2010

Gör väl som alla andra och tjoffar ihop en liten årskrönika eller vad man nu ska kalla det..

Januari:
Nyblivna föräldrar var vi som njöt (och fortfarande njuter) av varenda sekund med våran dotter. Vi började planera in för dopet lite smått, välja kyrka och sådär. Vi såg klart på Johan Falk filmerna som vi glott på under hösten/vintern 09. Ozzy hade kennelhosta eller vad det nu kallas för, lät i alla fall som att han skulle kolavippa vid varje anfall.. Mange gick utbildningen och hade fullt upp på dagarna så enda gången vi träffades var typ mellan 18-21 på kvällen när han var vaken. Kändes som att jag var helt ensam i allt jag gjorde, men jag fick mycket stöd av min familj :). 12 januari kom det för första gången tårar (vilken upplevelse!) från våran "knorrlisa" som vi kallade henne för. Svärfar & Emil kom på besök, trevligt som bara den och jag tror nästan att Robban växte en halvmeter när han fick träffa sitt barnbarn för första gången. Emil tyckte mest att det var jobbigt med en grinig bebis haha :p. Vi sprang på bvc stup i kvarten och hon gav sina första leenden :).Vi umgicks mycket med Ronja & Putte. Jag var trött mest hela tiden när jag ammade.. Vi tog vårat allra första familjefoto :pFebruari:
Fick besök av jobbet hemma :). Vi köpte nytt bord, kökstolar, kökslampa och diskmaskin. Jag var på första läkarkontrollen med Tilda och oroade mig för att något inte var som det skulle vara. Men vi fick bara en massa beröm som tur var :). Och läkarn var mäkta imponerad över att hon var så stark i kroppen och nacken och att nästan låg lite före i sin utveckling. Jag jobbade mitt första skift, kändes dö skumt att vara utan Tilda :(. Började fila på dopkorten och började känna att min tid inte räckte till både hund & barn. Började ge ersättning till pigan för att min mjölk verkade vara för svag för henne. Är jätte besviken på mig själv att jag slutade amma så tidigt för det är ju så mysigt och man får ett alldeles speciellt band med barnet, så ibland har man inte så många andra val.. Men jag släppte den ändå inte helt förens i Juni. Pigan gav sitt första bubblande skratt och hon sov för första gången hos mamma & pappa utan att jag jobbade, mamma & pappa tyckte att vi behövde lite egentid och sådär :). Hade efterbesök hos Margareta, sorgligt att inte få träffa henne nå mer. Världens bästa barnmorska! Funderade på p-medel och köpte en Emmaljunga vagn. Mommo kom på besök. Tilda var förkyld och vi besökte akuten för första gången.Mars:
Tilda diggade sina händer, gjorde spottbubblor och jollrade som aldrig förr. Sålde vårat gamla köksbord och torkade bajs från sängen. Jag lösenordsskyddade bloggen. Bråkade lite mer med fk. Var på finsk massage via jobbet. Det var ett halleluhja moment! Fan så ont det gjorde, men gud så skönt det var efteråt! Var på personalmöte. Gjorde fot/handavtryck av pigana fötter/händer. Blev gång på gång chockade över hur mycket man egentligen kan älska sitt barn. VÅREN KOM ÄNTLIGEN till oss också! Vi njöt av vädret och for ut och grillade en hel del :). Var på 3D bio på Alice i underlandet, skitkass film men häftiga effekter. Pigan lärde sig sitta med stöd och försökte styra nappen till munnen själv. Jag hade terapiarbete och ordnade allting på bloggen i olika katergorier. Jag var nästan grå hårig efter det :p. Spelade en hel massa UNO. Och Tilda fick sin första pappa period, hon var bara missnöjd när hon var med mig. Sprang på bvc. Bakade Cookies. Tilda fick sin första vaccination (ursch vad hemskt det var!) och vi hade återträff med föräldragruppen. Vi blev magsjuka, fy vad äckligt och jobbigt det var! Önskade verkligen att pigan skulle få slippa det men icke.. Jag led av "gröthjärna", tillfällig minnesförlust när man har barn :p. Eller återkommande minnesfölust vid för lite sömn och för mycket grejer att göra kanske man ska kalla det för? Hängde lite med föräldragruppen och fick träffa en dietist som gav mig mycket att fundera på.April:
