffig grej och dessutom väldigt fin :).

Magnus minneskort

Eftersom att min telefon inte är i bruk just nu så fotas det en hel del med Magnus telefon, eller det gör det annars också men då bryr jag mig inte om hans telefon. Men nu såg jag ju att han hade massa fina foton på pigan hehe ;). Slänger upp ett par 3 stycken här.

1: Tilda, sur som en citron och otroligt svårflirtad. Jag, virriga mamman lyckades glömma ersättningen hemma när vi var bjudna på middag hos mamma och dom och bröstet dög inte så Magnus fick underhålla henne med att spela massa barnmusik på Kim's dator åt henne medans morbror Kim fick kuta hem till oss och hämta ersättningen :p.
2: Fortfarande lika sur, så söt hihi :)
3: Lika som bär?
4: Skräckslagen när jag skulle fota henne med (med blixten på) hennes nya pyjamas.
5: In action!
6: Också ny outfit, den gröna har hon redan och då är det väl klart att hon ska ha den rosa också? Där emot kan ni ju ignorera mina snygga långkallingar från barnavdelningen på H&M. Men det är ju billigt och bra i alla fall :). Och varmt.
7: Tränar på att hålla nacken och krypa :)
8: Testar solglajjorna som Magnus köpte åt henne precis när vi hade fått reda på att jag var gravid. Liiite stora ännu bara ;)
9: Snykka paret ute och krillar. Ser ju ut som en skogsmulle, men det heter väl kläder efter väder?
10: Pasta
11: Ozzy
12: Buddha
13: Säg cheeze!
14: Ronja & Putte
15: Min älskling ♥
16: Så kan det gå när man har en sambo som kliver upp före fan på morgonen, men vi är ju trots allt rätt söta ändå hihi? :)
17: Far & dotter ♥
18: Leker med skallran som hon har fått av gammelmoster Johanna ;)
19: Igår när hon skrek så fort hon såg mig, när hon fick sitta där i godan ro med Magnus och titta two and a half men så var allting bra. Ozzy fick för första gången förresten komma upp i sängen och mysa en snabbis. Men sen var det raka vägen ner i bädden igen :)
20: Fortfarande lika grinig och less på mig!
21: Ozzy i 3D brillor hihi ;)
22: Fullt upp med och suga på tummen.
23: Fortfarande fullt upp med och suga på tummen och stirra på lampan.
24: Full action, men släpper inte lampan med blicken.
25: Fullt upp med och suga på fingrarna och hålla på med dom heeeela tiden, så gulligt :)
26: Och så var det in med tummen i munnen och god natt!


På första försöket!

För det första, jag tror att Tilda försöker riva sin vagn. Hon är helt galen :p. Och hon bajsade för egen maskin idag! Inte så mycket dock, eller ja ganska mycket. Men jag trodde att det skulle vara mer, men då kommer det säkert mer imorgon ;). Mycket bajs snack här, men det är ju trots allt eller för det mesta Tilda den här bloggen kretsar runt :). (I skrivade stund sover hon nu, det har ju baaara tagit mig över en timma att skriva det här inlägget!)

Nåja, fick i alla fall ett av mina briljanta infall och ville baka White Chocolate Chip Cookies. På första försöket brukar man ju alltid misslyckas, men icke sa Nicke! Dom blev helt gudomligt goda, dock blev det bara 11 stycken, men stoooora! Ska gömma undan ett par stycken för om jag känner min karl och lillebror rätt så lär kakorna vara uppätna typ imorgon..

Tänkte i alla fall slänga upp receptet här för jag vet ju att min kära lilla vän Evelina tycker om sånna här kakor jätte mycket (dom smakar näääääästan som Dagoberts) :). Testa Eve, det kan inte gå mer än fel hehe ;p.


