Magnus

Visst tusan kan han gå mig på nerverna mellan varven och vi kan avsky varandra ibland och ibland kan jag tycka att han rentav är ett pucko som inte anstränger sig ett dugg för att åtminstone försöka förstå sig på saker och ting. Vi kan bråka som hund och katt och inte ens vela se varandra. Efter 5 år tillsammans så känner man varandra mer än väl, han vet mycket väl när han passerar mina gränser och jag är lika medveten om när jag passerar hans gränser.

Men tusan så underbar kan kan vara också! Vi kan ha så jäkla roligt ihop och skratta hysteriskt åt saker, vi har våra interna skämt, vi kan ligga i sängen på kvällen eller sitta i soffan och tävla om vilken reklam som kommer härnäst och  bägge två kan sitta och fuska värre än jag vet inte vad men vad gör det? Idag träffade han mina farbröder (Micke & Johnny) för första gången. Snacka om att han trivdes bland dom, här är det inget knussel alla bjuder på sig själva och är definitivt inte rädda för att göra bort sig. Och när jag träffar Magnus släktingar så behöver men heller inte vara så där löjligt fin i kanten utan jag kan vara lika avslappnad med dom som med mina egna släktingar.

Och idag också, min kära sambo i ett nötskal. Jag var och klippte mig och färgade håret. Först var Magnus och pigan med och satt och väntade på mig och satt och surrade med mig och min frisör och efter ett tag kom mamma så for dom iväg och handlade och sånna där saker och utan att tänka på det så hojtade jag till att han skulle ta med sig min jacka som min börs va i. Nåja, jag ringde i alla fall och sa att den var med dom och dom skulle komma sen efter handlingen och så drär. Jaja, sagt och gjort. Mange klampar in på "Clip" och jag frågar vars mitt kort är och han svarar att han inte ides söka det. Så jag erbjuder mig att hämta det, men nej då svarar han "vafan ska jag med ditt kort till, jag har väl ett eget?". Flinande inombords tänker jag, "undra om han vet vad det kostar? för det vet jag och om inte så lär ju det här bli kul..". Nåja, Evelina (frisören) säger att med färg, klipp och torrschampot blir det 1688:- och uttalar det sextonåttiåtta och Magnus hajar liksom inte till och sen bara "va?!" så tittar han på mig och jag skrattar som aldrig förr och "Jaja, dra nu kortet innan du ändrar dig haha :)". Jag, han och Evelina skämtar lite sinsemellan och hon kunde ju inte heller hålla minen. Herregud, ni skulle ha sett hans min när han insåg vad det kostade haha. Så säger han att kvittot ska han minsan spara och hänga upp på kylen så Evelina ger honom kvittot och säger glatt "varsågod". Vi kommer hem och jag går till mamma och dom och Mange går hem och ramar in kvittot och ställer ramen på fläkten haha :p. Till grejen hör att han ville köpa ett tv-spel innan jag gick till frissan och jag bara "Nej, vafan ge dig nu. 600 spänn på ett tv-spel, så onödigt bla bla bla". Ni kan ju bara gissa hur många gånger jag har fått höra att han nu har 1688 skäl och köpa ett tv-spel, att han har gråtit 1688 tårar, att jag ska vara glad 1688 dagar osv osv haha :p. Jaja, kanske inte låter så kul nedskrivet men ni skulle ha varit med och så skulle ni ha hört han hur han har låtit hela kvällen hihi :).

Nåja, han hade i alla fall varit söt och köpt ett mobilsmycke åt mig på Expert med 2 hjärtan och en fjäril på som han gav åt mig sådär spontant bara. Självklart var detta innan frissa tiden hihi :). Jag som egentligen inte använder mobilsmycken, men jag är ju tvungen nu när han hade köpt ett sånt gulligt åt mig :).