Svärmor & Emilia kom hit och överraskade oss och Tilda föll från sängen för första gången och jag kände mig totalt värdelös.. Tilda lärde sig att vända från rygg till mage helt ordentligt. Magnus sov ensam med pigan för första gången när jag jobbade natt, jag var nervös som aldrig förr :p. Tilda skrek som en stucken gris från det att jag stängde dörren (21.20) till att han ringde mig så att jag fick lugna henne via telefon (23.40). Tilda hittade sina fötter och älskade att visa tungan åt en :p. Shoppade loss på Barnens Hus fyndkväll. Var på själva 4 månaders dagen in på akuten med pigan för första gången, hon hostade och snorade som aldrig förr och jag var som vanlgit nervösare än nervösast :p. Vi introducerade smakportioner för pigan. Jag var förkyld och våren kom igång på riktigt :D. Pigan lärde sig att sitta utan stöd. Vi grillade en massa ute på kyrkudden, pigan åkte pulka för allra första gången, det allra första asgarvet kom och vi umgicks med Ronja & Putte en massa. Jag & mamma åkte upp på Lines dop och samtidigt så dumpade vi Ozzy i Gällivare och det slutade i att han sprang bort efter 2 dagar där. Magnus var som ett åskmoln..Maj:
Sandra slutade jobba här hos A :(. Vi tackade av henne med att fara till Övik och gå på Hamam. Underbart! Sommaren gjorde intåg, likaså grill maten :D. Insåg att med e-legitimation får man sina pengar av fk på 2 röda. Snigelposten suger. Crille & Alexandra flyttaded upp hit och Alexandra var en riktig tjockis och hoppades verkligen på att en tjej skulle komma ut från gravid magen. Jag var ut för första gången efter att pigan föddes. Hade hellre suttit hemma och glott på en film och vaknat utvilad :p. 14 maj var vi på Klädhuset och shoppade loss en massa. Och det var 25+ grader ute! Aaah, underbart! Om det ska vara likadant i år så betyder det att det är 4 månader kvar dit :D. Magnus & Putte drog till Gälka för att jobba stopp i 2 veckor, gav bra med klirr i kassan :). Sommarn var här på riktigt och träden blev fullt utslagna på typ 2 veckor, så jäkla underbart :). Knallade till stan med Ronja i 30+ grader, riktigt jäkla underbart :). Lilla Mio kom till världe, vilket betydde att Alexandra konstaderade att hon bara kan producera pojkar :p. Fyndade världens finaste dopklänning på Lilla Mirakels utförsäljning och ställde upp i brännbollsyran med jobbet, vi förlorade så det bara sjöng om det! Mange överraska mig och tog med sig Emil från Gällivare :)Juni:
Månaden började med ett alldeles perfekt dop. Mina kusiner som jag inte träffat på hundra år kom ända hit till Umeå för att kunna träffa mig och min familj och kunna närvara vid en av våra värdefullaste dagar. det betydde verkligen mycket för mig :). Sen så var det ju synd att det var sura miner på andra håll, men mne.. Det där är gammalt och förflutet :). Pigan lärde sig at stå med stöd och jag var av åsikten att inte plocka bort grejer, utan att han skulle bli van vid dom. Eller hur! Kan ju säga att idag finns det inga värdefulla prydnader i bebis höjd, man orkar inte säga nej 1000 gånger om dan och det blir man behöver inte vara orolig över att hon får glas skärvor eller liknande i fötterna. På började projket måla spjälsäng som var jobbigare än jag trott :p. Bröjade försöka ha lite rutiner men det sprack, först idag fungerar allt sånt. Skynd långsamt heter det väl? :). Tog det stora steget och började ha pigan i egen säng. Separationsångest.nu (för mig).  Min efterlängtade nappburk som var svindyr drog jag ner i golvet. Fick nya lägenheten :). Vi var hos en fotograf och fotade oss och vi åkte upp till Kiruna.