White Chocolate Chip Cookies
(175 grader i 12 minuter i mitten av ugnen)

100 gram smör eller margarin
1,5 deciliter socker
1 ägg
2 deciliter vetemjöl
1 tesked bakpulver
2 matskedar kakao
100 gram vit blockchoklad (jag använde fazer's)

Smält smöret och blanda ihop det och socker ordentligt i en bunke och när du har blandat ihop det så att sockret har löst sig någorlunda bra kläcker du i ägget i smeten. Ta en annan bunke och blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kakao noga. Och sen häller du i lite av pulver blandningen i taget i smeten så att det inte blir nå klumpar. Och sist av allt hackar man chokladen i så stora bitar som man känner för och så blandar man ner det i smeten. Klicka (jag klickade ut klickar stora som ägg ungefär) på plåten och platta till klickarna lite grann med en sked tänk också på att ha ganska stort mellanrum mellan klickarna för dom blir mer än hälften så stora efter gräddningen. Och sen är det bara låta dom vara inne i ugnen i 12 minuter och efter efter det, tadaaaa!
Lycka till!

Jag kunde inte hålla mig längre!

Idag fick jag nog, det har gått ungefär 3 veckor sen vi vägde och mätte Tilda sist och den 16:onde så har jag tid på BVC med henne. Men jag kunde fasiken inte hålla mig från att gå dit och väga och mäta henne ändå hehe ;p. 22:a vägde och mätte mamma henne sist medans jag var på efterkontroll och då vägde hon 4645 gram och var 57 cm lång. Då hade hon i och för sig inte tömt magen på 3 dagar, men jag vette tusan om det spelar nån roll? Men det måste det ju göra, för när den laddningen väl kom ut så blev hon minst 1 kilo lättare. Utan att överdriva! Måste fråga BVC sköterskan när vi ska dit hur det är med det där.. Ja och idag när hon är 11 veckor och 3 dagar så väger hon 4915 och så fick jag det till att hon var 58-59 cm lång. Men det stämmer inte, för det var nästintill omöjligt och mäta henne ensam. Huvudet ska ju ligga emot träplattan och sen ska foten vara platt mot den andra träplattan och pigan tyckte att hon skulle ligga som en ostbåge istället :p. Nåja, det är inte hela världen jag var ändå mest nyfiken på hennes vikt :). Hon går då upp fint i vikt i alla fall och det är ju bra :). Stora tjejen ju :)

Jag själv väger cirkus 50 kg. Med kläder och det vägde jag 52 komma nånting och barnmorskan som jag hade under graviditeten sa att man brukar dra av 1-2 kg på kläderna oftast. Nåja, jag har i alla fall gått ner mer sen jag sist var på BVC med pigan för då fick jag inte på mig mina jeans (fick dom inte ens halvvägs upp för låren, inte ens med våld) från H&M som jag köpte för ganska bra precis 1 år sen och igår när jag testade dom så fick jag på dom, fick ta i lite grann för att få stängt knappen och så satt dom väldigt tight i midjan. Men det ska nog gå att ordna :).

Nåja, nog om vikt snack. Idag bestämde jag mig för att kliva upp tidigt så jag satte alarm på 10 och mamma psyk skickade sms till Manges telefon och till slut kom jag mig upp. Men ursch vad tungt det var! Jag blev för den delen helt chockad, när klockan ringde 10.15 så hade inte pigan vaknat en enda gång ännu! Och hon fick sista målet mat igår vid 22.30. Alltså är det verkligen normalt att bebisar sover så länge och mycket? Hon var i alla fall inte speciellt glad när hon vaknade av alarmet utan hon skrek på engång och skulle ha tisse och efter det var hon betydligt mer lätt charmad ;). Dock somnade hon först efter 01, helt utmattad efter att ha skrikit ett bra tag. så det kanske berodde på det? Jag vet då inte i alla fall, men jag ska väl heller inte sticka under stolen med att det är rätt skönt när hon sover sådär länge så att man själv får sova också :).