Jag älskar honom. Lika mycket som Tilda men på ett helt annat sätt och ett helt annat plan och alla ni som har barn vet nog säkert vad jag surrar om :)

Jag älskar er ♥Tokunge med kaka i munnen ♥

Ångest :(

Jag har sån ångest över att pigan redan är 9 månader och lite drygt 2 veckor. Fan, snart är hon ju 10 månader! Det har känts okej så länge månads talet har varit ensiffrigt, men nu ska det helt plötsligt bli tvåsiffrigt. Och det betyder att det är ynka 2 månader kvar tills hon blir 1 år. Jag vill inte inse, på med skygglappar, spring och blunda! ALLA sa åt mig innan hon kom och precis när hon kommit att "ta nu vara på tiden, den susar iväg snabbare än du kan tro". Jo tack, jag vet det nu! Vars har dessa månader tagit vägen? Varför känns det som att jag glömt varenda grej i hennes utveckling? Trots att när jag tänker efter så vet jag nästan exakt när framstegen har skett. Men man blundar nog? Eller inte nog, man blundar! Hojja.. Snart går hon ju också! Det var ju nyss hon var så pluttenutte liten och låg i min famn och knorrade och sög på mitt bröst och var totalt beroende av mig och nu är hon inte alls lika beroende av mig! hon är lika go ännu och hon älskar att mysa och ligga och vila på mitt bröst och hon somnar mer än gärna i famnen och helst av allt sover hon i sängen med oss så korvar hon ihop sig till en liten boll och lägger sig tätt tätt intill en så liten och oskyldig. Helt allvarligt, jag känner mig gråtfärdig! Och hon fyller bara 1 år! hur fan ska jag känna mig om 17 år?! Min prinsessa, my lovely ♥. Som jag så många gånger sagt tidigare, jag älskar henne så att det gör ont! hon är min värld, min luft jag andas, min levnadskraft, den enda som kan få mig att först vara fly förbannad till att gå till att skina som en sol på en milli sekund, hon är mitt allt!

Jag är övertygad om att det är någon som driver med mig att det faktiskt är september månad, snart oktober månad.. Snälla någon? Stanna tiden, låt mig få andas ett par timmar och få ta till vara på allt som hänt i mitt liv under dom senaste 9 månaderna och dryga 2 veckorna. Jaa, min älskade solstråle du gör mamma hel. Men snälla, ta det lite lungt på utvecklingsfronten nu :).

Sådär!


Nu har jag lugnat ner mig lite sen föregående inlägg, men jag kan fortfarande inte släppa att folk väljer in samma parti IGEN. Och om ni, mina kära läsare upptäcker en insändare i NSD som är föregående inlägg så är det min tokiga svägerska som har skickat in den och meddelat mig det efteråt via sms! Och självklart är det den äldsta av svägerskorna (Therese) som har gjort det :p.

Nånå, tänkte skriva ner lite framsteg som pigan gjort så att jag kan få minnas på något sätt sen :).

I Fredags så ställde hon sig helt alldeles själv mot en stol och gjorde det flera gånger efter varandra när hon väl kom på hur man gjorde. Och självklart så kom hon ju då på hur man kan få våran uppmärksamhet ännu lättare när vi sitter och äter eller vad som helst. Hon reser sig helt enkelt mot stolen och rycker en i byxbenet, stolt mamma ♥.

Och igår avancerade hon genom att ställa sig mot gåstolen och börja gå med den! Och sen höll hon i Kims byxben och gick efter honom! Gud min gud vad allting går snabbt nu. Så imorse tyckte hon att det var dags och avancera ännu mer, hon ställde sig upp i sängen med hjälp av att ta stöd mot Magnus mage och sen släppa och tro att hon kan stå helt själv men det gick ju självklart inte :p. Hon är verkligen envis! Undra vars hon fått det ifrån, *visslar och tittar upp i taket* inte från mig i alla fall :).

Och sen säger hon dä (där), titta (hon viskar liksom lite grann när hon säger det) pappa (klart och tydligt), tatte/tutte (tutte, viskar också lite grann när hon säger det).

Sen igår så började hon headbanga, haha så jävla sött!

Och sen när hon vill ha sin vilja igenom så skriker hon, men inte ett ljust tjejskrik utan mer ett grövre skrik som kommer ända från tårna haha. Och när man säger åt henne att inte skrika så skriker hon ännu mer, snacka om en dam som har humör så det heter duga!

