15 månader, 3 veckor och 1 dag

Jaa..

Tilda har utvecklats jättemycket på sistone, hon visar nya färdigheter varje dag :). När jag duschar henne och säger "armar uppå sträck" så sträcker hon upp armarna i luften, när man säger "slut" så sätter hon händerna ovanför axlarna och visar att det är slut, hon äter i stort sett själv, hon kan låta som en katt, hund, lejon, monster och apa plus att när hon låter som en apa dunkar händerna på bröstet hehe :p. Hon dricker själv ur glas fast det har hon gjort länge. Hon har kommit på hur man plaskar i vattenpölar :). Hon går upp i trappor själv (dock inte i våran trapp upp hit till oss och hon får inte gå i trappor men får hon chans till det så gör hon det). Hon klättrar överallt! Allt hon kan använda som pall använder hon som pall. Hon klättrar upp i sin egen matstolom man sätter pallen bredvid och säger att hon ska göra det. Hon säger usch, nej, äta, Tida, ge den/mig, haaa (hallå) och en massa mer. Svårt att komma på såhär på rak arm :p. Hon leker kurragömma och jaga med en. Hon staplar allt som går att staplas :). Hon slänger skräp som hon har i händerna, ibland självmant och ibland får man säga åt henne. Hon försöker så gott hon kan att både klä av och på sig själv. Hon kan visa hur man är arg. Hon håller för munnen när hon hostar och när hon fnissar, så sött haha :).

Ja, det är så himla mycket som hon lärt sig på senaste. Hon vill så mycket och vill helst göra det själv och får hon inte göra det själv så blir hon riktigt arg! Man får absolut inte visa henne hur kan ska göra, utan hon ska göra själv annars får det vara :). My way or the highway ;). Hon testar med jämna mellan rum att slåss också, sånt tycker inte jag om och jag kan seriöst inte förstå vars hon har fått det ifrån!? Råkar man säga nej åt henne vid fel tillfälle så får man ta en dust. Hon får riktiga vredes utbrott som håller i sig en stund. Hon är riktigt envis och ibland serdet ut som att hon tänker vara arg ett bra tag, bara för att. Hennes temperament är verkligen ingenting att leka med. Folk säger att hon blir så för att hon är så bortskämd och visst, lite bortskämd är hon väl men inte så värst mycket när det kommer till just sånt där. Hon får defintivt inte alltid sin vilja igenom, fick ett nyhetsbrev från Babycenter förra veckan och där stod det om vredesutbrott och sådär och det är helt normalt och precis som med allting annat så är det en period och sen testar ju ungarna sina begränsningar också. Det enda man kan göra är att fortsätta sätta gränser och visa vad som är rätt och fel och när barnet är ilsket så ska man bara finnas där och trösta om dom vill ha tröst. Och jag måste säga att visst får man räkna till tusen ett par gånger vissa dagar men när jag verkligen ger mig fan på att inte vara där och "bry" mig så lugnar hon ner sig på 2-3 minuter. När man googlar så får man upp huuuuur många som helst träffar på "arg 15 månaders". Jag tröstar mig med att det är en period som går över snart :)

Jaja, nu ska jag utfodra min för tillfället glada dotter sen ska hon få vila en stund och efter det ska vi fara och gratta min brukare :)

Hejsvejs!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0