Ååh!

Så typiskt! Somnade som vanligt när jag la pigan där strax efter 20 och vaknade i vanlig ordning strax efter 23 för att det var varmt för att jag somnat med kläderna på. Gaah! Att jag aldrig lär mig, jag vet ju att jag 9 av 10 gånger somnar när jag lägger pigan och lik förbannat så klär jag inte av mig! Från och med imorgon så ska jag alltid göra natt åt mig med när jag lägger henne.

I helg ska jag ut! Som jag längtar! Pigans äldsta faster ska vara barnis hihi :). Hon tyckte tydligen att hon och Tilda behövde lite kvalitetstid. Månne om hon tycker att vi är snål om henne? Kan jag då inte tro haha :). Antar att min lilla flicka kommer att bli nypt i kinderna och tutad på näsan från lämning till hämtning av fläskis och Terror (oops förlåt T hihi :)).  Nä men skämt åsido, min lilla prinsessa kommer bli bortskämd från det att hon kommer dit till det att vi hämtar henne. Faster T har som svårt för det där att låta bli och köpa diverse grejer åt pigan. Sen att jag varit likadan mot Emil kan vi ju strunta i haha :). Pigan kommer få en super bra lördag/söndag hos hennes faster med tillhörande pack haha :). Nä, jag tycker om er allihopa. Att komma hem till er är nästan som att kliva innanför dörren i ens eget hem, inget är tillgjort eller så utan alla bara är utan några som helst konstigheter :)

Tror jag ska ta en snabbdusch så att jag slipper göra det på morgonen innan vi ska på Kims skolavslutning. Men det kändes drygt. Lär ju ändå inte somna förens om typ 100 år. Nä, jag är inte alls bitter.. Jo, går och tar en snabbrök och efter det en snabbdusch och sen en snabb smäll med stekpannan så somnar jag sött. Wiho!

Så Tilda haha ♥

P.s. Jag längtar till i helg! D.s.

Helt otroligt!

För första gången på länge går det att ladda upp bilder! Så passar väl på att ladda upp bilden på pigan som jag skulle ladda upp redan igår :)Blåmärken fulla pannan! Allt från krock med vardagsrumsbord, till krock med dagispolare, till snubbel trubbel, och skrapmärket är från när damen fick för sig att åka rutschkana på mage! Antar att hon sett dom större barnen på dagis göra så..

Sommaren är här!


Idag har vi haft mellan 26-28+ i SKUGGAN, liiite surt det kändes att jobba. Hann i alla fall sitta ute på balkongen på jobbet 1 timme innan det var dags för lunch och sånt och sen tog vi en promenad till vårdcentralen med lååång omväg som jag och min kära arbetskollega bestämde! Vafan, på sommarn ska man vara ute i solen och inte ligga inne och trycka. Sen vid halv 5 knatade jag iväg till kontoret för att ha mindfulness kurs, var där en stund tidigare så passade på att sitta där utanför en stund. Snacka om hetta! Men det är härligt, jag älskar sommaren. Men den kom ju så himla plötsligt bara :p. Nu däremot är det SVINvarmt inne hos mig. I vintras var det svinkallt här inne så mamma & Mange plockade bort termostaterna från elementen och jag engagerade mig inte så mycket i det där. Vilket nu betyder att jag inte har ett hum om hur man sätter tillbaka dom och som i sin tur betyder att min lägenhet är som en jäkla bastu. Har verkligen ork och motivation till att städa här, men fan inte i den här hettan :p. Och att öppna fönstret hjälper ju inte eftersom att det är varmare ute än vad det är inne. Snacka om i-landsproblem..

Nä, ska gå ut på balkongen och få lite friskluft!Sommar & sol (fotad från mammas och deras balkong). Huset till vänster bor jag i :)

18 månaders kontroll

Slänger väl in ett par rader här när jag likaväl sitter med färg i håret :)

Ja idag har pigan varit på 18 månaders kontroll.

Hon går (och jag flikade in springer när läkaren läste upp frågan ;)) utan stöd ordentligt -Check!
Hon kan 8-10 ord -Check!
Hon hämtar grejer på uppmaning av mig -Check!
Hon förstår vad man menar när man pratar med henne -Check!
Hon har ett tydligt sätt att visa vad hon vill/inte vill -Check!