Hennes favoritsysselsättning är att slänga Ozzy och Pastas matskålar i golvet, helst av allt ska det vara lite vatten i dom så att hon kan plaska ordentligt och sen när hon väl får vatten över sig så blir hon rädd och börjar gråta hehe ;p. Nåja, så nu mera så får hundarna dricka vatten och äta när hon inte är i närheten eller så får vi säga åt henne. Hundarna måste faktiskt också få lite lugn och ro för bägge hundarna accepterar att hon är och sliter i dom och pussar på dom och har sig. Men sen ska vi så gott det går (när Tilda förstår bättre) försöka lära henne att man måste låta hundarna få lugn och ro ibland också. men å andra sidan sett så tror jag att det automatiskt blir så om barnen redan från början märker att det inte är okej att hålla på med hundarna jämt och hundarna vet gott och väl att dom inte får pussa på Tilda. Nu har det ju dock blivit svårare när hon ett tu tre är där och pussar på dom. Men som sagt, man får försöka så gott det går :).

Hon är jättenyfiken på all mat som vi äter, eller det har hon väl varit åtminstone 1,5 månad nu! Spelar ingen roll om det är 5 minuter eller 2 timmar sen hon har ätit, när vi väl sätter oss till bords och börjar äta så sitter hon nere på golvet och skriker tills vi tar upp henne och låter henne få smaka på maten också. Och än så länge så har vi inte stött på nån mat som hon verkligen inte har gillat. Men det är så jäkla skönt att hon, peppar peppar ta i trä verkar bli en allätare. Jag hade blivit knäpp om hon blir sådär jättekräsen. Men det är i alla fall hur det verkar vara nu :). Ett tu tre så vänder det!

Det viktigaste av allt, pigan har ju för tusan hunnit bli 9 månader! För mig klickade det först 2-3 dagar efteråt haha :p. Jaja, jag har börjat blunda för hur stor hon egentligen har blivit. Älskade unge!Fick bli en gammal bild eftersom att jag är på jobbet :p.

Politik

Alltså..

Jag trodde ALDRIG att jag skulle engagera mig så mycket i politik som jag har gjort under detta val. Och just nu är jag så jävla förbannad och besviken på skit Sverige som väljer in ett sånt jävla stört parti som SD. Och framförallt att moddarna får sitta kvar. Var och varannan vecka kan man i Aftonbladet läsa om sjuka/gamla människor som har problem med än det ena än det tredje. Det är jidder om sjukbidrag m.m m.m och sen när det väl kommer till val och VI har rätt att bestämma och ändra på skit Sverige så glömmer folk helt plötsligt bort allt det där och väljer in det parti som har satt Sverige i den största ekonomiska krisen på länge. Att folk inte har lärt sig att Reinfeldt och hans jävla Kalle Anka parti inte kan styra Sverige rätt och ge alla människor samma rättigheter. Som Robin Hood fast tvärtom. Jävla dumskallar! Ursäkta mig om det finns moddar bland mina läsare men det är min åsikt. Och ja, som det ser ut just nu "är det ett val utan vinnare" men vi alla vet ju att den där jävla Alliansen kommer att få styra Sverige 4 år till. Och som sagt, vad är det för jävla nötter som har röstat in SD i riksdagen?!

Nej, jag blir arg av att bara prata om detta. På med skygglappar och hoppas att det på nått mirakulöst sätt blir maktskifte..

Så där fjolligt ;)