Nånå, ska ta tag i dom där jäkla dopkorten nu eller så går jag hem och gör middag och fixar med korten efter middagen. Vi får se, men här ids jag då inte sitta nå mer.Mammas lilla piga ♥


Pappas flicka

Magnus har varit hemma ett par dagar för han har känt sig lite små krasslig (eller är det bara latmasken-långt-in-i-ryggraden-sjukan?). Nåväl, han har vart med Tilda ganska mycket då och det märks klart och tydligt för vissa stunder så är inte jag vatten värd :(. Som nu till exempel hon började skrika helt hysteriskt och var otröstlig och jag försökte verkligen trösta henne och dessutom göra så som jag alltid gör när hon är ledsen. Men nej, inget dög! Så kom Magnus och satte sig i sängen och tog henne och det vart knäpptyst! Och nu ligger hon till och med och skrattar när Magnus busar med henne. Undra om hon är less på mig haha :p? Och så fort jag kommer så blir hon sur. Nåja, det är ju bra att dom också får en trygg och stabil relation. Nej, ska gå och lägga mig i sängen med dom och mysa och så får vi väl hålla tummarna på att hon inte börjar skrika igen? Tror förresten att hennes skrikande kan bero på att jag har börjat med D-dropparna åt henne igen. Virriga jag har råkat glömma bort dom när dom har legat längst ner i skötväskan!

God natt med er!

Tildas nya grej

Tildas nya grej är att stoppa in fingrarna så långt in i munnen så att hon spyr. Och sen flinar hon bara åt det ;p. Sötnos! Hon har även lekt med hennes flodhäst skallra (som hon fick av gammelmoster Johanna) för första gången idag, det var visst jätte kul :). Hoff, allting går så snabbt nu för henne. Hon gör framsteg för varje dag som går, jag hinner inte alls med! Men det är roligare nu än när hon var nyfödd för då åt och sov hon mest bara hela tiden. Men det hade ändå fått gå lite söligare i hennes utveckling ;).

Nåja, nu ska jag försöka övertala min sambo att spela UNO med mig och lillebror :). Slänger in lite färska bilder imorgon när jag har tömt Magnus mobil på bilder. Och Evelina, jag väntar och väntar och väntar på mitt nya simkort men det verkar som att Telia inte vet hur man skickar iväg det! Men så fort jag har fått det så ringer jag dig :)

Hejsvejs!

Joppa sig lite

Första skiftet för denna månad, hoppas att jag får lite fler timmar. Den där föräldrapenningen gör en då inte till miljonär i alla fall..

Annars så har jag inte gjort mycket, morsan och dom tog Tilda imorse och då låg jag kvar i sängen och sov ända till 13.30! Idag blir det i alla fall en tidig kväll, jag vet. Jag säger alltid så, men ikväll blir det så :p. Så när jag klev upp så gjorde jag frukost åt mig själv och sen myste jag på med pigan tills det var dags att åka hit.

Har inte så mycket mer att tillägga, ska glo tv en stund innan det är middags dags här.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kategorier

Nu har jag gjort kategorier och flyttat över alla inlägg till den kategorin den tillhör så nu kanske det blir lättare att hitta saker om man söker efter någo speciellt. Om inte annat blir det lättare för mig att hitta när jag håller på att fylla i förståa året boken och mitt första år som mamma/pappa boken. Det mesta är ju trots allt ner kluddrat här ;). Och designen är inte alls vacker, men det är morgondagens bekymmer.

Nåja, sova var det..

Framsteg

Pigan gör förresten bara mer och mer framsteg. Det där riktiga skrattet kommer nog vilken dag som helst, hon ger en värsta leendena när man busar med henne och så kommer det där lilla skrattet och man märker att hon egentligen vill ha fram mer. Och nu när hon ligger här bredvid mig och sover skrattar hon i sömnen, så jäkla gulligt haha :p. Så som sagt, vilken dag som helst. Jag väntar med spänning! Hon griper tag i hennes napp och försöker styra den till munnen och ofta så lyckas hon men vissa gånegr får man hjälpa henne. Har även märkt att hon försöker ta tag i nappflaskan när man ger den till henne :).

