Ännu ett google fynd :)

IronicHittade den här också när jag googlade, tyckte den var så bra :)

Så sant så!

Hittade denna text på en blogg när jag googlade efter en bild haha :p.. Nej men tjejen har ju helt rätt i det hon skriver. Detta kommer jag hädanefter att försöka bära med mig :)


Vet ni hur bra livet blir när man fokuserar på det bra istället för det dåliga? När man engagerar sig i det viktiga istället för det oviktiga. När man fokuserar på vad man har istället för på vad man inte har. När man ser det positiva och inte bara det negativa. När man är optimistisk istället för pessimistisk. När man kollar framåt och inte bakåt. När glädje blir viktigare än vinst. När hälsa blir viktigare än utseende. När insidan blir viktigare än utsidan. När man inser vilket otroligt värde det har att vara intelligent och klok. När man värdesätter sig själv högt. När man inser att det viktigaste i livet är människorna vi omger oss med. När man inser att kärlek är mänsklighetens starkaste makt. När man inser att man ska handla med hjärta och själ.När man har realistiska drömmar och mål istället för att engagera sig i fel saker och ständigt bli besviken. När man alltid är ärlig mot sig själv och alltid går efter sanningen. När man ägnar sig åt rätt saker istället för fel. När man respekterar sig själv och sina medmänniskor. När man lever efter det man vill och inte efter det man borde. När livet känns fullbordat och kärleksfullt. När man ler ofta. När man inser att musik och böcker är läkande. När man inser att i mat och kärlek finner vi störst styrka och energi. När man inser att där finns absolut ingenting viktigare än familj, vänner och hälsa. Vet ni hur bra livet blir när man känner tacksamhet och välsignelse?

När man är lycklig.

- Nora Restelica -

Seg dag..

Alltså Söndagar. Jag hatar dessa tråkiga söndagar och alltid har man nån konstig söndags ångest utan någon egentlig anledning. Varför??

Jaja, har inte hänt mycket alls idag. Tog en promenad till Handlarn med pigan, Stina och Turbo och köpte cigg och sen efter det gick jag till mamma och dom och väntade på käk. Hemmagjord pizza bjöds det på idag, nån bantningsvariant som var hur god som helst. Efter middagen var det bara raka vägen hem och lägga pigan som efter lite om och men somnade och nu sover gott. Jag borde också sova men känner mig inte speciellt trött, inte konstigt alls med tanke på att jag har sovit från lite drygt 9 imorse till 14 och min hjärna är inställd på att jobba den här tiden.

Har en massa saker som jag går och grubblar över men inte kommer någon vart med, varför ska alltid allting vara så jävla svårt??

Känner att jag inte har nått intressant att komma med, som vanligt. Så ska slå igång det senaste Hellcats avsnittet och sen ska jag krama kudden.Natti natti!

Ännu en seg natt..


Helt otroligt vilka sega nätter! I alla fall dom här 2 sista.. Ingen har uppdaterat sin blogg, typ. Alla serier är sedda, tidningarna lästa, facebook kollat 1000 gånger om. Det värsta av allt, jag glömde min Cola hemma! Så jag har inte ens nån Cola. Kul! Men Nurå?

Har glott 2 avsnitt "Kniven mot strupen" men det är ju bara en massa mat och det blir man hungrig av. Alla människor verkar ha lagt sig pensionärs tidigt idag och ja det finns fasiken inget att göra. Förutom att sitta framför datorn och tv:n, men hur kul är det då? Jag är inte alls gnällig, nej då!

Längtar fortfarande galet mycket tills jag åker upp, har en sån sjuk abstinens efter att få umgås med vänner och släkt där uppe! Och ja mamma, jag känner för ett miljöombyte redan. Du vet att jag klättrar efter väggarna när jag inte har något att göra!

Alltså vet inte ens vad jag ska skriva för att jag har så tråkigt, ska fördriva tiden med att ha sm i och rulla tummarna eller nått.

Tjing!

Bara en massa bajs snack i brist på annat!