Vad heter ni? Emelie och Magnus
Hur träffades ni? Typ genom gemensamma vänner :p
Hur länge har ni varit tillsammans? 5 år och 2 veckor på pricker ;)
Är ni förlovade? Yes
Bor ni ihop? Jajjemen, det också ;p
Har ni barn? Jajjemen, världens finaste Tilda <3
Har båda körkort? Nix, inte en enda av oss :(
Kommer du ihåg er första kyss? Det gör jag, solklart :)
Vem sa "Jag älskar dig" först? Magnus
Vem är äldst? Magnus
Vilka stjärntecken är ni? Jag -skorpion, Magnus -tvilling.
Vem fyller först på året? Magnus
Vem är längst? Magnus
Vem sjunger bäst? Haha ingen av oss, vi bägge två låter som hesa kråkor :p
Håller ni i handen på stan? Njae, ibland. Ofast går ju en med barnvagnen och det är så jobbigt att styra den med en hand bland en massa folk..
Kände ni varann innan ni blev ihop? Jo, vi hann lära känna varandra i flera månader innan vi blev tillsammans :p
Vad har ni gemensamt? Mycket, men vi har mycket som inte är gemensamt också.
Har ni några "frikort"? Nix, inte det.
Har ni stora framtidsplaner? Njae.. Ett syskon åt Tilda, bli rika, förmodligen bo i ett hus m.m.
Har ni gråtit i varandras armar? Jajjemen.
Har ni varit utomlands tillammans? Finland haha :p
Vilket är ert bästa minne? Många! Men det bästa är ändå när Tilda kikade ut till världen. Det var en konstig känsla av att gå från 2 till att helt plötsligt vara en familj! Samtidigt så kände jag mig sååå lycklig :)
Vem lagar bäst mat? Olika. Magnus har dom maträtterna som han är grym på och så har jag mina :)
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Sitter framför varsin dator haha :p. Nej, men på senaste så har vi faktiskt tittat en film efter att Tilda har somnat :). Kvalitets tid!
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Njae, men vi pussar varandra varje dag i alla fall :)
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Njae.. Inte så jätte.
Blir du lätt svartsjuk? Jag har varit det, men det har "vuxit" bort. Gör han sina snedsteg nu så vet han vars dörren är och att det är enkelbiljett hemifrån oss och att det aldrig finns en chans till tillbaka resa igen.
Brukar ni bråka? Bråka och bråka. Vi diskuterar mest.
Ringer eller SMS:ar ni mest? Jag hatar att smsa för att man inte får ner allting man vill ha sagt, så om det är nått kortfattat kan jag skriva ett sms. Och är det nått viktigare så ringer vi varandra.
Blev du kär i första ögonkastet? Hahaha nej verkligen inte!
Brukar någon av er prata i sömnen? Jajjemen, sist ägde Magnus och madrassen nånting ihop. Men vad vette tusan haha ;p
Vad är bäst med han? Hans ögon, leendet och hans famn. Så är han ju en bra pappa också :)


Haha för 5 år sen hade jag antagligast svarat så pluttinuttigt och gulligt på alla frågor men nu är det liksom "shit the same" haha :p. Klart att vi älskar varandra och sådär men man är ju tyvär inte nykära hela livet ;). Nog för att jag kommer ihåg hur pirrigt det var första gången vi till exempel sov med varandra, jag var så löjligt kär! Det pirrade i hela mig. Minsta lilla beröring eller puss gjorde så att det blixtrade i hela mig. För 5 år sen vid den här tiden var vi med varandra 24/7. Jaa, gud vad allt var underbart och bekymmersfritt då. Tänk om jag hade vetat vad som väntade mig? Undra om jag hade stannat kvar då? Tänk vad mycket vi har gått igenom. Mycket har gjort mig starkare och jag har lovat mig själv att jag aldrig mer kommer att låta mig få mitt hjärta krossat så som det har blivit krossat alldeles för många gånger. Nej hoff, man tar sig starkare ut varje kris och det är sant. Som sagt vi har gått igenom alldeles för mycket skit och många tycker att jag är dum i huvudet som står kvar idag. Men vi har haft ännu mer lyckliga och roliga stunder också :). Som min kära svägerska sa, "Ni måste ju ha det bra, för annars skulle ni ju inte ha hållt ihop så länge som ni har gjort?". Men på nått sätt måste det ju ha varit meningen att jag skulle stanna? Undra om jag hade varit mamma idag om jag hade lämnat Magnus? Undra om jag hade bott här? Många funderingar.. Visst fan har vi våra dåliga stunder och vi kan bråka som hund och katt, men gud vad vi kan ha det roligt tillsammans! Hojja, finns så mycket att skriva. Men jag är glad att jag har Magnus i mitt liv :)

Jag älskar dig Magnus ♥!