Man lär känna henne mer och mer och ser hennes personlighet eller hur man ska säga. Hon är en tjej med ett hett temprament som vet vad hon vill. Hon blir skitsur om man inte sätter henne upp när hon vill sitta upp, likaså när hon ska stå, hon är inte den där bebisen som är sur och grinig på morgonen. Även fast hon är hungrig så vill hon alltid busa en liten stund innan hon vill ha mat. Om hon där emot inte får sova när hon vill sova så blir det ett jäkla liv. Hojja, det finns hur mycket som helst att skriva ner!

Nej, det är helt otroligt att en sån liten människa kan ge en så mycket lycka! Och man blir så jäkla stolt för varje framsteg dom gör, det värmer mamma hjärtat så otroligt mycket ♥. Ska lägga mig ner bredvid henne och sova nu, hon har redan hunnit dra på i lite drygt 3 timmar här bredvid mig.

God natt!

Mysig helg

Helgen har varit hur mysigt som helst. Igår när det var så jäkla fint väder ute for vi (Jag, Magnus, Tilda, Mamma, Pappa, Kim, Lina, Faster och alla 4 hundar) till kyrkudden grillade korv och bara mös på i solen ett par timmar. Tilda gjorde sin premiärtur i att åka pulka och väl framme vid grillplatsen sov hon som en liten gris i sovsäcken :). Gudars så skönt det var att komma ut! Men det kändes på eftermiddagen/kvällen att man hade varit ute hela dagen och inte druckit speciellt bra för huvudvärken kom som ett brev på posten :(. Försökte i alla fall bota det med att ta en vila med pigan men det släppte icke. Vill helst inte ta alvedon och sånt när jag ammar..  Sen på kvällskvisten spelade jag, Magnus, ronja, Putte, Kim och Lina kort hemma hos oss.

Och idag när jag och pigan vaknade första gången kring 8 så var det mulet och snöade lite grann ute :(. Så jag ammade bara henne och så fick Magnus byta blöja och sånt och sen har han legat vaken med pigan och busat med henne medans jag faktiskt vände på mig och fortsatte sova en stund. Jag var så jäkla trött! Och sen vid halv 1 så gick han ut och sköt puckar på isen med Kim och dom och vi halv 2 hade pigan vilat klart sin förmiddags lur så då var det bara att vakna till liv och busa med henne. Fy så underbart det är att vakna med henne bredvid sin sida varje dag :)! Strax därefter kom Magnus och dom in så surrade jag emd dom en sväng och sen droppade Ronja & Putte innanför dörren och så studsade jag in i duschen och satt där ett tag. Fan så skönt det är att duscha! Kan sitta där i flera timmar och bara låta varm vattnet rinna över en och fundera på alla värdsliga saker. Nåja, gjorde mig i ordning och sånt och så plockade Ronja ihop i vårat kök och sen gick vi till mamma och dom så att jag och hjärtat fick äta middag. Pappa hade gjort lammkötts gryta, fy fabian så jäkla gott det är! Lammkött som är grillat eller tillagat på nått annat sätt är svin äckligt, men den där grytan kan jag äta hur mycket som helst av! Nåväl, efter middagen satt vi och surrade en stund och Ronja nappade en timme med Tilda och sen var det dags att åka till Filmstaden och titta på Alice i Underlandet i 3D. Nog var den väl bra, men jag hade förväntat mig mer utav den. Och efter filmen for jag och hjärtat hit till mamma och dom och så tog hjärtat Ozzy och så gick dom hem, jag och pigan stannade här. Känns så knäppt att börja gå hem med henne typ sådär halv 12 på natten. Det har väl också hänt, men man behöver ju inte göra det till en vana :p.

Nej, ska ta och styra upp lite grann här på bloggen nu. Kanske om jag ids så gör jag en ny design :)

Sov gott allihopa om ni inte redan gör det :)

Vågar man hoppas?