Började skriva ett par rader, men insåg ganska snabbt att jag skrev allting i gåtor. Och hur kul är det att läsa liksom? Inte alls. Så vi skiter i det!

Har kollat BB för en stund sen, haha alltså Peter. Han är ju bara för kul. Jag är näääästan säker på att han kommer att vinna hela skiten. Han borde ha fått vara vaktis resten av tiden i BB huset, herregud vad man hade fått skratta.

Och nu skrattar min kära vän stina åt mig när jag ägnar ett par rader åt BB haha :p

Aja.. Om en vecka drar jag och pigan uppåt, ska bli så skönt att få komma iväg. Jag behöver ett miljöombyte känns det som. Ska bli så underbart att få spendera påsken ute i skogen, med modernt utedass, vedeldad bastu, skoter, grillning, umgänge med vänner och släkt med mera med mera.

Över till annat. Ni anar inte hur mycket jag hatar skatteverket detta år, varenda en i min närhet får tillbaka på skatten! Och jag tycker inte alls om alla människor som får tillbaka på den heller haha, nej men skämt åsido. Men det känns jävligt surt när jag fått tillbaka över 8000 föregående år och nu ska jag helt plötsligt betala tillbaka en mindre förmögenhet som jag hellre hade lagt på mitt körkort. Dessutom var ju planen att om jag skulle få tillbaka på skatten så skulle allt läggas på körkortet. Men icke. Surt sa räven! Kommer aödrig kunna ta det där jävla kortet för jag kommer aldrig att ha råd. Borde ta och vinna drömvinsten på Lotto. Men jag är för snål för sånt.

Nä alltså, blir bara skrivet en massa bajs här. Så jag ger upp och slår på nån serie på nån play sida. Har aldrig varit med om en segare natt!

Sommarn är det bästa jag vet!


Nu tinar det med en rasande fart här, och nästa vecka drar jag och pigan uppåt igen och lagomt tills vi kommer hem så är nog snön nästan helt borta från marken. Soooooommar! Börjar känna mig som en människa igen :). Snart är det bara kasta av sig kläderna och strutta omkring i linne & leggings dagarna igenom, sitta med datorn på balkongen på kvällen och glo runt på nätet och njuta av att det är sommar, vara vid havet och se min lilla prinsessa plaska i vattnet. Och mycket mycket mer :)

Semester midsommar -check och semester Kirunafestivalen -check, yes :). I år är det jag som ska ut och roa mig på festivalen och så enkelt är det bara :). Galet vad jag längtar!

Och galet vad jag längtar till nästa vecka, till att få sätta sig ner med sin allra bästa vän och surra skit till öronen blöder ungefär :p. Känner att jag behöver det!

Jaja, nu ska jag fortsätta glo tv och pilla navelludd tills jag får gå hem.

Hejsvejs!

15 månader, 3 veckor och 1 dag

Jaa..

Tilda har utvecklats jättemycket på sistone, hon visar nya färdigheter varje dag :). När jag duschar henne och säger "armar uppå sträck" så sträcker hon upp armarna i luften, när man säger "slut" så sätter hon händerna ovanför axlarna och visar att det är slut, hon äter i stort sett själv, hon kan låta som en katt, hund, lejon, monster och apa plus att när hon låter som en apa dunkar händerna på bröstet hehe :p. Hon dricker själv ur glas fast det har hon gjort länge. Hon har kommit på hur man plaskar i vattenpölar :). Hon går upp i trappor själv (dock inte i våran trapp upp hit till oss och hon får inte gå i trappor men får hon chans till det så gör hon det). Hon klättrar överallt! Allt hon kan använda som pall använder hon som pall. Hon klättrar upp i sin egen matstolom man sätter pallen bredvid och säger att hon ska göra det. Hon säger usch, nej, äta, Tida, ge den/mig, haaa (hallå) och en massa mer. Svårt att komma på såhär på rak arm :p. Hon leker kurragömma och jaga med en. Hon staplar allt som går att staplas :). Hon slänger skräp som hon har i händerna, ibland självmant och ibland får man säga åt henne. Hon försöker så gott hon kan att både klä av och på sig själv. Hon kan visa hur man är arg. Hon håller för munnen när hon hostar och när hon fnissar, så sött haha :).