Plus lite till som det vara okej på, han hade inget att anmärka på :)

Sen var det dags för det där förbannade vaccinet! Det var LÄTT det värsta vaccinet hon fått hittills. Läkaren sa att "det här vaccinet brukar barnen tycka gör mindre ont", JO TJENA! Hon fick sitta i min famn så skulle hon ha sina ben emellan mina och så skulle jag hålla i hennes högra arm samtidigt som han stack henne i den vänstra (detta vaccin ges på baksidan av överarmen). Och direkt han stack in sprutan så spände sig hela pigan som ett spjut uppåt, helt otroligt vad starka dessa små människor kan vara! Nåja, det var nog värre för mig än för henne. Ett plåster senare och några pussar och borttorkade tårar var hon lika glad som vanligt. Jag däremot sitter ju och ältar det ännu haha :p.. Det är inte lätt att vara mamma alla gånger!

Nåja, efter bvc gick vi förbi Handlarn och köpte ägg & mjölk och sen hem och göra småplättar som pigan bara pillade i. Hon har kommit in i nån äta dåligt period. Ni anar inte hur glad jag var igår när hon åt typ 1dl stora makaroner och 1,5 hotdog. Hoppas i alla fall att det vänder snart :).

Sen har vi inte gjort så mycket mer, Stina kom förbi på dan så har  varit en pain in the ass på henne haha :p. gav pigan en "tidig" middag och så följde vi med till stallet och sa hejdå åt Kingen som ska säljas. Synd, men ibland måste man ta sin egen hälsa i första hand :). Pigan var väl lite rastlös borta vid stallet, men det kanske inte är så konstigt. Varmt och en mamma som är rädd för fästingar resulterar i att pigan fick sitta i vagnen i skuggan mestadels hehe :p. Lånade även med mammas kamera och tog några pics på heeestarna, barnet, hunden och mina små vänner ;p

Som vanligt så går dte icke att ladda upp bilder!!! Jävla blogg.se..

Jaja, ni får helt enkelt kolla på facebook om ni är intresserade. Nu ska jag göra mig klar för sängen, god natt!

I´m back!

Bloggen är typ prioritet 0, för att jag helt enkelt glömmer bort den hela tiden :p..

Och jag som alltid förljer mina bloggar slaviskt hatr inte ens varit in på bloglovin sen jag minns inte när, men nu när jag jobbar natt passar det ju alldeles utmärkt. Och jag var bara tvungen att stjäla denna av spiderchick, vi mammor är helt enkelt bäst! Och ni som inte läser hennes blogg, in med er till den nu och gör det. Där är dte skrattgaranti som gäller :)

I alla fall, detta är varför vi mammor är bäst. Och med denna skickar jag en sen morsdags gratulation (?) eller säger man hälsning? Till alla mammor :)

Varför?

1) Vi kan bajsa med öppen dörr och säga ja mamma ser åååå vad fint titta braaa tack tack nej inte springa iväg med toapappret ja så bra och samtidigt behålla all vår värdighet.

2) Vi är extremt duktiga på multitasking!

3) Till exempel kan vi duscha, tvätta håret, raka benen och bygga med duplo samtidigt som vi hindrar någon från att hoppa osynlig fallskärm från tvättmaskinen.

4) Vi är extremt skickliga på att förhandla med kortväxta terrorister.

5) Innan klockan är tio en lördagsförmiddag har vi hunnit göra frukost, klä på oss, lyssna pa Astrid Lindgrens barnvisor, tvätta, diska, bada en annan person, gå till lekplats samt inspektera olika gruskorn och trädmossor.

6) Vi är snabba som blixten och hinner ikapp vilken minivessla som helst innan denne har hunnit riva ner halva Ica Maxis lukta-gott-avdelning.

7) Vi har större tålamod än Dalai Lama och Moder Teresa tillsammans.

8) Fast ibland pallar vi inte trycket och grinar osynligt inombords. Det är helt okej det med! Mammor är också människor.

9) Vi kan äga skiten ur vilken sandlåda som helst under vilka väderförhållande som helst.

10) Vi är extremt duktiga avkodare och förstår till exempel att dada mamma pappa brum biiiiil tack tack bkokkookkok tjing tjong betyder mamma kan vi läsa en bok?

11) Våra famnar är mjuka, kärleksfulla och alltid öppna ♥
RSS 2.0