Undra om våren är här nu? Vågar man hoppas och hålla tummarna för det? Idag är det i alla fall alldeles underbart väder ute, solen lyser, klarblå himmel och +2 i solen! Sitter i alla fall och väntar på att äggen ska koka klart och att bake off baguetterna ska bli klara och så ska vi slänga i oss lite frulle och efter det ska vi åka ut nånstans och grilla med mamma och dom och bara njuta av vädret! Ååh vad jag älskar solen och våren! Fast helst av allt har föredrar jag ju sommaren :)

Morgonen har i alla fall varit jätte mysig, pigan vaknade första gången runt 8 och ville ha tisse och efter det bytte Magnus blöja på henne och så somnade vi om och vaknade strax efter 10 och då var vi alla utvilade och pigan var dö nöjd. Hon har legat och skratta och busat med oss. Jag sjöng Bä bä vita lamm åt henne, jäklar vad hon skrattade! Då kan man ju fundera om hon garvar åt min vackra stämma eller om hon skrattade för att det faktiskt var roligt? Haha :p.  Nåja, efter 2 timmars bus i sängen somnade hon i alla fall om så nu sitter hon och vilar i sin gunga. Så söt :)

Nej, nu ska jag förbereda lite grann här!

Puss & Kram

Många gånger sen Tilda kom har jag suttit och studerat henne och tänkt att. Hur är det möjligt att en pyttesnutte jätteliten spermie och ett litet ägg och så 10 månader inne i jäsen kan bli något så underbart? Hennes små fötter, händer, kinder, näsa, ben och ja allting! Jag kan inte riktigt förstå att jag och Magnus har skapat detta lilla underverk? Det är helt twistat men ändå så är det världens bästa känsla. Helt sjukt. Jag hade velat förklara det på ett annat sätt, men det går inte. Det finns inte ord för hur man tänker. Graviditeten, förlossningen och dom senaste snart 3 månaderna spelas om och om uppe i mitt huvud. Allting har gått så sakta men samtidigt har det gått i ultrarapid! Det känns som att det var igår vi sprang på BB var och varannan dag, det känns som att det var igår jag klagade på alla graviditets smärtor allting känns som om det vore igår. Jag vill stanna tiden här och nu, få andas och njuta av stunden för ett tag men det fungerar ju inte så :(. Nej, ett syskon ska hon då få. Det är då ett som är säkert, jag kan LÄTT gå igenom allt vad en graviditet innebär igen för att få barn är det absolut bästa som finns! Kärleken ttill sitt barn är så stark, jag förstår inte att man kan älska en människa så ovillkorligt otroligt mycket! Bara tanken på att något skulle hända henne skrämmer mig, det kan få mig att börja stört böla! Jag kommer att gå igenom eld och vatten, alla det väder och rubb och stubb för henne!

Jag kan sitta vaken nätter igenom (som nu) och bara glo på henne. Jag lessnar aldrig! Hon ser så trygg ut, hon vet att ad som än händer så finns jag här för henne. Hon vet att jag aldrig skulle svika henne. På morgonen när vi vaknar och våran ögon möts så avfyras alltid jordens leende av henne, jag vaknar aldrig upp på fel sida längre. Nej, hojja det finns inte ord att förklara hur underbart livet är med Tilda. Nu ska jag lägga mig ner och mysa med henne för hon lär vakna om cirka 5 timmar :)

5 mars 2010

Ja.. Var ett tag sen jag uppdaterade ordentligt.

Men det har inte hänt speciellt mycket, var på finsk massage igår. Gud så skönt det var! Men det var då ingen mes massage. Tjejen tog i riktigt ordentligt och ibland gjorde det riktigt ont men det var då värt det efterår och idag har jag träningsvärk men det kunde man få tydligen. Men ryggen gör då inte hälften så ont nu som den gjorde igår innan massagen. Hmm? Ja det var babykväll igår på Barnens Hus också. Fyndade en badhjälp, 6 nappflaskor, en halsduk, fingerfärg och en haklapp åt pigan. Och idag var jag och Ronja på Ica Maxi och där hade dom som vanligt massa roliga saker. Blev 12 dricks glas, 6 ljus koppar, 4 ramar, en fylla-i-bok om första året som mamma/pappa (hälften får jag fylla i och andra hälften fyller Magnus i), våtservetter och sånt där nödvändigt..