Ja, det är så himla mycket som hon lärt sig på senaste. Hon vill så mycket och vill helst göra det själv och får hon inte göra det själv så blir hon riktigt arg! Man får absolut inte visa henne hur kan ska göra, utan hon ska göra själv annars får det vara :). My way or the highway ;). Hon testar med jämna mellan rum att slåss också, sånt tycker inte jag om och jag kan seriöst inte förstå vars hon har fått det ifrån!? Råkar man säga nej åt henne vid fel tillfälle så får man ta en dust. Hon får riktiga vredes utbrott som håller i sig en stund. Hon är riktigt envis och ibland serdet ut som att hon tänker vara arg ett bra tag, bara för att. Hennes temperament är verkligen ingenting att leka med. Folk säger att hon blir så för att hon är så bortskämd och visst, lite bortskämd är hon väl men inte så värst mycket när det kommer till just sånt där. Hon får defintivt inte alltid sin vilja igenom, fick ett nyhetsbrev från Babycenter förra veckan och där stod det om vredesutbrott och sådär och det är helt normalt och precis som med allting annat så är det en period och sen testar ju ungarna sina begränsningar också. Det enda man kan göra är att fortsätta sätta gränser och visa vad som är rätt och fel och när barnet är ilsket så ska man bara finnas där och trösta om dom vill ha tröst. Och jag måste säga att visst får man räkna till tusen ett par gånger vissa dagar men när jag verkligen ger mig fan på att inte vara där och "bry" mig så lugnar hon ner sig på 2-3 minuter. När man googlar så får man upp huuuuur många som helst träffar på "arg 15 månaders". Jag tröstar mig med att det är en period som går över snart :)

Jaja, nu ska jag utfodra min för tillfället glada dotter sen ska hon få vila en stund och efter det ska vi fara och gratta min brukare :)

Hejsvejs!

Booooring!

Jag hittade den här listan hos Cosmo! För fler listor besök cosmopolitan.se!

ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV

1. Är du singel?:
Det är komplicerat ;)
2. Är du lycklig?: Ja det är jag, men visst tusan hade det varit skönt utan vardagsbekymmer..
3. Är du uttråkad?: Det är bara förnamnet :p
4. Är du ledsen?: Nix.
5. Är du italienare?: Haha nä!
6. Är du cool?: Självklart!
7. Är du från Irland?: Nä, inte det heller :)
8. Är dina föräldrar fortfarande gifta?: Jajjemensan och det har dom varit dom senaste 20 (21?) åren :)

ÅTTA SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV

1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?: Njaa.. Mer attraktion kanske :)
2. Har du någon gång blivit sårad?: För många gånger!
3. Har du någonsin tänkt på samma tjej/kille flera gånger under samma natt?: Jajjemen!
4. Har du gillat en tjej/kille utan att berätta det för henne/honom?: Jajjemen!
5. Har du kysst någon under de två senaste veckorna?: Bortsett från Tilda så nej.
6. Har du haft en hemlig beundrare?: Hallå, hur ska jag veta det? Heeeemlig!
7. Är du kär?: Jajjemen :)
8. Vill du gifta dig när du blir stor?: Det är absolut inget krav eller en dröm men visst hade det väl vart skoj :)

TVÅ ALTERNATIV

1. Bilddagboken eller lunar?:
Facebook :D. Lunar är väl borta? BDB har jag för att snoka på min lillibo ;p.
2. Hår eller ögon?: Ögon :)
3. Katter eller hundar?: Hundar!
4. Några få bästa vänner eller jättemånga "vanliga" kompisar?: "Bättre med en fågel i handen än 10 i skogen" :)
5. Coca-Cola eller Pepsi?: Cola, givet!
6. Utekväll eller romantisk hemmakväll?: Hellre en hemmakväll, man är ju såååå mycket piggare när man vaknar upp dagen efter :)
7. Pengar eller lycka?: "Money can't buy happiness". Mycket hellre lycka såklart :)
8. Dag eller natt?: Dag! Trots att jag jobbar natt nu, men det är ju pengar så :)
9. Msn eller mobil?: Helt klart mobilen!