Juli:
Började med jobb och Kiruna festivalande, kul :). Kerstin och Emilia var på besök sen när vi kom hem. Tilda fick nån släng av nånting som gjorde att hon fick andnöd. Mitt ute i ingenstans i Kurra.. Tårarna sprutade på både mig och henne. Blev irriterad för att det var svinstökigt hemma och ingen av hjälpte till med städningen. Svällde som fan och gick upp typ 7 kilo och jag förstod verkligen inte varför för jag hade ändå inte levt mer onyttigt än vad jag annars lever. Vi tog en massa långpromenader ihop om att få bort fläsket men icket. Jag var svintrött och trodde att det berodde på vitaminbrist eller nått.Augusti:
Köpe gå ner i vikt pulver i hopp om att gå ner i vikt igen men inget hände..  Bråkade med försäkringskassan som vanligt. Började packa inför flytten och frös för första gången på hela sommaren när jag satt på balkongen och rökte. Pigan hajjade ordentligt hur hon skulle använda sin gåstol och snart så sprang hon bokstavligt talat runt i den :).  Började kunna tyde lite av pigans ord "tatte" var det första som vi hörde, som senare utvecklades till tutte. Mne iböand så säger hon det ännu, så skulle tro att det är vatten :p. 11 augusti ställde hon sig upp på knä mot fotöljen, eller hon hade gjort det engång tidigare med Kim & Mange :p. Tilda tyckte att moffas köttsoppa var grejer, hon åt som aldrig förr! Pigan lärde sig att sätta sig upp för egen maskin :). Manges faster Linda med familj kom och hälsade på oss, var bland annat och spelade minigolf :). Jag hade flyt och hittade en Klippan soffa på blocket för ynka 100 spänn och Linda shoppade på Ikea åt mig så att jag kunde inreda tildas rum :). Therese & Olle med ungar kom hit och bodde på campingen så då spenderade vi ett par dagar där med dom som var jätte roliga :). Allt i pigans utveckling gick i en rasande fart :). Jag prisade den underbara gungan ännu engång, guds gåva till föräldrar med barn som inte vill somna :p. Klurade på hur fasiken jag skulle kunna leva med fula tapeter i den nya lägenheten.. Hade en släng av förklyning, mamma & pappa for utomlands och jag fick reda på att jag var gravid igen. Där fick vi förklaringen till min viktuppgång, illamåendet och den kroniska tröttheten. Stod i valet och kvalet om vad vi skulle göra med bebis nummer 2 och valet har jag ju redan publicerat här.. Mammas moster lämnade jordelivet :(September:
Svärfar & Carina kom ner hit och hjälpte oss att flytta, vilket vi är evigt tacksamma för :). Vi var på äckliga tropikhuset igen och jag gick där med hjärtat i halsgropen som vanligt. Tilda var mer vild än tam och vars jag än vände mig så ryckte hon mig i byxbenen, hon hade ju lärt sig att ställa sig upp mot grejer. Löste tapetseringen. Vi gjorde BOEL test på pigan (hörsel test från stenåldern typ). Mamma fick nytt jobb vilket också resulterade i att jag fick en fast tjänst här hos A, för första gången på länge kunde jag pusta ut :p. Pappa fyllde hela 40 år och hade (har) åldersnojja :). Jag var förbannad över valresultatet.  Tilda kom in i en headbangar period som hon inte kommit ur än riktigt :p. Min tokiga svägerska (den äldre) skickade in mitt lilla arga inlägg om valreslutatet till nsd:n :p. Jag var hos frissan och skrattade gott åt Magnus när han så gärna ville betala hela kalaset haha :p. Vi hade 40 års fest för pappa. Jag hade lust att strypa både Mange & Putte som tyckte att det var en jätte bra idé att ha efterfest hemma hos oss. Efter det har Magnus aldrig festat hemma om han inte fått tillåtelse av mig :p. Jag hade ångest över att pigan utvecklades så himla snabbt :S.. Moster & mommo kom ner för att gå på begravningen.Oktober:
Pigan knallade på för fullt med allt stöd hon kunde hitta :). Jag fick den där jävla cystan och vätskan i buken och hade svin ont utav det :(. Hemmet såg ut som skit och jag irriterade mig på det. Unnande mig själv ett par jeans från junkyard som kostade multum, men det var dom värda :). Pigan fick åka pulka för första gången, på snön som kom som vi trodde skulle stanna. Men icket. Den kom 1 månad senare istället :D. Gjorde en utflykt till ett närliggande dagis med pigan & Magnus, riktigt mysigt faktiskt :).November:
Pigan blev en riktig buse, och skulle (ska) härja en massa hela tiden :). Skrev ett låååångt inlägg om den lååånga resan med graviditeten efter Tilda. Stiftade bekantskap med Stina & Marie. Stina hjälpte mig att tapetsera datarummet när Magnus var i Gälka. Mamma & Kim var barnvakt åt pigan när jag fyllde 20 och så festade vi lite grann, dock fick jag ont i magen av det där jävla vinet som jag drack :/. Började hänga i stallet och fick en jääävla sträckning i sidan efter min första ridtur på typ hundra år :p. Pigan började ta sina första stapplande steg :). Och sen började hon i början av november månad att stapla saker i och på varandra :). Vi for till Ikea och shoppade loss :D.December:
Jag & pigan var upp till Kiruna sista veckan i november, början på december och umgicks med vänner och släkt :). Pigan lekte Tyson och skaffade sig en blåklocka. Hon övade sig på att gå och sen smällde det bara till så sprang hon fram :p. Allt i hennes utveckling gick så snabbt, hon började prata en massa. Den fruktade 1 års dagen kom och det var inte alls så hemskt som jag föreställt mig även om jag kvällen innan fällde ett par tårar över att hon redan fyllde år :p. Matti kom ner till oss och stannade här för att fira jul. Vi shoppade lite julklappar och julafton passerade, hade en riktigt mycsig julafton för den delen :). Anneli valde att avsluta sitt liv, fy så tragiskt :(.
Kommentarer
Mami

Moster dog 26 augusti vi begravdfe henne 8 septenber du var som en månad efter :P

2011-01-15 @ 14:12:46
Faster T

Du glämde skriva att faster skickat papper och kritor och ritat på hela bordet så pappa (magnus) tyckte att det var lika bra att skicka upp hela bordet ist för teckningar. :)

2011-01-15 @ 16:43:40
URL: http://therecenilsson.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0