Frisyrer..

Kom på att jag ska både klippa och fräga håret 24:e men jag har fasiken inte kommit på hur jag vill ha det ännu. Så jag googlade fram lite bilder och hittade väl några som jag kan tänka mig, fast i andra färger och lite annat småfix.. Kom gärna med förslag vad ni tror skulle passa mig bra eller om ni vet en sida med bra frisyrer och sånt så är sånna förslag också välkommna :)

Den här skulle jag kunna tänka mig, fast antingen att man lägger det blonda lite under håret så att man slipper bry sig om utväxten sådär jätte mycket :p. Och sen hade jag kunna tänka mig att ha det blonda i en annan färg men det är ju sånt som är lätt att fixa till själv :)


Eller den här, men inte så där platt och tråkigt. Uppklippt i massor och lite andra färger :)


Eller den här fast med kortare lugg och mycket mer uppklippt. Sen hade jag faktiskt kunnat tänka mig att färga håret i en hasselnötsfärgad nyans med en massa mörkbruna slingor i. Typ så som på bilden men mörkare..


Eller den här fast med kortare lugg och en annan färg och så lite mer uppklippt..


Har försökt googla fram en bild på det hasselnötsfärgade men jag hittar inget som kommer i närheten förutom Kissies hår! Jaja, men så vill jag ha det på ett ungefär fast MYCKET mörkare. Det där är alldeles för blont för mig. Jaja, får väl skriva ut lite bilder och ta med till frissan och se vad hon har för förslag :)


Förresten, stackars tjej. Varför trycker man in en massa silikon i tuttarna? Och en massa botox, restylane eller vad det nu heter i ansiktet? Hon ser ju så sjukt opropotiernerlig (fan vad konstigt det där blev stavat, men ni fattar;p). Jaja, inte mitt problem men hon såg ju så mycket bättre ut innan..

Dilemma..


Jag har blivit riktigt kass på det här med att blogga. Men jag har fan inte haft tid. Jag jobbar och när jag inte jobbar så prioriterar jag min övriga tid på min dotter och sen där emellan ska man hinna klämma in Magnus också. Nåja, imorron vakar jag ut och så är jag ledig i 4 dagar och efter det jobbar jag om det var 3 eller 4 nätter och sen är jag ledig en HEL vecka! Fy fan vad nice! Får se om vi åker upp till Kiruna då. Sen så vill folk att vi kommer och hälsar på i Gällivare också. Och det kan bli tight med 1 veckas vistelse bara. Kommer man inte till Kiruna och hälsar på så blir det sura miner därifrån och kommer man inte till Gällivare så blir det sura miner där också. Och just nu så finns det vissa omständigheter som gör allting så mycket jobbigare. Sen så ska det tapetseras och fixas hemma och det kostar också pengar och sen så tog pigan nått växa språng och växte ur hennes kläder så nu måste vi köpas en massa nya kläderi storlek 74 åt henne. Så hur det än är finns det ändå inte ekonomi nog att åka uppåt just nu..

Sen så känner jag att det där körkortet inte kkan vänta längre. Jag gnäller hela tiden om att jag vill ha det och nu är det dags att agera för det också. Ska ringa imorron redan och kolla runt lite priser och så där.

Hoff.. Har inte så mycket mer på hjärtat för tillfället, jag saknar min piga oerhört mycket. Så imorron blir det att sova med mamma och pappa i sängen ♥

Hejsvejs!

Boel test

Idag blev det inte att sova länge. Min "smarta" karl tyckte att det var en superbra idé att börja spela musik 11.30! Och dessutom Eminem, jag har lyssnat mig less på honom för flera år sen. Jag hatar han. Enda bra låten är Love the way you lie som han har gjort nyss. Jaja skitsamma.. Klev i alla fall upp och hoppade in duschen och duschade av både pigan och mig. Att man alltid ska behöva ta tag i allt för att det ska hända något..