Gjorde även fotavtryck igår på pigan.. Herre min skapare, det var ingen lätt match! Men till slut kom jag på hur jag skulle göra och då fick jag 2 avtryck från vardera fot. Dock har jag kvar händerna men det får jag göra när hon sover, det var ju helt omöjligt när hon var vaken! Hade sen tänkt rama in avtrycken och sätta en uppsättning i hennes första året bok.

Mer än så har nog inte hänt den här veckan. Eller idag stod personalmöte på schemat och dit va pigan tcungen att följa med för att Magnus var på utbildningen men hon var snäll och alla var nyfiken på våran lilla piga :). Hojja, har sån huudvärk att jag mår illa så nu ska jag avrunda här och så ska jag göra räkmackor och sen ska jag sova!

God natt på er!

Bilder


Sådär, nu kommer lite färska bilder :). Känns så fel och lägga ut hundra bilder på henne och att hela världen ska kunna ha tillgång till det.. Nåja, det kommer en bättre uppdatering sen. Ska mysa lite med min dotter ♥

Vad dum jag är..

Flera av er har skickat sin mail som jag kan skicka användarnamn och lösen till, ni som inte har gjort det skulle jag gärna vela ha det av. Hur ska jag annars kunna skicka uppgifterna? Så imorgon låser jag bloggen istället så att ni som inte har skickat med uppgifterna också ska få en chans att göra det :).

God natt!

Sällan..

Dessa jävla motgångar!!! Lämnade in ansökan om bostadsbidrag den 28:e januari, ringde som tidigare skrivet till dom i Tisdags och då skulle jag så tort återkomma efter den 28:e februari för att dom har 4 veckor (det sa dom till mig i Tisdags, att det har blivit ändrat från 12 veckor till 4 veckor) på sig att handlägga bostadsbidrag. Okej, skrattretande tänkte jag men tänkte ändå att det inte finns speciellt mycket mer att göra åt saken än att ringa tillbaka efter den 28:e. Så kom jag på idag att jag skulle ringa dom och då har dom dessutom fått 2 dagar extra av mig. Och när jag ringer dit så får jag till svar att "våra handläggare ligger lite efter i ditt ärende". Vadå efter och hur mycket? "jaa ett par veckor!". Alltså, vilka jävla idioter. Jag är sååååå nära på att ringa någon som sitter högre upp än dom och starta en jävla cirkus. Men dom tar väl inte en ung mamma på allvar, "för vi är ju så oansvariga" eller så känns det i alla fall när man får prata med nötterna som sitter där..

Allt jag vill ha är mina pengar och sen är jag mer än nöjd. Ååååååååååååååååååh. Bara motgångar hela tiden, när kommer det medgångar då?

Sätter lösenords skydd ikväll för nu ska jag fortsätta sitta i dessa jävla telefonköer.

Hejdå.

Lösenordsskydd

Imorgon (Onsdag) lösenordskyddar jag min blogg, hade egentligen bara tänkt lösenordsskydda vissa inlägg när jag lägger ut bilder på pigan men jag vet inte hur man gör så då lösenordsskyddar jag hela bloggen istället. Om ni är intresserade av att få lösenordet och användarnamnet så hojta till i kommentarsfältet.

God natt!