TIO "HAR DU NÅNSIN..."

1. Blivit påkommen när du försökte smita hemifrån?: Nix, för det har jag aldrig vågat göra.
2. Brutit nåt?: Jajjemen, lilla armen när jag och min kära kusin Jocke krockade med våra cyklar :p
3. Gjort nåt du ångrar?: Njaae, finns mycket som jag inte borde ha gjort. Alla mina handlingar lett mig till dit vars jag är idag, så i långa loppet ångrar jag ingenting :)
4. Hoppat Bungee Jump?: Nix och dom som har gjort det måste ha dödslängtan!
5. Ljugit för någon du tycker om?: Nån vit lögn har väl förekommit ;p
6. Ätit en hel tårta?: Nej, fy vad äckligt!
7. Gjort bort dig offentligt?: Klart man måste kunna bjuda på sig själv lite grann :)
8. Viljat bli tillsammans med ditt ex igen?: Haha, every single time ;p
9. Gråtit när ett husdjur dog?: När marsvinen plus ungarna dog, när min kanin dog, när våra katter helt plötsligt hade åkt till en bondgård (blivit avlivade), när Chili (hund) fick somna in, när faster C gav bort min hamster osv osv haha :p.
10. Velat försvinna?: Njaae, inte riktigt men känt att livet varit riktigt tungt mellan varven.

SENASTE

1. Telefonsamtalet du gjorde: Stina
2. Telefonsamtalet du fick: Cilla
3. Personen du var med: Stina (bortsett från pigan, mamma, pappa och Kim)
4. Roligaste grejen som hänt: Haha BB avsnittet nyss ;p

Yeah right!

Suck..

Haha kom på att jag skrev sist att jag skulle på stan och unna mig själv något, yeah right! For så stort på stan med Stina, ena dagen gick vi på Gouter och köpte go mackor och sen var vi tvungen att fara på stan dagen efter också pga vissa bekymmer med banken. Tänkte att jag kanske skulle hitta något åt mig själv. Pigan fick 4 klädesplagg och jag unnade mig ett helt original mål på Max, woho haha! Näe men jag och Stina hittade ett par jäkligt snygga leggings på Åhléns men dom kostade för tusan 500 spänn! Åhléns är ruskigt billiga på kläder överlag men det finns en del snor dyra grejer där med. Och intresse smurfarna hoppar!

Hur som helst. Upp och ner, fram och tillbaka hela tiden. Är så sjukt jävla less på allt. Ringde till Eve idag och spydde lite mycket galla, obeskrivligt skönt det är att ha en sån vän ♥. Önskar bara allt oftare att man hade liiite närmare för att kunna hälsa på när man vill. Längtar så otroligt mycket tills jag och pigan åker uppåt! Åtminstone en dag så ska jag bara vara Emelie. 

Aja, imorgon kommer Mange & Matti. Otroligt tacksam över att han kom den här helgen när jag frågade om han kunde plus att pigan är förkyld och jag känner mig inte heller riktigt kry.. Behöver sovmorgon och lite hjärnvila så kanske jag förhoppningsvis känner mig bättre till Måndag :). Sen när dom far hem igen på Söndag så är det bara 1 vecka och 4 dagar tills vi ses igen och då blir jag uppe ett tag, 3, 5 veckor. Ska umgås med mina vänner, njuta av en helg i Kurra, ge påskägg åt pigan, fara till Dundret och åka pulka med lillhjärtat och sen hade det ju som sagt varit kul att hinna med en After-Ski men vi får se :).

Skulle så stort se BB reprisen, men tv:n här på jobbet är ju knas så man hör knappt nånting vad dom säger och eftersom att jag jobbar natt så är det väl kanske inte sååå uppskattat med hög volym på tv:n så nu ska jag helt enkelt glo dagens BB här på datorn.

Herrååå!

RSS 2.0