Jaja, vid 13 tiden stressade vi iväg till bvc. Som vanligt så är man alltid klar i sista sekunden, dock inte tack vare mig denna gången! Fick direkt väga henne och denna gången 7995 gram, 67,7 lång och 43,5 i huvudomfång. Bruden har dragit iväg en hel del :p. Sen gjordes det där Boel testet och det klarade hon också galant. Men alltså.. Jag trodde ju att testet skulle utföras med moderna grejer och inte 4 små bjällror dom bvc sköterskan trädde på fingrarna och sen bjällrade med dom bakom hennes öron för att se om hon vände sig mot ljudet :p. Asken som bjällrorna och det där låg i såg ju ut att vara antik, hann till och med tänka tanken att dom säkert använts när mentalsjukhuset fortfarande fanns haha :p. Nåja, sen pratade vi bara rent allmänt om hennes utveckling, tänder, rutiner. Ja men rubbet. Jag oroar mig ALLTID innan vi ska till bvc att det ska vara nå fel på henne och Mange är likadan, och sen när man varje gång får det bekräftat att hon är frisk som en nötkärna och allt det där så vågar man andas ut :p. Som Mange sa, egentligen borde man inte gå och oroa sig i onödan. Men samtidigt går det ju inte att undvika att oroa sig liiiite grann i alla fall :p.

Efter bvc blev det att gå hem en sväng och hämta hundarna och då var kvartersvärden där och fixade med alla jävla hål som är överallt i tapeterna. Sen blir det ju heller inte mindre hål när dom har använt metallplugg! Varför förstår jag inte eftersom att det är gipsväggar överallt i lägenheten? Så pratade jag med Kicki om tapeten i köket (den fula allmoge gröna) och det var ju tänkt att dom skulle byta ut vissa våder, men då sa hon att om vi vill tapetsera om så kan dom skita i att göra det så betalar vi halva köket och så betalar dom andra halvan och det lät ju som en alldeles ypperlig idé :). Så vi ska se vad det kostar och sen fatta beslut utifrån det. Fast egentligen finns det inget beslut att fatta, den gröna tapeten SKA bort! Sen så ska ju vardagsrummet göras om, toan, datarummet och sovrummet inom en inte allt för lång framtid. Då är hela lägenheten renoverad :). Och hallen! Den ska också fixas, aldrig att jag ska ha 2 olika tapeter i den.

Yeye.. Juste! Vägde mig själv också på bvc och jag har gått ner 1,5 kg! Ner ner ner ner ner!! Fan vad glad jag blev! och nu ska det bara neråt, aldrig mer uppåt. ALDRIG! Och sen till det hemskaste idag. När jag jobbar natt så tar jag bussen som går 21.23 och pigan var vaken idag när jag for och när jag pratade med mange 22.45 så hade hon varit helt hysteriskt ledsen ända sen jag for :(. Hojja vad det gör ont i mamma hjärtat, men som jag skrev på facebook. Imorron ska det kompenseras! Då ska hon få sova med mig i sängen hela natten, är så mysigt när hon kryper ihop tätt tätt intill en som en liten groda :).

Mammas fina unge ♥

Nu måste jag ta nått att äta. Hungrar ihjäl snart..

Kass

Ja det har varit lite kass uppdatering här.. Men först förra Lördagen så kom svärfar och Carina och sen var det full rulle med flytt och allt som hör där till. Att flytta när man har en bebis att ta hand om tar sin lilla tid. Speciellt när bebisen vill ha uppmärksamhet hela tiden hehe :p.

Nåja, sen i veckan har vi försökt hitta på lite grejer. Bland annat varit på det där äckliga tropikhuset igen, men man ställer ju upp för laget :p. Pigan gör bara mer och mer framsteg. Kryper i en sjuhelsikes fart, säger titta och tutte :). Sätter sig upp och stälelr sig upp på knä efter grejer.

Jag har fan inte tid att uppdatera mer, Tilda är mer vild än tam. Rycker mig i byxbenet, röjer i pappersinsamligen och gör allt sånt som hon inte får göra :p. Så jag ska ta henne nu, sätta oss på golvet och leka en stund. Och efter det vill hon förhoppningsvis vila en stund med hennes mamma så att hennes mamma orkar jobba natten som kommer.

Hejsvejs!
RSS 2.0