Tradera

Sådärja, nu har jag lagt ut lite kläder på Tradera. Hoppas att någon vill köpa dom :). Konstigt nog så blev det 28 plagg i klädpaketet för pojkar och bara 21 plagg i klädpaketet för flickor haha :p. Och pojk kläder behöver hon då inte. Varför jag har haft en massa pojkkläder är för att vi ropade hem lite klädpaket innan hon kom och dom skulle vara könsneutrala, men säljarna lyckades ändå smyga ner något enstaka blått plagg. Jaja, det blir ju min vinst nu i alla fall :). Ska även slänga ut vårat gamla köksbord på Blocket, har liksom inte fått fingrarna ur det berömda till att göra det ännu och ändå så står bordet i hallen och tar en massa onödig plats. Nånå ska ta och fota det nu och efter det ska jag betala lite räkningar och efter det hade jag tänkt gå till Media Markt en sväng och köpa en ny kolsyrepatron och efter det ska jag nog knata hem till mamma och dom och fortsätta med dopkorten.

Ska lägga in bilder också, men det blidde så många och då vill jag lösenords skydda det inlägget. För det känns lite fel att hela världen ska ha tillgång till bilder på min dotter. Man vet aldrig vad det är för pervon som sitter på andra sidan dataskärmen där ute i världen.

Hejsvejs!

As usual..

Sitter jag vaken den här tiden. Inte aaaalls ovanligt. Men (ett stort MEN) när jag kom hem såg det verkligen ut som att någon hade slängt in en miljon bomber in i lägenheten och stängt igen dörren! Min karl (och Jonas) har varit ensamma här och det märktes, morr! Och jag kunde fan inte gå och lägga mig när jag visste hur det såg ut i hela lägenheten. Så jag röjde ihop här hemma lite grann och nu sitter jag här, halv 3 på natten. IGEN! Men pigan sover då gott sen ungefär 2 timmar tillbaka. Ja juste! Har ju hunnit bada henne också och efter jag hade gjort det så lindade jag in henne i handduken utan blöja och gav henne tisse och tänkte att hon kommer säkert inte att bajsa för hon har varit så himla trög i magen i typ 2 veckor. Jo tjena, tji fick jag så sprack jag. Hon bajsade ner sig själv, mig, handduken och lite på våran säng.. Fanns inte mycket mer att göra åt saken än att torka av henne och mig och sätta på henne en blöja. Och skratta åt min egen dumhet för att jag inte tänkte mycket längre än vad min lilla näsa räcker :).

Nåja.. Nu när jag ändå är igång så passar jag på att tömma min telefon på bilder men det blir inga bilder på dopkorten för dom har vi inte gjort klart. Jag lyckades göra ett kort och mamma hann göra hur många som helst, men det är ju det jag säger. Det existerar inte någon fantasi i mitt huvud.

Nej nu ska jag ta och tömma telefonen på bilder, är nog tusonde gången jag säger det här. Men imorgon kommer det bilder haha :p

♥ Tilda & Magnus Johansson ♥

Gnällfia

Våran dotter är inte riktigt nöjd.. Hon ligger i vagnen på sin fårfäll och är riktig gnällig, tror det är magen som spökar för henne. Stackarn :(. Men vi kan inte göra mer än att försöka hjälpa henne på traven lite grann och det har vi gjort igår så får se om magen börjar fungera igen..

Var förresten på Babyproffsen och köpte en ny vagnleksak åt henne med mumin, tjej mumin och lilla my på. Den verjar hon då gilla men jag tror att den gamla med bamse och lilleskutt var lite roligare (den som hon ligger och skrattar åt 2 inlägg nedanför detta). Men mumin är ju så gullig :). Ska försöka ta mig på Lindex här nån dag också och köpa lite pyjamasar och den rosa drakdräkten, har ju fortfarande 2 rabatt checkar på 30% där som vi fick från BB. Men nu idag så ska jag och mamma börja med dopkorten. Sov här hos mamma och dom i natt så att jag hann säga hejdå till mommo som for hem imorse, tror det var lite jobbigt för henne. Det kom minsan en och annan tår :(. Och det där 4 generations fotot blev helt bortglömt så vi får ta det en annan gång när vi far dit eller hon kommer hit igen :). Ska hjälpa mamma och söka kabeln till deras skrivare nu och så måste jag leta upp dikten som ska vara inne i korten för den har jag hemma på datorn och jag ids verkligen inte gå hem och söka den.. För sen klockan 16 ska jag visa Ronja vars kvartersvärdarna sitter så att hon får alla nycklar och så ska dom kolla tapeter osv.

Foto kommer sen på dopkorten och lite annat när jag har tömt telefonen på bilder.

Puss & Kram

Testar..

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/692562/emeliielindstrom?claim=5k63g99fxmp">Följ min blogg med bloglovin</a>

Nattliga funderingar..


Var och läste en ung mamma blogg (www.ellamarie.blogg.se). Hon är ju i och för sig tvillingmamma och blev det när hon var 15 år. Men ändå! Hon verkar vara en väldigt stabil tjej med bägge fötterna på jorden och självklart otroligt stolt över sina barn. Men nått som gör mig så jävla förbannad är vissa av hennes läsare.. Vissa idioter har suttit och skrivit idiotiska kommentarer "ångrar du inte att du skaffade barn?", "ni förstör ju erat liv!" ja osv. Men vad är det människor inte förstår? Det sista man gör är ju att förstöra sitt liv! När Tilda kom ut så öppnades en helt ny värld för mig/oss! Folk som själv inte har barn kommer aldrig att förstå det, det absolut underbaraste som kan hända en i livet är att få barn! Som jag sagt såååå många gånger tidigare, det är en känsla som inte kan beskrivas med ord. Som sagt, den 15:e december när barnmorskan uppe på BB kom in i rummet med Tilda så var det första dagen på resten av mitt liv. Jag älskar min lilla tjej så otroligt mycket och jag kan verkligen inte sluta titta på henne! Jag säger då det, jag hoppas att folk ger fan i att ställa mig sånna dumma frågor för då kommer dom att få jäkligt dumma svar tillbaka. Dumma frågor kräver dumma svar!

Nu när hon är lite drygt 3 månader tycker hon att hennes händer är jätte roliga, helst av allt ska hon ha dom framför nappen och fläta dom och titta på dom och allt vad hon nu gör. Det går liksom inte att förklaras, man måste se det själv :). Hon gör "spottbubblor" och när det går hål på dom rinner det dreggel ner för hakan haha :p. Hon har halvt om halvt börjat upptäcka sina fötter, hon följer en med blicken, när man pratar med henne så vänder hon huvudet åt det hållet man är, hon vänder sig självt (oftast bara från rygg till mage, men det har hänt att hon har rullat ett helt varv), kommer man nära med ansiktet så ska hon känna och klämma, helst av allt ska hon stå upp i ens famn och vissa gånger så står hon och böjer knäna och har sig med benen och då ska hon hoppa och studsa som en viss morfar har lärt henne men hon blir ju nöjd i alla fall! Hon älskar att ligga helt näck och sprattla, hon har börjat jollra lite smått och vi har fått ett bubblande skratt men än väntar vi på det där riktigt ordenliga skrattet, men det kommer väl så smånigom ;). Tror jag fick med det mesta? Annat är det med alla signaler som man har lärt sig, hungerskrik, uppmärksamhets skrik hennes kropps språk när hon vill vända sig och så vidare och ja herregud vad man har lärt känna henne och mer kommer det at bli :)

Ska sluta nattsudda nu och lägga mig ner och sova för imorgon ska vi ta tag i dom där jäkla dopkorten. Fan vad jobbigt det känns. Har sån jäkla värk i både handleder och händer. Tacka gudarna för att jag ska få massage på Onsdag. När jag bli rik ska jag anställa en personlig massör.. Kommer förresten att försöka skriva ner lite sånna där "note to my self" när det kommer till Tilda det kan alltid vara bra att ha när man ska fylla i babyböcker osv :)

Imorgon kanske jag orkar ta fingrarna ur det berömda och lägga in bilderna från telefonen. Skulle nog passa ganska bra för jag ska tömma datorn imorgon också så att Magnus får formatera den, min dator verkar nämligen inte vara sådär jätte kry :(. Nånå, sängen var det.

My Lovely ♥

  

RSS 2.0